Női vízi ob I: ellenállás nélkül – ismét bajnok az UVSE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.25. 20:11
null
Sabrina van der Sloot (labdával) két gólt szerzett az aranycsata utolsó felvonásán (Fotó: Szabó Miklós)
Az UVSE két 8–5-ös siker után harmadszorra fölényesen, 12–6-ra győzte le a női vízilabda ob I döntőjében a BVSC-t, amely nem tudott akkora ellenállást mutatni, mint a korábbi mérkőzéseken. Ezzel az UVSE sorozatban harmadszor nyerte meg a női bajnokságot.

A friss LEN-kupa-győztes UVSE ellen eddig jól helytállt a BVSC, amely a döntő második meccsének második felét idézve az első negyedben tartotta a lépést a címvédővel. Leimeter Dóra büntetőjével még a zuglóiak vezettek 1–0-ra, de aztán Szűcs Gabriella és Sabrina van der Sloottalálatával fordított az UVSE.

Holland légiósa góljával 3–2-es előnnyel várta a második periódust Áts Bertalan csapata, amely öt perc alatt zsinórban öt gólt szerezve le is zárta a bajnoki címért folyó csatát. Keszthelyi Rita z öt gólból hármat szerzett ebben a szakaszban, nagy érdemei voltak a sikerből.

A hátralévő szűk húsz percben csak az volt a kérdés, mekkora fölénnyel nyeri meg a mérkőzést az UVSE?

A harmadik negyedben 11–3-bnál, a negyediben 12–4-nél az is felvetődött, hogy, meglesz a tízgólos különbség, de végül a BVSC az utolsó negyedet 2–1-re megnyerte, így Petrovics Mátyás csapata sem
lehetett teljesen csalódott.

Az UVSE 2015 és 2016 után zsinórban harmadszor lett bajnok, az idei döntő volt a három finálé közül a legsimább.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
UVSE–BVSC-ZUGLÓ-DIAPOLO 12–6 (3–2, 5–1, 3–1, 1–2)
Tüske uszoda, 350
néző. V: Mucskai, Kovács Cs. T.
UVSE:
GANGL – SZÜCS G. 2, Csabai 1, Keszthelyi 3, Tóth I. 1, Czigány D., Kisteleki H. 1. Csere: VAN DER SLOOT 2, Takács V., Kövesdi 1, Hertzka O. 1, Kuna Sz., Kiss E. Edző: Áts Bertalan
BVSC:
Bolonyai – Kisteleki D., Koncz 1, Takács O. 1, Gyöngyössy A., LEIMETER 3, Farkas K. Csere: Doroszlai (kapus), Máté, Utassy, Kele, Pócsi, Varga V. 1, Besszer. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből:
7/1, ill. 6/1
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 3/3
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye:
3–0 az UVSE javára
Kipontozódott:
Máté (24. p.)
Kiállítva (végleg cserével):
Maczkó (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan: –
A hétfői edzésen a lányok nagyon lazák voltak, én nem annyira, de ezek szerint ezért voltak lazák: így kell megnyerni egy bajnoki döntőt. Most játszottak a leginkább felszabadultan, ha viccelni akarnék, azt mondanám, remélem, nem azért voltak felszabadultak, mert elmegyek. Fantasztikus volt a védekezés, minden lövésnél ott voltak a blokkok és a kapus, rengeteg helyzetet alakítottunk ki és lőttünk be. Sorolhatnám, hogy ki játszott jobban és még jobban, de ez a siker csapatmunka volt, s köszönöm mindenkinek ezt a három évet.
Petrovics Mátyás: –
Úgy játszottunk, hogy egy életünk, egy halálunk. Ezt egy negyedig bírtuk, aztán kipukkadtunk. De nem mehettünk be úgy a vízbe, hogy majd csak lesz valahogy, be kellett dobni a követ. A döntő három meccsén és a kupadöntőben is nyertünk egy-egy negyedet az UVSE ellen, ami nagyon nagy dolog. Jó szezonunk volt, gratulálok az UVSE-nek is, hiszen a legjobb magyar csapatról beszélünk. Óriási érték ez a döntő, sokan nem fogadtak volna ránk, az évad során mindig akkor játszottunk a legjobban, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Ez után a meccs után se megy úgy haza játékos, hogy ne tett volna meg mindent a sikerért.

Vásároljon jegyet a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjére!
Ezen a linken megteheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik