Női vízilabda: a magyar bajnok válogatott játékosokkal erősített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 10:32
A magyar bajnok Szentes női vízilabdacsapatánál folytatja a pályafutását a válogatott Európa-bajnoki bronzérmes játékosai közül Bujka Barbara és Bolonyai Flóra is. Igaz, a nemzeti csapat kapusa csak decemberben csatlakozik a szentesiekhez.

„Nagyon jó játékos érkezik egy jó csapatba – mondta Bujkáról a Szentes edzője, Tóth László, aki maga is centerként remekelt játékoskorában, most pedig a válogatottnál tart különtréningeket. – A nyár során egytől egyig jó játékosokkal erősítettük tovább bajnokcsapatunkat, ami azért fontos, mert a teljes hazai mezőny erősödött, nekünk is lépni kellett. Ráadásul így a nemzetközi kupában is erős csapat lehetünk. Tavaly átlagban hét góllal kaptunk ki a legjobb külföldi együttesektől, szeretném, ha ez a különbség eltűnne, és reális esélyünk lenne valamelyik sorozatban a legjobb négy közé jutásra.”Tóth László, aki maga is centerként remekelt játékoskorában, most pedig a válogatottnál tart különtréningeket. – A nyár során egytől egyig jó játékosokkal erősítettük tovább bajnokcsapatunkat, ami azért fontos, mert a teljes hazai mezőny erősödött, nekünk is lépni kellett. Ráadásul így a nemzetközi kupában is erős csapat lehetünk. Tavaly átlagban hét góllal kaptunk ki a legjobb külföldi együttesektől, szeretném, ha ez a különbség eltűnne, és reális esélyünk lenne valamelyik sorozatban a legjobb négy közé jutásra.”

A hazai címvédés és a nemzetközi javulás érdekében pedig valóban erősödött a Szentes. Bujka mellett (decembertől) szerződtették a válogatott kapus Bolonyai Flórát, visszatért Egerből Pengő Nikolett, Dunaújvárosból a vb-bronzérmes balkezes Miskolczi Kitti, továbbá megszerezték a tavaly universiade-2. Pócsi Biankát is. S noha a nyár derekán, az első igazolások bejelentésekor még védőt szerettek volna, végül centert igazoltak, igaz, a poszt képviselői közül a válogatott Hevesi Anita is bekkelhet.

„Több olyan játékosunk is van, aki legalább két poszton bevethető, és mindenkinek van cseréje, sportszakmailag nézve ez így tökéletes – hangsúlyozta Tóth László, hozzátéve, az előző szezonban szűkebbek voltak a variációs lehetőségei. – Sok lesz az egyéniség a csapatban, akiket úgy kell használni, formálni, hogy hasznára legyenek az együttesnek, ez szép edzői feladat. Az is tetszik, hogy van rajtunk nyomás, a vezetőség elvárja a bajnoki cím megvédését, én pedig szeretem az ilyen helyzeteket. Nem egyszerű, de nem megoldhatatlan.”

Az igazolások mellett további erősítés Szentesen, hogy elkészült az új fedett uszoda, no meg továbbra is a vízben számíthatnak Győri Eszterre, akinek rutinja aranyat ért a legutóbbi idényben is. Ahogy Tóth László mondta a 32 éves pólósról: „Ő az eszünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik