Gojkovics és a 3. negyed kicsinálta a Szegedet

Vágólapra másolva!
2011.01.19. 19:25
null
Baksa László sem tudja, hogy mi történt a 3. negyedben (Fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
Elsősorban a pocsékul sikerült harmadik negyede miatt a Szeged hazai medencében 9–7-es vereséget szenvedett a Jadran Herceg Novitól a férfi vízilabda Euroliga A-csoportjának 5. fordulójában. A magyar csapat remekül küzdött, de a mérkőzés közepén volt egy periódus, amikor a montenegróiak hat gólt szereztek – megválaszolatlanul. Kásás Zoltán együttese már nem juthat tovább a csoportjából.

Az utolsó szalmaszál. Avagy a Szegednek mindenképpen győznie kellett volna hazai környezetben a Herceg Novi ellen, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit.

Ennek megfelelően a magyar csapat hatalmas elánnal szállt harcba, illetve vízbe, aminek következtében a harmadik percben Török Béla és Somogyi Balázs emberelőnyből szerzett góljával már 2–0-ra vezetett a csoport éllovasa ellen.

Az első negyedben remekül védekezett a Beton, ám nem tudta kihúzni kapott gól nélkül: Vladimir Gojkovics szépített még az első szünet előtt.

A szegedi „csoda" tovább folytatódott a második játékrészben, Aaron Younger visszaállította a kétgólos előnyt, Török második találatával pedig már 4–1-re vezettek a hazaiak.

Talán kezdte elhinni a Szeged, hogy meglepetést szerezhet, amikor sebességi fokozatot váltott a vendégcsapat. A folytatásban a Jadran sorozatban hat gólt szerzett – megválaszolatlanul. A 2. negyedben még csak kétszer vették be a vendégek Baksa László kapuját, ám a harmadik játékrész egyértelműen a montenegróiaké volt.

A 19. percre Gojkovics újabb két találatával egygólos hátrányból 5–4-re fordított a Herceg Novi, majd szintén a montenegrói pólós volt eredményes.

Az utolsó negyednek háromgólos hátrányban nekivágó Szeged aztán megpróbálta a lehetetlent. Kásás Zoltán együttese a 30. percben Török értékesített ötméterese után már csak 8–7-es hátrányban volt.

Mielőtt azonban egyenlített volna, Szekulics kíméletlen ejtése végleg szertefoszlatta a szegedi álmokat. A vége 9–7-es vereség lett. Gojkovics összesen öt góllal szomorította a szegedieket.

 ÉRTÉKELÉSEK A MÉRKŐZÉSRŐL
   

 

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA 
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
SZEGED-BETON VE–JADRAN HERCEG NOVI (montenegrói) 7–9 (2–1, 2–2, 0–4, 3–2)
Szeged, 200 néző. Vezette: Severo (olasz), Radu (román)
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 7/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Sárga lap: Gojkovics (21. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Premus (28. p.)
Piros lap: Ivica Tucak (21. p.)
SZEGED: Baksa – Kayes, TÖRÖK 3, Busila, Molnár T. 1, KISS Cs. 1, Somogyi 1. Csere: Younger 1, Varga P., Juhász Zs.
HERCEG NOVI: Scsepanovics – D. Filipovics, N. Janovics 1, GOJKOVICS 5, PREMUS 1, Crepulja, KALINICS. Csere: Subotics, Kovacsics, Sekulics 1, P. Filipovics 1, Vidovics
MESTERMÉRLEG
KÁSÁS ZOLTÁN, a Szeged edzője: – Ha egy csapat hat gólt kap zsinórban úgy, hogy közben nem lő egyet sem, akkor elveszíti a meccset, ez ilyen egyszerű. Négy negyedből áll a mérkőzés, nem kettőből. Eztán szétszórtak lettünk, nem figyeltünk, nem azt csináltuk, amit megbeszéltük: egy ilyen csapat ellen ezt nem lehet megcsinálni.
IVICA TUCAK, a Herceg Novi edzője: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, utána viszont zsinórban hat gólt lőttünk. Jobban játszottunk, mint a Szeged, megérdemelt győzelmet arattunk.
 AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Herceg Novi 5 4 1 52–47 12
2. VASAS 5 2 1 2 43–46 7
3. Kotor 5 2 1 2 48–39 7
4. SZEGED 5 2 3 42–53 2
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik