Kettős vereséggel búcsúzott az Eger

Vágólapra másolva!
2010.04.14. 19:27
null
Nagyot küzdött az Eger, de ezúttal is jobb volt a Partizan (Fotó: Szántó György)
Címkék
A Partizan Beograd otthonában szenvedett 10–5-ös vereséget az Eger a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján, így a magyar csapat 22–9-es összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

„Ha nem akarjuk, hogy újabb nagy pofont kapjunk, sokat kell nyújtanunk. Nehéz lesz kvázi center nélkül játszani, de amink van, abból kell a legtöbbet kihozni, s visszaszerezni" – nyilatkozta Szécsi Zoltán még a Partizan elleni Euroliga-negyeddöntő visszavágója előtt.

Ami a pofont illeti: ugyebár az első mérkőzésen saját otthonában kapott ki 12–4-re az Eger. Ami pedig a centerkérdést: Bárány Attila betegsége miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, míg a csuklóját fájlaló Hárai Balázs csak rögzítőkötéssel játszhatott.

A mérkőzés eleje ezúttal sem indult jól magyar szempontból. Az első három hazai támadásból két gólt is dobott a Partizan. Biros Péter csak ezután tudott szépíteni ötméteresből.

EREDMÉNYES MAGYAROK A KOTORBAN

A Primorac Kotor is könnyedén jutott a legjobb négy közé. Steinmetz Ádám kettő, Kiss Gergely három góllal járult hozzá, hogy a Kotor 10–6-ra legyőzze a szintén montenegrói Herveg Novit. A Kotor 24–15-ös összesítéssel lépett tovább.

Dusko Pijetlovics mérkőzésen szerzett második találatára Erdélyi Balázs válaszolt, így „csak" egygólos előnnyel zárta az első negyedet a hazai csapat.

Ez a különbség pedig a nagyszünetre is megmaradt. Kétség kívül nem játszott százszázalékos erőbedobással a szerb csapat, de az Eger is jóval összeszedettebben, érettebben pólózott, mint a „odavágón". Ennek köszönhetően 5–4-es hazai vezetéssel vágott neki a harmadik negyednek a két csapat. A lőtt gólok tekintetében pedig már ekkor annyit szerzett az Eger, mint az első meccsen összesen.

Ráadásul a magyar csapat emberelőnyben fejezte be a második periódust, egyenlíteni azonban nem tudott. Zsivko Gocsics ellenben kihasználta hazai fórt a harmadik negyed elején, ismét kettőre növelve csapata előnyét.

Aaron Feltham több kihagyott egri helyzet után a harmadik negyed közepén zárkóztatta az Egert, de Andrija Prlainovics is – akárcsak az egri játékos – ziccerből visszaállította a kétgólos különbséget. Az utolsó negyednek így tisztességes eredménnyel, 7–5-ös hátrányban vághatott neki a magyar csapat.

A negyedik játékrészben az Eger a minél szorosabb eredmény megszerzésére törekedett, de kevés sikerrel. Végül az utolsó negyedben a Partizan ezt a mérkőzést is simává tette, s végül 10–5-re nyert.

FÉRFI EUROLIGA 
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
PARTIZAN BELGRÁD–ZF-EGER 10–5 (3–2, 2–2, 2–1, 3–0)
Belgrád, Banjica-uszoda, 1500 néző. V: Kouretasz (görög), Buch (spanyol)
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Alekszics (20. p.)
PARTIZAN BEOGRAD: Szoro – Radjen, Prlainovics 1, S. MITROVICS 2, Gocsics 1, Avramovics, Vujaszinovics 1. Cs: PIJETLOVICS 3, Alekszics, Gak, Korolija, CUK 2, B. Mitrovics, Mirkovics. Edző: Igor Milanovics
ZF-EGER: SZÉCSI – Graham, Biros 1, Sántavy, Varga, Feltham 1, HEGEDÜS 1. Cs: Binder, Bundschuh, Kovács G. 1, Hárai, ERDÉLYI 1, Jakab. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
MESTERMÉRLEG
Igor Milanovics: – Az Eger már valósabb arcát mutatta a visszavágón. Gerendás György barátomnak és csapatának sok sikert kívánok a bajnokságban. Szép mérkőzésen és estén vagyunk túl, örülök, hogy utazhatunk Nápolyba az Euroliga négyes döntőjébe.
Gerendás György: – Ez már egy reálisabb különbség a csapatok között. Kár, hogy nem ezt játszottuk hazai pályán, amit a mai visszavágón.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik