Kezdésként háromgólos szegedi siker a vízi BL-ben

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 18:02
null
Kiss Csabáék (balra) háromgólos sikerrel kezdték a BL-t (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Győzelemmel kezdte szereplését az A-Híd Szeged VE a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, miután a D-csoport 1. fordulójában 8–5-re nyerni tudott a német Spandau 04 ellen.

A Szeged tavasszal csoportgyőztesként a negyeddöntőig menetelt, azóta pedig erősödött a gárda a védő Decker Ádámmal, valamint Szivós Mártonnal, aki azért is nagy fogás, mert éppen egy ilyen típusú gólvágó-vezér hiányzott az előző szezonbeli Szegedből (még ha ezúttal nem is tudott a kapuba találni). A csoportmérkőzések előtti utolsó pillanatban a fehérorosz Vitbics Vityebszk jelezte, inkább mégsem indulna, így a Tisza-parti együttes csoportja ötfősre csökkent.

Vincze Balázs csapata az alanyi jogon főtáblás német Spandau ellen kezdte meg a BL-szereplést, a berlini riválisnak még mindig Alexander Tchigir védte a kapuját, noha novemberben már a 43. születésnapját ünnepli.

A szegediek első gólját Molnár Tamás szerezte a legrangosabb európai kupasorozat nyitó meccsén, amely után azonban fordított a német együttes. Juhász Zsolt büntetőből elért gólja révén 2–2-nél következett az első szünet.

A folytatásban ugyan megint a Spandau tudott előnybe kerülni, de előbb Josph Kayes szerzett szép gólt húzásból, majd pár másodperccel a második negyed vége előtt Varga Péter ért el bravúros találatot.

Több jó szegedi védekezés, Somogyi Balázs emberelőnyös találata, Kiss Csaba kihasznált ziccere, és máris rögtön 6–3-ra vezetett a Szeged. A Spandau ezután egy újabb Csuk-góllal közelebb zárkózott, majd a záró játékrész elején feljött mínusz egyre. Molnár azonban hátára vette a csapatát, és két egyéni villanással eldöntötte a meccset. A Szeged 8–5-ös sikerrel kezdett a BL-ben.

A 2012–13-as BL-szezon csoportkörének nyitányán nem játszott a másik magyar csapat, az Eger, amelynek a Tbiliszi elleni meccsét az A csoportban a grúz vendégek vízumproblémái miatt elhalasztották. A hevesiek így október 6-án mutatkoznak be az oroszországi Volgográdban. A Szeged ugyanaznap szintén idegenben, Romániában, a Nagyvárad otthonában lép fel.

MOLNÁR TAMÁSNAK AZÉRT VAN EGY KIS HIÁNYÉRZETE

FÉRFI VÍZILABDA BL
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
A-HÍD-SZEGED–SPANDAU 04 BERLIN (német) 8–5 (2–2, 2–1, 2–1, 2–1)
Szeged, 300 néző. Vezette: De Jong (holland), Littlejohn (brit)
SZEGED: Baksa, Hegedüs G., SZIVÓS, Kunac, MOLNÁR T. 3, Kiss Cs. 1, Younger. Csere: Kayes 1, Decker Á., Juhász Zs. 1, Somogyi 1, Varga P. 1
SPANDAU: Tchigir, Miers, M. Stamm, Schrödter, Schlotterbeck 1, Bukowski, Restovic 1. Csere: MATEO CSUK 2, Markovics, Kleine 1, Donner, Schulz, Habisch
Gól – emberelőnyből: 9/0, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Schrödter (23. p.), Kleine (30. p.)
MESTERMÉRLEG
VINCZE BALÁZS, a Szeged edzője: – Nyertünk, de nagyon nehezen jött össze. Abszolút idény eleji volt a játék, ennél Nagyváradon jobbra lesz szükség. A védekezés úgy ahogy működött, néhány szerencsétlen, blokkról bepattanó gólt kaptunk. A támadásunk nyögvenyelős volt, rengeteg fórt elpuskáztunk, jó helyzetek maradtak ki. Ennyi elég volt ezúttal, és nem lehet mindig villámrajtot venni, mint például tettük tavaly.
NEBOJSA NOVOSZELAC, a Spandau edzője: – Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen átalakult a csapat a nyáron. Sérültek is voltak, de az első félidő így is izgalmas és szoros volt, a másodikban viszont nagyobb koncentrációval és picit pontosabban kellett volna játszanunk.
A csoport másik mérkőzésén: Partizan (szerb)–Galatasaray (török) 5–5
BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport: ZF-EGER, Vuliagmeni (görög), Szpartak Volgograd (orosz), Hannover (német), Schuurman (holland), Ligamusz Tbiliszi (grúz)
B-csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Crvena zvezda (szerb), Olympiakosz (görög), Montpellier (francia), Kreuzlingen (svájci)
C-csoport: Brescia (olasz), Vojvodina (szerb), CN Barceloneta (spanyol), Szintyez Kazany (orosz), CN Marseille (francia)
D-csoport: A-HÍD-SZEGED VE, Partizan Beograd (szerb), CSM Digi Oradea (román), Spandau 04 Berlin (német), Galatasaray (török)
A csoportokból az első négy helyezett jut tovább (azaz csak öten esnek ki) a nyolcaddöntőbe, ahol az első helyezettek a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal mérkőznek, majd következik a negyeddöntő és a final four.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik