Madaras Norbert öt góllal keserítette meg a Vasas életét

Vágólapra másolva!
2011.03.26. 21:42
null
A Pro Reccóval felvette a versenyt a Vasas, Madaras volt azonban a különbség (Fotó: Czerkl Gábor, NS-archív)
Címkék
A férfi vízilabda Euroliga középdöntőjének harmadik fordulójában a Teva-Vasas-Uniqa hatgólos vereséget szenvedett a címvédő Pro Recco vendégeként. A mérkőzés legjobbja az olasz gárdában légióskodó kétszeres magyar olimpiai bajnok Madaras Norbert volt, aki egymaga öt gólt szerzett. A Pro Recco továbbra is pontveszteség nélkül áll, a Vasas ellenben szerzett pont nélkül.

Nehezen lendült játékba a Vasas, s mire Földi László együttese elkaphatta volna a fonalat, olyan hátrányba került, amelyet gyakorlatilag lehetetlen volt behozni. Sőt, az első negyed képe alapján egy kiadós vereségtől is tartani lehetett. A gólgyártást éppen a nagy vállalkozó kedvvel lövő Madaras kezdte meg, a vendégek támadásban erőtlennek bizonyultak. Nem úgy a folytatásban!

A második játékrészben 1–5 után Kiss Gergely, majd az ő passzát követően Jeff Powers villant – a mérkőzés talán legszebb gólját szerezte centerből szép lefordulás után egy ejtéssel –, Miho Boskovic pedig egy fórt használt ki gyorsan, és máris egyre csökkentette korábbi tetemes hátrányát a vendégcsapat. Madaras gondoskodott róla, hogy egyenlítés azért még véletlenül se legyen, de a játékrészt megnyerve versenyben tudott maradni a Vasas.

A harmadik negyedben is nyílt volt a csata, bár a két csapat közötti különbség háromra nőtt, az tulajdonképpen az első felvonás hozománya volt. Katonás Gergő éles szögből szemfüles gólt szerzett. Madaras duplája ebben a játékrészben tartást adott övéinek.

A Vasas nem tudott nagy hajrát nyitni a mérkőzésen, a záró felvonásban egyetlen árva gólt sem volt képes szerezni, így a különbség hatra nőtt egy olyan találkozón, amelynek nagy részében Földi László együttese partiban tudott lenni egy nála jóval esélyesebb gárdával.

A találkozó után pedig azt sajnálhattuk igazán: a szombaton bemutatott játékkal és felfogással a Vasas sokkal előrébb tarthatna, nem pedig pont nélkül az utolsó helyen kellene szerénykednie.

A Rijeka két góllal nyerte a Mladost elleni presztízsmérkőzést, Varga Dénes három, testvére, Dániel egy gólt lőtt a győztes csapatban, döntő érdemeket szerezve így az újabb sikerből.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
FERLA-PRO RECCO (OLASZ)–TEVA-VASAS-UNIQA 12–6 (4–1, 3–4, 2–1, 3–0)
Sori. V: Teixido (spanyol), Tulga (török)
RECCO: TEMPESTI - Buric, F. PERRONE 2, Kásás, Nikics, F. Filipovics 2 (1), MADARAS 5 (4). Cs: Zlokovics, Benedek, Felugo 1, Molina, Figlioli 1 (1), Ivovics 1
VASAS: Nagy V. - Katonás 1 (1), Kovács R., Steinmetz B., Powers 1, KISS G. 1 (1), Decker Á. Cs: Takács Bálint, Boskovic 2 (2), Vörös 1 (1), Fülöp, Hőna
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 10/5
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Takács Bálint, Decker Á.
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Azt gondolom, a meccs végeredménye mindenképpen becsapós, a két csapat között ekkora különbség nem volt ezen az estén. A Recco iszonyatosan erős csapat, nagyot harcoltunk, talán csak a végére fáradtunk el kicsit. Minden csapat ellen sok lett volna az elején összeszedett négygólos hátrány, de hozzá kell tennem, hogy a kezdéskor egy gólunkat nem adták meg, Boskovic lövésébe pedig belefújtak.
A csoport másik mérkőzésén: Rijeka (horvát)–Mladost (horvát) 8–6 (3–1, 3–1, 1–2, 1–2)
TOVÁBBI EREDMÉNY
A-csoport: Jug Dubrovnik (horvát)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 13–6 (3–1, 2–1, 4–0, 4–4)
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Pro Recco 3
3
40–21 19 9
2. Rijeka 3
2
1
26–26 0 6
3. Mladost Zagreb 3
1
2
20–25 –5 3
4. Vasas 3
3
20–34 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik