Női vízi Euroliga: a LEN-kupában folytatja az UVSE

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.09. 19:45
null
Az UVSE-nek sokba került a hazai döntetlen (Fotó: Varga Jennifer/UVSE)
A hazai döntetlen után egygólos vereséget szenvedett az UVSE női vízilabdacsapata a Padova otthonában az Euroliga negyeddöntőjének szombati visszavágóján, így nem jutott be a négyes döntőbe.

 

A két csapat tavaly is a nyolc között találkozott egymással, akkor az első, budapesti felvonáson 7–7-es döntetlen született, Olaszországban pedig 8–6-ra nyertek a magyarok.

Idén, két hete, szintén itthon volt a nyitómérkőzés, és az 6–6-ra végződött.

A szombat esti visszavágón az UVSE remekül kezdett: elsősorban a végül triplázó csapatkapitány, Keszthelyi Rita jóvoltából 5–2-re elhúzott. A folytatás azonban már nem sikerült jól: a nagyszünetig közelebb zárkóztak az olaszok (4–6), a harmadik játékrészben pedig utol is érték az UVSE-t (6–6). Ekkor még egyszer betalált a magyar csapat (6–7), a hajrá azonban a Padováé volt, amely a negyedik negyed elején egyenlített, majd bő két perccel a vége előtt átvette a vezetést, s az előnyt már nem engedte ki a kezéből (8–7).

A Padova az Euroliga négyes döntőjébe jutott, az UVSE pedig a második számú európai sorozatban, a LEN-kupáért harcolhat tovább, a további három negyeddöntős párharc veszteseinek társaságában.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
Negyeddöntő, visszavágó
Plebiscito Padova (olasz)–UVSE 8–7
(2–5, 2–1, 2–1, 2–0)
Továbbjutott: a Padova, 14–13-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik