Kikapott a Vasas a címvédő otthonában

Vágólapra másolva!
2010.02.03. 22:05
Címkék
Kétgólos vereséget szenvedett a Vasas a Kotor otthonában a férfi vízilabda Euroliga B-csoportjának negyedik fordulójában. A magyar csapat 9–7-re kapott ki.

Steinmetz jól játszott egykori csapata ellen (Fotó: Mirkó István)
Steinmetz jól játszott egykori csapata ellen (Fotó: Mirkó István)
Steinmetz jól játszott egykori csapata ellen (Fotó: Mirkó István)
Steinmetz jól játszott egykori csapata ellen (Fotó: Mirkó István)
Steinmetz jól játszott egykori csapata ellen (Fotó: Mirkó István)

Nem kezdett megilletődötten a magyar csapat: a Vasas Varga Dénes és Kovács Róbert góljával 2–0-ra vezetett, a címvédő csak ezután kezdett belemelegedni a mérkőzésbe.

Azevedo sajnos néhány másodperccel a negyed vége előtt szépített, pedig nagy fegyvertény lett volna saját pályáján lenullázni az első játékrészben a Kotort.

Az egygólos előny a nagyszünetre is megmaradt. Hátrom magyar is gólt szerzett a második negyedben, apró szépséghiba azonban, hogy Létay és Decker találatának igen, a montenegróiakat erősítő Kiss Gergely sikeres ötméteresének viszont nem örülhettek a magyar szurkolók.

A folytatásban is kiegyenlített erők küzdelmét hozta a találkozó, a harmadik játékrészben, 5–5-ös állásnál Steinmetz Ádám gólja után jutott először vezetéshez a hazai csapat a mérkőzésen.

A negyedik negyedben aztán folytatódott a magyar parádé – mindkét oldalon. Steinmetz, Hosnyánszky, Létay és Kiss volt sorozatban a gólszerzők névsora, ez viszont ugyebár csak 2–2-es szakaszt jelentett. A négy játékosból kettő ugyanis a Kotort erősíti.

A mérkőzés vége rendkívül izgalmasan alakult, egygólos hazai vezetésnél a támadóidő lejárta miatt nem adtak meg egy Vasas-találatot, majd az ellentámadásból a Steinmetz által kiharcolt ötméterest Kiss váltotta gólra. Eldőlt…

Győzelmével a Kotor továbbjutott a csoportjából.

FÉRFI EUROLIGA 
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
PRIMORAC KOTOR (montenegrói)–TEVA-VASAS PLAKET 9–7 (1–2, 2–2, 2–1, 4–2)
Kotor, Vezette: Golikov (orosz), Sztavropulosz (görög)
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 2/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
KOTOR: Radics – Da. Brguljan, Azevedo 1, Petrovics 1, Draskovics 2, Dr. Brguljan, Kiss G. 3, Csere: Steinmetz Á. 1, Milics, Milosevics, Setka 1, Cuckovics. Edző: Ranko Perovics
VASAS: Nagy V. – Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Decker Á. 1, Kis G. Hosnyánszky 1, Kovács R. 1, Csere: Vörös, Takács B., Létay 1, Katonás, Fülöp, Hőna. Edző: Földi László
A csoport másik mérkőzésén: Jug Dubrovnik–Panioniosz (görög) 14–6 (4–1, 3–0, 3–3, 4–2)
AZ ÁLLÁS 
1. Kotor43136–2710
2. Dubrovnik421139–327
3. VASAS41333–363
4. Panioniosz41429–423
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik