Női vízi: megverte az Eb-győztest, 2. a magyar válogatott

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.06.28. 21:26
null
Egy góllal vertük meg a hollandokat (Fotó: Török Attila)
Nyert a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnoki címvédő holland csapattal szemben a margitszigeti Diapolo-kupa pénteki záró napján, így a torna második helyén végzett.

 

A július 12-én rajtoló kvangdzsui vb-re készülő hazai együttes a budapesti viadal befejező meccsén 2–1-re, majd 4–2-re is vezetett, a nagyszünetre pedig 4–3-as előny mellett vonulhatott el.

A folytatásban is hol egy, hol két találattal vezetett Bíró Attila szövetségi kapitány alakulata, amely a negyedik játékrészben 8–5-re elhúzott, s innen már csak a szépítésre futotta a hollandok erejéből, az egyenlítésre már nem.

NŐI VÍZILABDA, DIAPOLO-KUPA
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 8–7 (2–1, 2–2, 2–2, 2–2)
Hajós uszoda, 350
néző. V: Dreval (orosz), Bianco (olasz)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI – Szilágyi D., Keszthelyi 1, Rybanska, PARKES 2, Illés, VÁLYI V. 2. Csere: Gurisatti, Gyöngyössy, TÓTH-CSABAI 1, Horváth B. 1, Leimeter 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
HOLLANDIA: Koenders – Megens 2, Van Der Sloot 1, Rogge 1, SEVENICH, KEUNING 1, Van De Kraats. Csere: Sleeking, Koolhaas 1, Voorvelt, D. Genee, Joustra 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 9/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– A kapusteljesítmény talán az idei legjobb volt, hasonló játékot viszont már nyújtottunk idén, a szentesi világliga-selejtezőn vagy a torinói Európa-kupa-döntőben. Növeli a siker értékét, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni a közönségünktől. Egyúttal elismerésem az U15-ös válogatottnak, amely nagyszerű játékkal nyerte meg a maga tornáját.
Arno Havenga: – Klassz meccset vívtunk, a nézők is élvezhették. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, jól játszottunk, még ha nem is annyira, hogy nyerjünk. A bírók nem minden ítéletével értettem egyet, de persze ez nem kifogás. Hasznos tapasztalatokkal szolgált a torna, tudjuk, hogyan kell készülnünk az elkövetkező két hétben.

A másik mérkőzésen: Olaszország–Magyar Universiade-válogatott 14–8 (3–3, 2–2, 4–1, 5–2)
G:
Bianconi 3, Garibotti, Avegno 2-2, Queirolo, Aiello, Picozzi, Emmolo, Chiappini, Galardi, Marletta, ill. Garda 4, Gémes 2, Hertzka, Máté

A végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország, 3. Hollandia, 4. Magyar Universiade-válogatott

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Olaszország–Magyarország 8–7
Magyar Universiade-válogatott–Hollandia 9–9

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Magyarország–Magyar Universiade-válogatott 10–5
Hollandia–Olaszország 10–8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik