Női vízilabda Euroliga: döntőben az UVSE

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 15:22
Az első helyért játszhat a női vízilabda Euroliga négyes döntőjében az UVSE, miután legyőzte a címvédő görög Olympiakoszt a szombati elődöntőben a spanyolországi Sabadellben.

Az első számú kontinentális sorozat Final Fourjának első napján a magyar bajnok a címvédő görög együttes ellen jól kezdte, de rosszul folytatta az összecsapást: 1–0 után az Olympiakosz egyenlített, majd elhúzott előbb egy góllal (1–2), aztán kettővel (2–4), a második negyedben pedig már 7–3 is volt a rivális javára.

A nagyszünetig 5–7-re felzárkózott az UVSE, az Olympiakosz azonban megint tudott erősíteni, s elhúzott 9–6-ra, majd 10–7-re. A magyar csapat ekkor hatalmas hajrába kezdett, 10–10-nél utolérte ellenfelét, sőt 11–10-re már vezetett. A görögök ekkor még egyenlítettek, Kisteleki Hannának a negyedik negyed közepén esett találatára azonban már nem volt válaszuk, így 12–11-re nyert az UVSE és vasárnap döntőt játszhat a másik elődöntős párban az orosz Kirisit legyőző házigazda Sabadell-jel.

A tavalyi athéni négyes döntőt ugyanez a négy csapat vívta, akkor az Olympiakosz végzett az élen a Sabadell és a Kirisi előtt, az UVSE negyedikként zárt.


NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
ELŐDÖNTŐ

UVSE– OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög) 12–11 (2–3, 3–4, 2–3, 5–1)
Sabadell. V:
Stampalija (horvát), Mauss (német)
UVSE: GANGL – Antal 2, KESZTHELYI 3, Csabai 1, Tóth I. 2, Szücs G., Kisteleki H. 2. Csere: Kövesdi, KUNA SZ. 1, Takács V. 1, Hertzka Orsolya, Kiss E. Edző: Áts Bertalan
OLYMPIAKOSZ PIREUSZ: Diamantopulu – Manoliudaki, Bianconi 1, M. Plevritu, Aszimaki 1, EGGENS 2, AVRAMIDU 3 Csere: Emmolo 1, E. Plevritu, ELEFTERIADU 3, Szora, Niachaku. Edző: Teoharisz Pavlidisz
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Szücs G. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Mi lőttük az első gólt, utána viszont kaptunk hármat, amelyekre nem tudtunk válaszolni, nem igazán találtuk az ellenszerét a görögök M-zónájának. Gyorsabb csapat vagyunk, és miután védekezést, és ami még fontosabb, sebességet váltottunk, fordítani tudtunk, így nyertük meg a mérkőzést. Több remek egyéni teljesítmény volt a csapatban, sokan szereztek fontos gólokat, összességében azonban együtt nyertük meg az elődöntőt. Muszáj volt gyorsan játszanunk, mert a zónájuk ellen ez volt az ellenszer. A döntőben a Sabadell hazai pályán játszhat, ez mellettük szól, a játékosállomány viszont mellettünk, győzni jöttünk.

A szombati másik elődöntőben:
CN Sabadell (spanyol)–Kirisi (orosz) 12–11 (2–2, 4–1, 3–4, 3–4)

Vasárnap:
A 3. helyért: Kirisi–Olympiakosz 11.00
A döntőben: Sabadell–UVSE 12.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik