Női vízi LEN-kupa: kikapott, így negyedik lett a Szentes

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.11. 21:15
A negyedik helyen végzett a Szentes női vízilabdacsapata a LEN-kupában, mivel az olaszországi négyes döntő bronzmérkőzésén kikapott a Vuliagmenitől.

A magyar bajnoki címvédő Szentes az Euroliga negyeddöntős párharcainak egyik veszteseként került át a második számú sorozat, a LEN-kupa imperiai négyes döntőjébe, ahol pénteken egygólos vereséget szenvedett a hazai csapattól.

A bronzéremért rendezett szombati mérkőzést a görögök a második és harmadik harmadban fordították a maguk javára. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Kövér-Kis Réka volt négy góllal.

NŐI VÍZILABDA LEN-KUPA
BRONZMÉRKŐZÉS
VULIAGMENI (görög)–HUNGERIT-SZENTES 10–8
(2–3, 2–1, 3–1, 3–3)
Imperia, 100 néző. V: Galindo (spanyol), De Jong (holland)
VULIAGMENI: Kuvdu – Cukala 2, Hidrioti, Mamoglu 1, Protapapa 1, Xenaki 2, Mavrota, Rumpeszi 1, Gerolimu, Diamantopulu, Melidoni 1, Kontigianni 2
SZENTES: Bolonyai – Kövér-Kiss 4, Van der Sloot 1, Pengő, Hevesi 1, Bujka, Miskolczi 1. Csere: Gémes 1, Győri, Pócsi, Kádár, Rácz. Edző: Tóth László
Kipontozódott: Cukala, Hidrioti, Melidoni, ill. Kövér-Kiss
MESTERMÉRELG
Tóth László:
– Jól kezdtünk, vezettünk két góllal, aztán sajnos megakadtunk. Még ez sem lett volna baj, csak utána nem tudtunk megújulni, és átvette a vezetést a Vuliagmeni. A végén lett volna lehetőségünk az egyenlítésre, azonban kihagytuk az emberfórt. Az elődöntőbeli vereséget jól kezeltük, a hangulattal sem volt gond, viszont amikor egyenlített az ellenfél, látványosan összeestünk. Megint kaptunk könnyű gólokat, olyanokat, amilyeneket egy nemzetközi kupa négyes döntőjében nem lenne szabad.
A döntőben: Imperia (olasz, Stieber Mercedes 1)–Padova (olasz) 8–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik