Női vízi Ek: nagyot hajrázott és győzött a magyar válogatott

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.01. 19:23
null
Gurisatti Gréta két góllal járult hozzá az olimpiai ezüstérmes legyőzéséhez (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A magyar női vízilabda-válogatott 8–6-os hátrányból felállva 11–9-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes Olaszországot az Európa-kupa selejtezőjének első fordulójában. A mieink pénteken 10 órától a németekkel, majd 19.30-tól a görögökkel csapnak össze.

 

Bíró Attila alaposan megfiatalított csapata diktálta a tempót, az olaszok elsősorban az emberelőnyös szituációknak köszönhetően tartották a lépést. A rivális négyből három fórt értékesítve egygólos hátrányban volt a nagyszünetben (5–4).

A harmadik felvonásban mindkét kapu előtt sok hibát követtek el a magyarok, s az olaszok ezt kihasználva kétgólos vezetésre tettek szert (6–8).

A zárónegyedben két percen belül megfordította az állást a magyar csapat: előbbi Leimeter volt eredményes, majd Vályi emberhátrányban szerzett labdát, végigúszott a medencében, és betalált. Néhány pillanattal később újra Leimeter lőtt gyönyörű gólt, miután „elsüllyesztette” az olasz kapust.

Három és fél perccel a vége előtt Gyöngyössy harcolt ki fórt, Bíró Attila időt kért, a kijátszott figura végén pedig Gurisatti dobott fontos gólt (10–8). Az olaszok szépítettek ugyan, de a túloldalon Csabai hatalmas, keresztléces találattal jelentkezett (11–9). Az olaszok egy perccel a vége előtt emberelőnyben lövésig sem jutottak el, ezzel eldőlt a találkozó.

NŐI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 11–9 (4–2, 1–2, 1–4, 5–1)
Volosz. V:
Radicevic (horvát), Dreval (orosz)
MAGYARORSZÁG: Kasó – Máté, Gurisatti 2, Leimeter 2, Parkes, Tóth-Csabai 2, Vályi V. 2. Csere: Gyöngyössy 1, Horváth B. 1, Rybanska 1, Kövesdi, Kuna. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
OLASZORSZÁG: Gorlero – Tabani, Garibotti 1, Gragnolati, Queirolo 1, Aiello 2, Picozzi, Bianconi 3, Emmolo, Palmieri 2, Avegno, Dario. Szövetségi kapitány: Fabio Conti
Gól – emberelőnyből: 3/2 ill. 6/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Célunk volt, hogy a gyors játékosok alkotta csapattal leforduljuk őket, és ez az első, valamint az utolsó negyedben sikerült is. Olyan taktikákat is gyakoroltunk, amilyeneket ebben az összetételben még nem volt alkalmunk. Kasó Orsolya jól védett, Rybanska Natasa első válogatott mérkőzésén akciógóllal mutatkozott be, de dicsérhetném Vályi Vandát, Gurisatti Grétát, Gyöngyössy Anikót, igazából szinte mindenkit. Örömteli és biztató, hogy az alacsony átlagéletkorú csapat ilyen jól helytállt a jóval összeszokottabb olasz együttes ellen.

A csoport másik mérkőzésén
Görögország–Németország 32–3
Izrael szabadnapos.

A NŐI VÁLOGATOTT EURÓPA-KUPA-KERETE
Kapusok:
Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (FTC), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A magyar válogatott további programja
Péntek:

Magyarország–Németország 10.00
Görögország–Magyarország 19.30
Vasárnap:
Izrael–Magyarország 7.30

A lebonyolítás szerint a torna hatos döntőjében a két ötcsapatos csoport második és harmadik helyezettjei játszanak keresztbe a négy közé jutásért, majd a győztesek az elődöntőben csatlakoznak a csoportelsőkhöz. A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik