Koronavírus: a szerb pólóválogatott tagja elkapta a fertőzést

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 15:36
null
Felfüggesztették a szerb pólóválogatott felkészülését (Fotó: Tumbász Hédi)
A szerbiai férfivízilabda-válogatott tagja, Nemanja Vico szervezetében kimutatták a koronavírus jelenlétét.

Vico kétszer produkált negatív eredményt, azonban mivel nem csökkent a láza, harmadszor is vettek tőle mintát, amelynek az eredménye pozitív lett, emiatt a szerb férfivízilabda-válogatott valamennyi aktivitását felfüggesztették.

A szerb nemzeti együttes csapatorvosa, Ivan Marjanovics a Vaterpolo vesti honlapnak elmondta, Vicót két héttel ezelőtt tesztelték először, mert fennállt a gyanú, hogy koronavírussal fertőzött személlyel került kapcsolatba.

„A két, valamint az egy héttel ezelőtti eredménye is negatív lett, annak ellenére, hogy a múlt héten három napon át magas volt a láza. Mivel a testhőmérséklete nem változott, vagyis továbbra is lázzal küzdött, hétfőn a fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvos is megvizsgálta, s törletet vett. Csütörtök este értesítettek bennünket, hogy a harmadik tesztnek az eredménye pozitív. Vicónak szerdán és csütörtökön nem volt láza, jól érzi magát, azonban tizennégy napos házi karanténba kényszerül” – nyilatkozta Marjanovics.

Hozzátette, a szerb válogatott valamennyi tervezett programját felfüggesztették és elhalasztották. A Szerb Vízilabda-szövetség közlése szerint valamennyi játékost azonnal teszteltek, s az eredményekről értesítik majd a közvéleményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik