Kásásék hosszabbítás után a döntőben

Vágólapra másolva!
2010.05.14. 19:56
null
Kásás Tamás is főszerepet játszott a Recco felzárkózásában (Fotó: Németh Ferenc - archív)
Címkék
A férfi vízilabda Euroliga nápolyi négyes döntőjében az első elődöntőt a három magyarral felálló olasz Pro Recco és a szerb Partizan Beograd vívta. A Beograd már 4–0-ra is vezetett, innen tudtak felállni a rendes játékidő hajrájáig az olaszok, és 5–5-nél utolérték ellenfelüket. Izgalmas utolsó percek következtek, Kásás Tamás ejtésével egy ideig továbbjutásra állt a Recco, de végül a szerbeknek sikerült kiharcolniuk a hosszabbítást. A kétszer három perc már az olasz csapaté volt, amely végül 8–7-re megnyerte az elődöntőt. A második mérkőzésen a Kiss Gergelyt és Steinmetz Ádámot a soraiban tudó montenegrői Primorac Kotor egy góllal legyőzte a Jug Dubrovnikot, azaz megismétlődik a tavalyi finálé.

A final four házigazdája a Pro Recco, ám a helyszín nem Észak- Olaszország, hanem Nápoly. Ettől függetlenül kerete alapján a „világválogatott" jó eséllyel pályázhatott a fináléra, apró bökkenőt jelentett viszont, hogy az idényben vívott 33 tétmeccsén még veretlen Partizan Beograd volt az ellenfele. A mérkőzést a három magyar kiválóság, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert, valamint a kilenc szerb világbajnok ütközeteként is hirdették.

Az első negyedben az olasz csapat nem bírt a szerbek védekezésével, akik távol tudták tartani Kásásékat kapujuktól. A Beograd ezzel szemben ígéretes pozíciókban tudott lövőhelyzetet kialakítani, ezekből pedig kettőt értékesített is, Vujaszinovics és Korolija révén.

A második játékrészben már 4–0-ra is elmentek a szerbek, ekkor azonban Kásás emberelőnyös találata megtörte a Recco gólcsendjét. Később Benedek passzából Filipovics is betalált, így a nagyszünetre kettőre csökkentette hátrányát az olasz csapat.

Filipovics újabb góljával már csak egy találat volt a különbség a két együttes között, de az utolsó negyedre 5–3-s szerb előnnyel fordultak a felek. Ekkor betalált Madaras is, majd Filipovics révén egálra állt a mérkőzés. Izgalmas utolsó percek következtek, Kásás ravasz ejtésével egy ideig továbbjutásra állt a Recco, de végül a szerbeknek sikerült kiharcolniuk a hosszabbítást.

A kétszer három perc már az olaszok fölényét hozta, akik 2–1-re nyerték az első periódust. A Beogradnak megvolt az előnye az utolsó percben, hogy emberelőnyben ötméteresekre mentse a mérkőzést, de nem élt ezzel. A Recco így megszakította a szerbek veretlenségi sorozatát, és bejutott a szombati fináléba.

A másik ágon a Kiss Gergellyel és az Alekszandar Csirics rúgása okozta sérüléséből gyógyuló Steinmetz Ádámmal felálló címvédő Primorac Kotor és a Jug Dubrovnik játszott egymás ellen. A két csapat a csoportkörben is találkozott egymással, akkor Dubrovnikban döntetlent játszottak, míg Kotorban Steinmetzék nyertek négy góllal.

Az első negyed után a Kotor volt előnyben, 2–1-es vezetésükhöz kellett Steinmetz és Kiss remek összjátéka is, mely után előbbi talált a hálóba. A második etap valóságos gólzuhatagot hozott, előbb a Dubrovnik került előnybe (3–4), majd Azevedo góljaival ismét a Kotor került jobb helyzetbe (7–6).

A harmadik negyedben folytatódott az óriási csata, a Kotor nem tudott ellépni ellenfelétől, amely a záró játékrészben így ismételten vezethetett (10–9). Ám a Primoracban még maradt erő, így 11–10-es győzelemmel bejutott a fináléba, ami azt jelenti, hogy megismétlődik a tavalyi döntő.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, FINAL FOUR
ELŐDÖNTŐ
Pro Recco (olasz)–Partizan Beograd (szerb) 8–7 (0–2, 2–2, 1–1, 3–1, 2–1, 0–0) – h. u.
Primorac Kotor (montenegrói)–Jug Dubrovnik (horvát) 11–10 (2–1, 5–5, 2–3, 2–1)
 
DÖNTŐ
Pro Recco–Primorac Kotor   szombat, 19:45
BRONZMÉRKŐZÉS          
Partizan Belgrád–Jug Dubrovnyik  szombat ,17:45
A mérkőzéseket a DigiSport élőben közvetíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik