Megfelelő eredmény: nyolc között az Egert legyőző Vasas

Vágólapra másolva!
2012.02.25. 20:50
null
Kiss Gergely öt góllal vette ki a részét csapata sikeréből (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A Vasas hazai medencében 13–9-re legyőzte a három olimpiai bajnokát nélkülöző Egert a férfi vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának hatodik, utolsó fordulójában. Győzelmének köszönhetően az angyalföldi csapat továbbjutott a kvartettből. A Szeged ezt holnap teheti meg a Partizan Beograd elleni meccsen.

„Azok a játékosok nem játszanak, akik részt vettek az Európa-bajnokságon – tehát Szécsi Zoltán, Biros Péter és Hosnyánszky Norbert hiányozni fog. Fáradtabbak, mint a többiek, és nem lebecsülve a szombati meccs tétjét, nekünk fontosabb a Szolnok elleni szerdai találkozó” – mondta Gerendás György, a továbbjutásra már esélytelen Eger vezetőedzője.

Remek indok. Ráadásul a mester szavaival nem is nagyon lehet vitatkozni: a pihenés minden játékosnak jól jön. Még abban a sportágban is, amelyben egyébként naponta képesek meccset játszani egy világversenyen…

A hevesiek már nem juthattak tovább a csoportból, így számukra tényleg teljesen tét nélküli volt a találkozó. Azon pedig a nemzetközi szövetségnél kell elgondolkozni, hogy hogyan kerülhet egy csoportba három ugyanabból az országból érkező csapat.

A találkozó ennek megfelelően nem sok izgalmat hozott, a lényegi kérdések már a 6. percre eldőltek. Az elején szinte minden támadásból betaláltak a hazaiak: sorrendben Steinmetz Ádám, Kiss Gergely, Steinmetz Barnabás, Miho Boskovic és Drasko Brguljan voltak a gólszerzők, s a Vasas máris 5–0-ra vezetett.

Mintha az lett volna megbeszélve, hogy a kezdeti hendikep után „játsszunk egy jó mérkőzést”. S lám, a folytatásban már az Eger is megjelent a medencében. Bátori Bence és Chilkó Márton találatával kissé felzárkózott a vendégegyüttes. Ezután teljesen „egálos” meccset láthattunk, amelyen még a visszatérő Nagy Viktor is tesztelhette, mennyit bír a műtött bal válla.

A csapatok között végig megmaradt a három-négy gólos különbség, látványos akciók és gólok születtek, és a második negyed közepétől igazából csak a pontos végeredmény volt kérdéses. Végül a Vasas 13–9-re nyert.

Földi László együttese tehát továbbjutott, amit másik magyar csapatként vasárnap a Szeged is megtehet – ha hazai pályán nem kap ki a Partizantól.

„NEM VOLT EGY FONTOS MECCSE, DE AZÉRT NEHÉZ VOLT”


6. FORDULÓ
TEVA-VASAS-UNIQA–ZF-EGER 13–9 (6–2, 3–4, 2–2, 2–1)
Komjádi uszoda, 1000 néző. Vezette: Caputi (olasz), Franulovic (horvát)
VASAS: Nagy V. – Katonás, BOSKOVIC 5, Drasko Brguljan 1, Steinmetz Á. 1, KISS G. 5, Takács Bálint. Csere: Steinmetz B. 1, Vörös, Vámos, Fazekas
EGER: Bisztritsányi – BÁTORI 3, Varga II Zs., Naganuma, Seman 2, Graham, Bundschuh. Csere: Mezei, Binder, KOVÁCS G. 3, Chilkó 1, Gerritse
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 11/4
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Kiss G. (28. p.)
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: – Ezt a győzelmet és a továbbjutásunkat Rusorán Péternek ajánljuk, az ő emléke és munkássága előtt szeretnék vele tisztelegni.
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: – Nézzük a dolog pozitív oldalát: nagyon jó gálát csináltunk a Vasasnak.
AZ ÁLLÁS
1. VASAS 6 3 2 1 60–54 11
2. SZEGED 5 3 1 1 46–44 10
3. Partizan 5 2 1 2 44–42 7
4. EGER 6 1 5 44–54 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik