Montenegró vár a mieinkre az Eb elődöntőjében

Vágólapra másolva!
2012.01.25. 21:18
null
Nikola Janovics kettőt vállalt a tizenegy gólból, és készülhet a mieink ellen
Címkék
Eldőlt, hogy Magyarország Montenegróval vívja az eindhoveni férfi vízilabda Eb elődöntőjét, miután a délszláv csapat a meccs második felében nyújtott jobb teljesítményével 11–9-re győzött Görögország ellen. A másik ágon Szerbia–Olaszország a négy között.

Az olaszok a szerbek ellen „kértek időpontot" a németek ellen aratott, felettébb sima győzelemmel, a magyar válogatott pedig Görögország és Montenegró közül várhatta elődöntős ellenfelét. Az első negyed meglepetést hozott: a görögök kifejezetten pontosan lőttek, 0–1 után fordítottak, 2–2 után pedig Vulgarakisz és Murikisz góljával 4–2-re elléptek, és kétgólos vezetéssel zárták a játékrészt.

Ez megfelelően fel is húzta a délszlávokat, Borisz Zlokovics hozta közelebb csapatát, majd Nikola Janovics lőtt Filipposz Karabecosz „szeme közé", megszerezve az egyenlítő találatot. És ez még nem volt elég: három és fél perccel a második negyed vége előtt Drasko Brguljan úszott meg és használta ki a ziccert – 4–2-ről 4–5 görög szempontból. A hellének emberelőnyből törhették meg hosszas góltalan szériájukat, ki is játszották a fórt, amelyet Jorgosz Doszkasz bezúzott.

A görögöknek megjött a lövőkedvük, ártalmatlannak tűnő játszadozás után Milonakisz lőtt nagyon messziről Scsepanovics hálójába. Az egyenlítés a centerben emberétől megszabaduló Alekszandar Ivovics révén jött, majd a görögök és a montenegróiak is elpuskáztak egy-egy fórt, így 6–6-ról folytatták a csapatok.

A harmadik negyed aztán a két Janovicsé volt: Nikola egyet, Mladan kettőt lőtt, a montenegróiak 9–6-ra megléptek. A görögök ekkor akár már fel is adhatták volna, de nem voltak feladós kedvükben, Afrudakisz és Miralisz révén 8–9-re visszakapaszkodtak. Támadhattak (sikertelenül) a 9–9-ért is, és a hibáért megbűnhődtek, mert Vladimir Gojkovics közelről a rövidbe találva növelte a délszláv előnyt, így a görögök az utolsó negyedre megbarátkozhattak a feladattal: eltüntetni a kétgólos montenegrói előnyt (8–10).

Gojkovics találata után már három gól volt az eltüntetendő, sőt, a montenegróiak fórból néggyel elmehettek volna, de a léc kisegítette a görög csapatot. Nem számított: maradt még egy Doszkasz-gól a végére, Montenegró 11–9-re győzött – és a magyar válogatott ellenfele lesz a négy között.

FÉRFI VÍZILABDA EB
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Görögország–Montenegró 9–11 (4–2, 2–4, 2–4, 1–1)
Gólszerzők: Doszkasz 2, Miralisz 2, C. Afrudakisz, Kokkinakisz, Milonakisz, Murikisz, Vulgarakisz, ill. Gojkovics 3, M. Janovics 3, N. Janovics 2, Brguljan, Ivovics, Zlokovics
Olaszország–Németország 9–4 (2–1, 3–2, 3–1, 1–0)
Gólszerzők: Presciutti 3, Perez 2, Figari, Fiorentini, Gallo, Lapenna, ill. Oeler 3, Politze
A 7–12. HELYÉRT
Törökország–Spanyolország 4–16 (0–5, 3–4, 0–3, 1–4)
Románia–Macedónia 12–10 (1–1, 4–3, 4–3, 3–3)
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Magyarország–Montenegró
Szerbia–Olaszország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik