HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.08 20:01 Frissítve: 2017.08.08 20:51

Masters-vb: Kásásék az olaszok ellen is parádéztak

A Pallanuoto Milanót is nagy különbséggel múlta felül a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában szereplő Millennium csapat. Kemény Dénes fiai szebbnél szebb gólokat szerezve szolgálták ki a közönséget, és győzték le 24–5-re az olasz együttest.

HIRDETÉS
Kásás Tamásékra az olaszoknak sem volt ellenszerük (Fotó: Czagány Balázs/MTI)

 

Egy fokkal nehezebbnek ígérkezett a kedd esti összecsapás a tegnapinál, Kásás Tamásék azonban újfent bizonyították, hogy még mindig nagyon érzik egymást. A Kemény-legénység ugyan az első helyzetét még a kapufára lőtte, utána azonban Varga Tamás góljával beindult a gála. A magyar csapat – amennyiben ez lehetséges – még a tegnapinál is szebb akciókkal és gólokkal örvendeztette meg a körülbelül 6000 helyszínen szurkoló embert.

Bár az olaszok nem játszottak rosszul – az első két góljuk kifejezetten szépre sikerült –, egyre jobban elfáradtak, és ezt kíméletlenül kihasználta az összesen 31 olimpiai aranyérmet felmutató magyar csapat.

Az utolsó negyedre visszavettek a mieink, és több gólt engedtek az olaszoknak, mint addig összesen, ennek ellenére így is nagy különbséggel, 24–5-re nyertek.  Az utolsó percben Steinmetz Barnabás is gólt szerzett, így a hétfői találkozóhoz hasonlóan ismét az összes mezőnyjátékosunk betalált.

A hibátlanul végző Millennium természetesen elsőként végzett a csoportjában, és készülhet a pénteki negyeddöntőre.

„Az első játékrész első fele alapján úgy tűnt, hogy kicsit keményebb meccs lesz, az olaszok közül ismertünk egy-két embert, játszottak már az első osztályban – mondta a mérkőzés után Varga Zsolt. – Nehéz lemérni, ki milyen formában érkezik, hiszen mindenki dolgozik, heti három-négy edzésnél többre nincs idő, de azt gondoltam, hogy az erőnlét a mi oldalunkon lesz. Kevés meccset játszottunk, s noha kívülről úgy látszik, hogy alig mozgunk, azért marha fárasztó.”

„Benedek Tiborral beszéltem, aki mondta, kedden már jobban érezte magát, mint hétfőn. Neki hosszú idő után a Galatasaray elleni volt az első mérkőzése, mi azért a felkészülés során játszottunk néhányat. Mindenképpen jól jön a két szabadnap, centerben mindig megrángatják az ember nyakát, jól jön a szünet.”

Biros Péter kiemelte, a csapat játékán jócskán meglátszik, hogy élvezik a meccseket.

„Nyilván mindenki jól érzi magát, élvezzük a játékot, sokan vannak kint, ők is élvezik, ami szinten örömteli. Kellene egy kis krimi meg izgalom, de reméljük, a következő három meccsen az is lesz. Fél negyedig izgulhattak, kicsit szoronghattak a nézők, aztán elengedhették magukat, élvezhették a gólokat. Jó érezzük magunkat, reméljük, senki sem sérül meg vasárnapig. Kicsit hiányzik az izgalom, mert jó így nyerni, de amikor igazán megszorongatnak minket, akkor is szeretnénk megmutatni, mire vagyunk képesek.” 

A teljes mérkőzést itt tekintheti meg!

17. FINA MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI VÍZILABDA (40+)

Millennium (magyar)–Pallanuoto Milano (olasz) 24–5 (5–1, 7–1, 6–0, 6–3)
Gólszerző: Varga Zs. (3), Benedek (3), Fodor (3), Varga T. (3), Biros (3), Molnár (2), Székely (2), Märcz, Kásás, Vári, Kiss G., Steinmetz B., ill. Sussarello (2), Musetti, Petrini, Calamoneri

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.21 09:06:13

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

Bíró Attila csapata a második helyen zárta a csoportot – jönnek az olaszok.

2018.07.20 23:37:34

Vízilabda VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egy valamivel több mint négymillió lelket számláló országnak – gondolom én – nem is lehet nagyobb, tökéletesebb sportiskolája, mint a hatalmas, gyönyörű hon maga, amely mindenütt ott van a gyermekek talpa alatt.

2018.07.20 11:54:30

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)/MAROSI GERGELY (Budapest)

A németek ellen épphogy meglett a csoportmásodik hely, folytatás valószínűleg Hollandia ellen.

2018.07.19 17:58:46

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Bíró Attila lányai az első igazán nagy győzelmüket aratták az Európa-bajnokságon.

2018.07.18 11:27:08

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

A 9. percben már 6–0-ra vezetett az ellenfél, sima volt a csoportrangadó.

HIRDETÉS
HIRDETÉS