Női vízi Eb: „Rosszul nézne ki, ha lebecsülnénk őket”

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2018.07.16. 13:10
null
A Sant Jordi uszoda fülledt melegét még a vízben sem volt kellemes elviselni
A születésnapos Garda Krisztina szerint mindenki ellen úgy kell vízbe szállnia a női vízilabda-válogatottnak a barcelonai Európa-bajnokságon, mintha a világ legjobbjai ellen játszanának.

A spanyol „gyors sáv” – feliratú táblákat pakolta ki Bíró Attila szövetségi kapitány és segítője, Tóth László a medence két pontjára, a kettő között pedig a lányok valóban nagy sebességgel úszhattak, hiszen a pörgetés volt a lényeg a szünnapi tréningen. A Sant Jordi uszoda fülledt melegét még a vízben sem volt kellemes elviselni, ennek ellenére derekasan hajtottak a játékosok, akik a spanyoloktól elszenvedett vereséggel és a törökök elleni kiütéses sikerrel várják a szerbek elleni keddi folytatást.

„Nagyon jól érzem magamat – jegyezte meg a vízből kiszállva Horváth Brigitta, aki élete első Európa-bajnokságán szerepel. – Az első meccs után kis csalódottságot éreztem, de van még időnk javítani, készülünk az oroszokra, ráadásul a negyeddöntő a legfontosabb. Sokat számít, hogy a törökök ellen sikerült betalálnom. Ha másként nem, tudat alatt mindenkiben benne van, hogy de jó lenne gólt szerezni, kicsit megnyugodtam, hogy lőttem hármat."

„Pont engem, pont ma?" – kérdezett vissza az interjúkérés előtt az általában a nyugalom szobrának is beillő Garda Krisztina. A kemény védő éppen ma ünnepelni a 24. születésnapját, amelynek apropóján a társak is megköszöntötték.

„Elvileg ilyenkor nekem is kellene hoznom süteményt, viccesen megjegyeztem a lányoknak, a hotelben található csokis muffinokat én sütöttem egész éjjel – mondta Garda. – Az edzés egyébként nem volt könnyű, hiszen a nagy melegre az úszás, a pörgetés is rádobott, de most erre van szükség, hiszen készülünk az oroszokra, ráadásul az első héten még edzünk rendesen."

A női válogatott a férfiakhoz hasonlóan közösen nézte meg a vb-döntőt. Gardának a németek a kedvencei, de mert ők már korán elszálltak, a fináléban inkább a horvátoknak szurkolt. „Jól jött a közös program, főleg mert örültem neki, hogy a török meccs után nem edzettünk már."

A törököket 27 góllal verő magyaroknak várhatóan a szerbek sem jelentenek nagy kihívást, ezért kíváncsiak voltunk, mennyire nehéz végig összpontosítani a jóval gyengébb riválisok ellen.

„Minden meccsen koncentráltan kell vízbe szállni, és úgy kezelni az ellenfelet, mintha ők lennének a világ legjobbjai. Azért rosszul nézne ki, ha lebecsülnénk őket, még ha tudjuk is, papírforma a győzelem. Bízom azért benne, hogy a szerb csapat majd nagyobb játékerőt képvisel, és többet tudunk gyakorolni ellene" – jegyezte meg Garda Krisztina.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik