MTI 2019.06.10 19:23 Frissítve: 2019.06.10 19:36

Női pólóválogatott: nem kell kétségbe esni a kapitány szerint

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila szerint nem kell kétségbe esni amiatt, hogy az együttes hatodik lett a hazai rendezésű világliga szuperdöntőben.

Bíró Attila a védekezésen akar javítani a vébéig (Fotó: Török Attila)

 

Bíró Attila hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, a Duna Arénában rendezett viadalon elsősorban a védekezéssel voltak problémák.

„Mindig is komoly energiákat fordítottunk a védekezésre, még akkor is, ha kikaptunk egy-egy szoros mérkőzésen. Most nekem is meglepő volt, hogy a mérkőzések bizonyos szakaszaiban törékenyek voltunk hátul, a nekünk kedvezőtlen játékvezetői ítéleteket pedig rosszul reagáltuk le, és könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfeleinknek.”

A magyarok a csoportkörben előbb a legutóbbi két olimpián és a világbajnokságon győztes amerikaiaktól, majd az oroszoktól is kikaptak, míg a kanadaiakat gólzáporos meccsen legyőzték. A hollandok elleni negyeddöntőben újra vereséget szenvedett a gárda, ezért csak az 5-8. helyért folytathatta szereplését, ott előbb megverte a kínaiakat, az ausztráloktól viszont kikapott.

„Azt gondolom, hogy nem kell kétségbe esni, hiszen az olasz csapatot, amely most szenzációsan játszott és csak a döntőben kapott ki az amerikaiaktól, idén már kétszer is legyőztük, ráadásul a torinói Európa Kupán idegenben vertük meg őket. A világbajnokságig hátralevő négy hétnek elégnek kell lenni arra, hogy összerántsuk a védekezésünket” – jelentette ki.

A szakvezető elmondta, a tanítványai most egy hét pihenőt kaptak, a jövő héten pedig folytatják a közös munkát. A gárda a Margitszigeten készül majd, ahol az Európa-bajnok holland, az olasz és a magyar Universiade-válogatott társaságában szerepel egy négyes tornán, majd nem sokkal a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vb előtt Japánba utazik, ahol a házigazdák mellett az ausztrálokkal tréningezik.

A csapat július 11-én utazik át Dél-Koreába, ahol három nappal később a házigazdák ellen kezdi a vb-t.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.