Kásásék ismét a trónon - nyert a Pro Recco

Vágólapra másolva!
2010.05.15. 21:35
null
Kásás Tamásék ismét Európa trónján (Fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
Bár 3–1-re még vezetett a második negyedben a Primorac Kotor, mégis a Pro Recco könnyed sikerével zárult a férfi vízilabda Euroliga. A Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet is soraiban tudó olasz csapat végül 9–3-ra győzte le a Steinmetz Ádámot és Kiss Gergőt foglalkoztató montenegróiakat.

A találkozó első gólja Darko Brguljan nevéhez fűződött. A kotori játékos találata után azonban sokáig nem esett újabb gól, a negyed vége előtt azonban megduplázta előnyét a montenegrói csapat – Dragan Draskovics révén.

Az első negyed gólképtelensége után felpörgött a Recco, amely a nagyszünetben már nem volt hátrányban. Alessandro Calcaterra és Filip Filipovics ugyanis nagyon hamar egyenlített.

Az első magyar játékos szerezte gól csak ezután következett: Kiss Gergő ismét a Primoracot juttatta vezetéshez, Damir Burics azonban gondoskodott arról, hogy a nagyszünetben 3–3 álljon az eredményjelzőn.

A harmadik negyedre mintha elfelejtett volna vízilabdázni a Kotor. Vagy fogalmazhatunk úgy, hogy a Recco védekezése javult föl, sőt vált tökéletessé.

Vanja Udovicsicsnek köszönhetően először vezetett a mérkőzésen az olasz csapat, majd Filipovics következett ismét, aki Kásás Tamás remek átadását váltotta gólra. Udovicsics lövése után már 6–3-ra vezettek az olaszok.

A záró negyedben mindent megtett a Kotor, de a Recco ekkor már kézben tartotta az összecsapást. Benedekék rendre végigjátszották a támadóidőt, gondosan ügyelve arra, hogy lefordulásból ne kapjanak gólt.

Nem is kaptak, sőt újabbat szereztek, Guillermo Molina találata gyakorlatilag eldöntötte az összecsapás sorsát, ekkor 7–3-ra vezetett az olasz csapat.

Az utolsó percekben már csak a különbség volt a kérdés, végül a Pro Recco 9–3-ra nyert, letaszítva ezzel a trónról a címvédőt.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA 
DÖNTŐ
Pro Recco (olasz)–Primorac Kotor (montenegrói) 9–3 (0–2, 3–1, 3–0, 3–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik