Nagy kár a harmadik negyedért

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 18:41
Címkék
A Domino-Honvéd hazai pályán 10–6-os vereséget szenvedett a montenegrói Budvától a férfi vízilabda Euroliga C-csoportjának 3. fordulójában. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, ezt 5–1-re nyerte meg a vendég gárda.
Szivós Márton (fehér sapkában) két góljával a második legeredményesebb Domino-játékos volt (Fotó: Németh Ferenc)
Szivós Márton (fehér sapkában) két góljával a második legeredményesebb Domino-játékos volt (Fotó: Németh Ferenc)

A Budva pont nélkül érkezett a Kőér utcába, ám éppen ezért létfontosságú volt a számára, hogy ne szenvedjen harmadik mérkőzésén is vereséget. Egyik csapat sem kezdett jól, az első negyedben csak egy találat esett, és ezt a vendégek jegyezték. A Domino pontatlan játékkal segítette hozzá ellenfelét, hogy kapott gól nélkül zárja az első nyolc percet.

A folytatásban hamar kétgólosra növelte előnyét a Budva, ám a Honvéd ezután egy perc alatt kiegyenlített. Előbb Szivós Márton bombázott a jobb felsőbe, majd Marnitz Gergő használt ki egy emberelőnyt.

Fordítani sajnos nem sikerült, ehelyett Vjekoszlav Paskovics vízre pattintott lövése vágódott a lécről a kapuba, majd Gergely István hiába védett ki egy ziccert, a kipattanót a vendégek már gólra váltották, így ismét kettővel vezetett a Budva. Az első félidő utolsó pillanataiban szerencsére újra elsült Szivós keze, így nem nőtt ebben a játékrészben a két csapat között a különbség.

A montenegróiaknak azonban ez nem tetszett, makacsul ragaszkodtak a kétgólos előnyhöz, ennek érdekében bevágtak egy ötméterest, majd Marnitz góljára is válaszoltak.

Ennél nagyobb baj volt, hogy ezt követően a mérkőzés során először hárommal elhúztak, a Honvéd pedig kihasználatlanul hagyott egy újabb emberfóros szituációt. Ugyanezt a szívességet nem tette meg a Budva, időkérés után Branko Pekovic az emberelőny leteltének pillanatában alakította 4–8-ra az állást. A mieink szempontjából katasztrofális negyedet egy szabaddobásból bekapott gól tette „teljessé”, így a záró játékrész előtt szinte reménytelen helyzetben volt a Honvéd.

Mezei Tamás góljával ugyan jól kezdődött a negyed, ám a feltámadás elmaradt, végül 10–6-ra nyertek a vendégek, így a következő fordulóban a Budva otthonában a Honvédon játszik majd hasonló győzelmi kényszerrel, mint most a montenegrói csapat.

 

FÉRFI EUROLIGA 
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DOMINO-HONVÉD–BUDVA M-TEL (montenegrói) 6–10 (0–1, 3–3, 1–5, 2–1)
Kőér utca, 500 néző. Vezette: Gomez (olasz), Kaganov (azeri)
HONVÉD: Gergely I. – Salamon, SZIVÓS 2, Gór-Nagy, Matajsz, MARNITZ G. 3, Székely B. Csere: Mezei 1, Paján, Jansik, Bátori, Borsós
BUDVA: Sefik – PASKOVICS 2, Antonijevics, Ticsics 1, PEKOVICS 2, Trbojevics, Csirics 1. Csere: DANILOVICS 2, Franicsevics 1, Petkovics 1, Pejakovics, Ivosevics
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
 
MESTERMÉRLEG
VAD LAJOS, a Honvéd edzője: – Döntő volt, hogy nagy hibákat követtünk el, de a tanulási folyamat a vereség ellenére sem fog megtörni. Túlságosan is tiszteltük Sefiket, ezért is volt sok célt tévesztett lövésünk.
VESZELIN KRIVOKAPICS, a Budva edzője: – Ez a győzelem mentőöv számunkra, hiszen mindenképpen nyernünk kellett reményeink életben tartásához. Fontos, hogy hét mezőnyjátékos is gólt tudott szerezni.
 
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Partizan Beograd (szerb)–Olympiakosz Pireusz (görög) 8–3 (1–1, 4–0, 1–1, 2–1)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Partizan 3 3 29–13 9
2. Olympiakosz 3 1 2 23–24 3
3. HONVÉD 3 1 2 25–32 3
4. Budva 3 1 2 17–25 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik