Kemény Dénes a vízilabdázók új elnöke!

Vágólapra másolva!
2012.12.16. 13:54
null
Kemény Dénes a Magyar Vízilabda-szövetség új elnöke (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Kemény Dénest választották a Magyar Vízilabda-szövetség elnökévé. A férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról leköszönő szakember 133 szavazatot kapott, míg a másik jelölt, Gergely István 108-at.

Végre tiszta víz került a pohárba (a medencébe...)! A vízilabda-szövetség vasárnapi tisztújító közgyűlése előtt nagy volt a titkolózás, Kemény Dénesből is csak harapófogóval lehetett kihúzni, hogy jelölteti magát a tisztségre.

AZ ELNÖKSÉG

Elnökségi tagok az elnök Kemény Dénes mellett: Beck György társelnök, Tóth Sándor alelnök, Gergely István, Faragó Tamás, Szivós István, Molnár, Kovács István, Pázmányi Gábor, Novák Ferenc, Juhász György, Boros Tamás, Halmos R. Péter, Hoffmann Tamás és Magyar József.

Az elnökség egy helyet fent tartott a lehetséges új szponzotnak/befektetőnek.

Végül jelöltette magát, és meg is kapta a bizalmat. A háromszoros olimpiai bajnok szakember 133, a másik jelölt, a játékosként kétszeres ötkarikás győztes Gergely István 108 szavazatot kapott.

A megbízatás a szokásoknak megfelelően ezúttal is négy évig szól. Kemény Dénes a leköszönő Martin Györgyöt váltja, akit örökös tiszteletbeli elnöknek választottak meg.

Mint ismert, a férfi vízilabda-válogatottat 15 éven át irányító, a londoni olimpia után leköszönő Kemény a Szeged támogatásával került végül a jelöltek listájára, de korábban elmondta, hogy kilenc élvonalbeli klub támogatását is élvezi. A rivális Gergely Istvánt klubja, a Groupama-Honvéd jelölte.

SZÁZMILLIÓS KIESÉS

„Sokat forgolódtam, amikor elnök úrnak szólítottak. Azt hittem, ott van mögöttem Buci" – viccelődött Kemény Dénes a Magyar Televízió kamerája előtt, amikor arról kérdezték, hogy megszokta-e már az elnöki titulust.

Mint ismert, Kemény a mai napon váltotta az eddigi elnököt, Martin Györgyöt, alias Bucit. Az új vezető szerint összefogásra és sok munkára van szükség a jövőben.

„Össze kell fognunk, mert zaklatott két hónap van mögöttünk. Dolgoznunk kell, munka van bőven. Informális beszélgetésekből úgy hallottam, hogy a szponzori körből lesz egy százmillió forintos kiesésünk, ezt kell pótolnunk. Ki kell a szponzorokat szolgálni vagy esetleg újakat keresni" – tette hozzá Kemény, akinek hivatalba lépése óta már két fontos döntés is született.

„Merész Bandi szerződését egyhangúlag meghosszabbította a szövetség. Míg a férfikapitányi posztra pályázatot írtunk ki, amelynek feltételeit holnap hozzuk nyilvánosságra."

Kemény Dénes még arról is beszélt, hogy miért vállalta el a feladatot.

„Sok első osztályú klub keresett meg, hogy bíznának bennem, mint elnök. Leültünk Martin Györggyel, akivel megbeszéltük, hogy egymás ellen nem indulunk. Buci ezután közölte, hogy ő már nem akar elnök lenni, de szívesen segítené a munkámat."

MERÉSZ: ÚJABB NÉGY ÉV; PÁLYÁZNI LEHET A FÉRFIAKNÁL
A szövetség új elnöksége első ülésén meghosszabbította Merész András női szövetségi kapitány szerződését.
A Londonban a magyar csapattal negyedik helyen végző szakember további négy éven át irányíthatja a csapatot.
A szövetség új elnökségének első ülésén nem nevezték meg azt a szakembert, aki a folytatásban irányíthatja a magyar férfi vízilabda-válogatottat.
A férfi szövetségi kapitány ügyében a szövetség kialakította azokat a pályázati feltételeket, amelyeket várhatóan az mvlsz.hu és a vlv.hu internetes oldalakon hoz nyilvánosságra.
Mint ismert, az olimpia után leköszönő, ma a magyar szövetség elnökének megválasztott Kemény Dénes távozása után Benedek Tibor kapta meg az átmeneti szövetségi kapitányi posztot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik