Kis Gábor és Hosnyánszky Egerbe igazolt

Vágólapra másolva!
2010.06.10. 14:17
null
Földi László néhány nap alatt csapata négy meghatározó emberét veszítette el (Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
Újabb két olimpiai bajnokát veszítette el a TEVA-VasasPlaket férfi vízilabdacsapata, hiszen ahogyan arra már a Nemzeti Sport is utalást tett, a napokban Rijekába szerződő Varga fivérek után Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert is eligazolt. Utóbbi két kiválóság nem külföldi állomáshelyet választott, ők a honi rivális, ezüstérmes Egerrel állapodtak meg.

A bajnoki címre az elmúlt esztendőkben hiába hajtó Eger nagyot lépett előre, hogy álmait végre valóra váltsa. Egyrészt a hevesiek azonnal bevethető, rögtön kulcsfeladatokkal megbízható kész játékosokat szerződtettek, másrészt pont a Vasastól sikerült rutinos embereket elhozniuk, amely megelőzte őket a honi pontvadászatban. Többek között Kis és Hosnyánszky meghatározó szerepvállalásának köszönhetően.

Már a Varga fivérek távozása is kisebb vihart kavart a Vasas háza táján, így azonban, hogy a pekingi olimpián aranyérmes gárda másik két játékosát is elvesztették, már egyértelműsíthető az üzenet: anyagilag és/vagy szakmailag súlyos gondok adódtak.

Mi mással magyarázható, hogy napokon belül négy olimpiai bajnok egyszerre dönt arról, hogy elhagyja a bajnokcsapatot, és máshol keres magának kihívást.

Varga Dénes és Varga Dániel a horvát Primorje Rijekához szerződött, amely együttes a magyarnál erősebb horvát-szerb-montenegrói közös bajnokságban töltene be a mostaninál acélosabb szerepet.

Az Eger viszont már évek óta meghatározó együttesnek számít idehaza, az Euroliga legutóbbi kiírásában a negyeddöntőbe jutott, igaz, a szerb Partizan már esélyt sem adott neki a továbbjutásra. A Kis, Hosnyánszky párosban bízva előrébb juthatnak a nemzetközi porondon, míg Magyarországon megvalósíthatják a bajnoki címről régóta szőtt álmaikat.

A Vasas a távozó kvartett szerződésének opciós kitételébe kapaszkodik, amely valószínűsíthetően még vitára adhat okot a közeljövőben.

Földi László együttese kényszerpályára kerülve erősítene is, hiszen a távozók ismeretében ez igencsak szükségszerűnek látszik. Helyzetüket nem könnyíti, hogy a kiszemeltek között lévő Hegedüs Gábor végül marad Egerben, legalábbis a neve ott szerepel a hevesiek keretében.

A montenegrói Kotorból hazatérni készülő Kiss Gergő szívesen szerződne a fővárosba, esetében az teheti kérdőjelessé a Vasassal való „házasságkötést”, hogy a háromszoros olimpiai bajnok balkezes bombázó aligha akar olyan együttesbe igazolni, amelynek kerete ennyire meggyengült. Ez szakmai motivációjával sincs összhangban, ráadásként válogatottbeli szereplését sem igazán segíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik