Női vízilabda Ek: nem jutott be az elődöntőbe a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 20:00
null
Keszthelyi Rita két gólt szerzett (Fotó: AFP)
A magyar női vízilabda-válogatott 11–9-es vereséget szenvedett Oroszországtól az Európa-kupa pontevedrai hatos döntőjének legjobb négy közé jutásért rendezett mérkőzésén.

 

Az első alkalommal kiírt Európa-kupa nyitónapján az Európa-bajnoki címvédő magyarok az olimpiai és világbajnoki bronzérmes oroszokkal csaptak össze, akik már az első akciójukból eredményesek voltak. A csapatkapitány, Keszthelyi Rita egyenlített, majd a hozzá hasonlóan végül duplázó Szilágyi Dorottya révén lett 2–2 az állás. Ekkor azonban Bíró Attila együttese megtorpant, az oroszok a négygólos Jekatyerina Prokofjeva vezetésével egymás után négyszer is bevették a magyar kaput, így a nagyszünetre 6–2-es vezetésüknél vonultak el a felek.

A harmadik negyedben Szücs Gabriella és Horváth Brigitta jóvoltából visszakapaszkodott válogatottunk, a remények azonban csak átmenetileg éltek, elsősorban azért, mert az oroszok hatékonyabban használták ki az emberelőnyös helyzeteket, és meg sem álltak 9–4-ig.

Szilágyi (9–5), majd a kétszer is betaláló Leimeter Dóra (10–7) felzárkóztatta ugyan a Bíró-csapatot, sőt a befejező nyolc percben Keszthelyi és Gurisatti Gréta góljával 11–9-re módosult az állás, ám csak a negyedet sikerült megnyerni, a mérkőzést nem.

A magyar együttes a csütörtöki párharc veszteseként az olimpiai ezüstérmes olaszokkal játszik pénteken, miután azok kikaptak a 2016-os Eb-ezüstérmes hollandoktól.

EURÓPA-KUPA, HATOS DÖNTŐ (PONTEVEDRA)
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Oroszország–Magyarország 11–9
(3–2, 3–0, 4–5, 1–2)
Pontevedra. V: Dutilh-Dumas (holland), Bianco (olasz)
OROSZORSZÁG: Karnauh – Prokofjeva 4, Szerzsantova, Vahitova, Tyimofejeva 1, Gorbunova 1, Ivanova. Csere: Karimova 1, Boriszova 2, Szimanovics 2, Csurzina, Rizskova. Szövetségi kapitány: Alekszandr Gajdukov
MAGYARORSZÁG: Gangl – Keszthelyi 2, Szücs G. 1, Máté, Parkes, Leimeter 2, Szilágyi D. 2. Csere: Gurisatti 1, Horváth B. 1, Gyöngyössy, Vályi V., Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 13/5, ill. 14/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Vahitova (22. p.), Csurzina (24. p.), Leimeter (30. p.), Ivanova (31. p.), Boriszova (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Hiányzott a játékunkból az agresszivitás és a feszesség, ami a győzelemhez kellett volna. Ajándékoztunk két-három gólt az oroszoknak, emiatt nagyon nehéz dolgunk volt, mert ezt a csapatot négygólos hátrányból nem lehet utolérni. A meccs első felében sok rossz döntést hoztunk, a második fele már jobban festett, de azért maradt hiányérzetem. A budapesti mérkőzéshez képest Prokofjeva jelentette a különbséget.

Hollandia–Olaszország 8–6 (1–2, 3–0, 1–2, 3–2)

péntek, az 5. helyért
17.00:
Magyarország–Olaszország

elődöntő
18.45:
Hollandia–Görögország
20.30: Oroszország–Spanyolország

szombat
12.00:
bronzmérkőzés
14.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik