Nem volt kérdés: a Szeged kiütéssel a nyolc között

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 19:31
null
A Szeged magabiztosan nyert a Montpellier ellen (Fotó: Havran Zoltán)
A Szeged férfi vízilabdacsapata kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, miután a hazai visszavágón magabiztosan legyőzte a francia Montpellier-t.

Háromgólos előnnyel várta a Montpellier elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját az A-Híd- Szeged, így a továbbjutás nem lehetett kérdés, a végső győzelem viszont még nem téma a csapatnál. A Tisza-partiaknál a betegeskedő Baksa László helyett Molnár Dávid került a kapuba, míg a térdével bajlódó Hegedűs Gábor vállalni tudta a játékot.

A Gyarmati Dezső nevét viselő vásárhelyi sportuszodában 600 néző előtt szállt medencébe a Tisza-parti alakulat a két magyar légióst, a kapus Jászberényi Gábort és a balkezes Heinrich Dávidot is felvonultató francia riválisa ellen. Az eredményjelző hibája miatt kicsit zaklatottan indult a hódmezővásárhelyi meccs, de ez nem zavarta meg a Szegedet, amely Decker Ádám és Molnár Tamás találataival szerezte meg a vezetést, az első francia gól a harmadik percben született. A legeredményesebb hazai játékosnak bizonyuló Joseph Kayes ezután indult be, két góllal jelentkezett az első szünetig (4–2).

A Szeged a folytatásban több szép gólt is elért, míg hátul Molnár védett kiválóan, mindennek az lett az eredménye, hogy a második negyed végére már biztos előnyre tett szert a magyar csapat (9–4). A harmadik játékrészben már csak egyszer tudott betalálni a Montpellier, amely az első meccs alapján valószínűleg nem számított ekkora különbségre a találkozón.

13–5-tel indult a záró negyed, amely előtt azt kérte Vincze Balázs vezetőedző, hogy a nagy előny ellenére is figyeljenek oda a játékosok, és maximum egy gólt kapjanak az ellenféltől. Ez ugyan végül nem jött össze, de a Szeged így is kiütéssel, 18–7-re nyert a visszavágón, és kettős sikerrel biztosította helyét a legjobb nyolc között. A másik magyar csapat nem élte túl ezt a kört, miután az Egert szerdán elbúcsúztatta a szerb Crvena Zvezda.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
A-HÍD-SZEGED–MONTPELLIER (francia) 18–7 (4–2, 5–2, 4–1, 5–2)

Hódmezővásárhely, 600 néző. V: Toule (spanyol), Turkhan (török)
SZEGED: MOLNÁR D. – Somogyi 2, Török 1, Decker Á. 2, Molnár T. 3, Szivós, Kiss Cs. 1. Cs: KAYES 5, Kunac, Younger 1, JUHÁSZ ZS. 2, Hegedüs G. 1. Edző: Vincze Balázs
MONTPELLIER: Jászberényi – Laux 1, Pirat, Pastry, Saudadier 1, KOVACSICS 3, Heinrich. Cs: Peisson, Clay, Ladouce 2, Mustur. Edző: Fabian Vasseur
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Kunac (24. p.)
Továbbjutott: a Szeged (kettős győzelemmel, 27–13)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Talán picit sok gólt kaptunk, de a harmadik negyed után nem volt meglepetés, hogy 5–2-es lett az utolsó játékrész, ilyenkor nehéz már maximálisan koncentrálni. Az, hogy a nyolc közé jutásért könnyebb ellenféllel játszhattunk a csoportmérkőzéseken nyújtott teljesítményünknek köszönhető.
Fabian Vasseur: – Két sérült játékosunk is volt, lekontrázott bennünket a Szeged, nem tudtunk mit tenni ellenük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik