Nemzetisport.hu 2010.06.10 14:17 Frissítve: 2015.03.23 01:14

Kis Gábor és Hosnyánszky Egerbe igazolt

Újabb két olimpiai bajnokát veszítette el a TEVA-VasasPlaket férfi vízilabdacsapata, hiszen ahogyan arra már a Nemzeti Sport is utalást tett, a napokban Rijekába szerződő Varga fivérek után Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert is eligazolt. Utóbbi két kiválóság nem külföldi állomáshelyet választott, ők a honi rivális, ezüstérmes Egerrel állapodtak meg.

Földi László néhány nap alatt csapata négy meghatározó emberét veszítette el (Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)

A bajnoki címre az elmúlt esztendőkben hiába hajtó Eger nagyot lépett előre, hogy álmait végre valóra váltsa. Egyrészt a hevesiek azonnal bevethető, rögtön kulcsfeladatokkal megbízható kész játékosokat szerződtettek, másrészt pont a Vasastól sikerült rutinos embereket elhozniuk, amely megelőzte őket a honi pontvadászatban. Többek között Kis és Hosnyánszky meghatározó szerepvállalásának köszönhetően.

Már a Varga fivérek távozása is kisebb vihart kavart a Vasas háza táján, így azonban, hogy a pekingi olimpián aranyérmes gárda másik két játékosát is elvesztették, már egyértelműsíthető az üzenet: anyagilag és/vagy szakmailag súlyos gondok adódtak.

Mi mással magyarázható, hogy napokon belül négy olimpiai bajnok egyszerre dönt arról, hogy elhagyja a bajnokcsapatot, és máshol keres magának kihívást.

Varga Dénes és Varga Dániel a horvát Primorje Rijekához szerződött, amely együttes a magyarnál erősebb horvát-szerb-montenegrói közös bajnokságban töltene be a mostaninál acélosabb szerepet.

Az Eger viszont már évek óta meghatározó együttesnek számít idehaza, az Euroliga legutóbbi kiírásában a negyeddöntőbe jutott, igaz, a szerb Partizan már esélyt sem adott neki a továbbjutásra. A Kis, Hosnyánszky párosban bízva előrébb juthatnak a nemzetközi porondon, míg Magyarországon megvalósíthatják a bajnoki címről régóta szőtt álmaikat.

A Vasas a távozó kvartett szerződésének opciós kitételébe kapaszkodik, amely valószínűsíthetően még vitára adhat okot a közeljövőben.

Földi László együttese kényszerpályára kerülve erősítene is, hiszen a távozók ismeretében ez igencsak szükségszerűnek látszik. Helyzetüket nem könnyíti, hogy a kiszemeltek között lévő Hegedüs Gábor végül marad Egerben, legalábbis a neve ott szerepel a hevesiek keretében.

A montenegrói Kotorból hazatérni készülő Kiss Gergő szívesen szerződne a fővárosba, esetében az teheti kérdőjelessé a Vasassal való „házasságkötést”, hogy a háromszoros olimpiai bajnok balkezes bombázó aligha akar olyan együttesbe igazolni, amelynek kerete ennyire meggyengült. Ez szakmai motivációjával sincs összhangban, ráadásként válogatottbeli szereplését sem igazán segíti.

2020.08.10 15:00:04

Vízilabda nemzetisport.hu

Öt helyszín (Margitsziget, Kaposvár, Szeged, Szentes, Tatabánya), 72 összecsapás. (x)

2020.08.08 19:12:11

Vízilabda MALONYAI PÉTER

Életének 73. évében elhunyt Györe Lajos vízilabda-mesteredző – Malonyai Péter nekrológja.

2020.07.24 17:58:51

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás történetének egyik, ha nem „a” legjobb kapusa nem emlékszik arra, hogy gólt kapott volna – de arra sem, hogy védett…

2020.07.24 22:12:07

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó mindent megtesz, hogy e némileg regionális s nem mindig közönségvonzó (tudniillik a „semlegeseknek” nem az) sportágat megmentse a XXI. század „nézettségi” diktatúrája közepette is.

2020.07.22 23:03:15

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ráütik a hivatalos pecsétet.