Női pólóvilágliga: tízgólos idegenbeli győzelem a rajton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.29. 21:57
null
Nem volt egy súlycsoportban a két válogatott, a franciák az olaszok után tőlünk is tíz góllal kaptak ki (Fotó: nordsports-mag.com)
A magyar női vízilabda-válogatott tíz góllal (16–6) nyert Franciaország vendégeként a világliga európai selejtezőjének a nyitányán.

 

A waterpolo.hu szövetségi oldal beszámolója szerint Bíró Attila szövetségi kapitány öt újoncot (Farkas Tamara, Hertzka Orsolya, Kuna Szonja, Lekrinszki Gina, Tóth Csenge) avatott, de ennek ellenére a szakembernek sok izgulnivalója nem akadt, mert legjobbjaink az első negyedben hét gólt szerezve a játékrész végére már ötgólos előnyre tettek szert. A harmadik negyedben ismét megszórtuk vendéglátóinkat, a fennmaradó két felvonásban megelégedtünk egy-egy plusz góllal.

A honosított Parkes Rebecca adminisztrációs ok miatt ezúttal „csak” edzhetett a csapattal.

NŐI VÍZILABDA, VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 6–16 (2–7, 1–2, 2–4, 1–3)
Lille. V:
De Jong (holland), Vaszenyin (orosz)
MAGYARORSZÁG: Gangl – Keszthelyi 4, Czigány D. 3, Csabai 1, Bujka 3, Szücs G. 1, Kisteleki H. 3. Cs: Lekrinszki (kapus), Kuna Sz., Hertzka O. 1, Farkas T., Tóth Cs. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 14/7
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Abszolút elégedett vagyok, így kell megnyerni egy ilyen meccset, így kell hozzáállni, ahogy a lányok tették. Az első negyed után hét kettőre vezettünk, és folyamatosan nyomás alatt tartottuk a franciákat, pedig hazai pályán ennél jobban is tudnak játszani. Az egész csapat dicséretet érdemel, a tapasztaltabbak húzták magukkal a fiatalokat, örülök, hogy ilyen élményben lehetett részük. Köszönöm a lányoknak, hogy ilyen szépen zártuk az évet, és ilyen szépen indítottuk a világliga-sorozatot.
A B-CSOPORT PROGRAMJA
November 22.: Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 19.: Olaszország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik