Férfi vízilabda-vk: kezdésként sima horvátverés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.19. 11:47
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–5-re legyőzte Horvátországot a kazahsztáni világkupán. Benedek Tibor együttesében nyolcan is gólt szereztek, mindössze Hárai Balázs duplázott.

Decker Attila kezdett a magyar kapuban, és nem sok esélyt adott a horvátoknak a gólszerzésre. Ellenben elöl remekeltünk: Hárai és Decker Ádám találatával már 2–0-ra vezettünk, amikor is Muslim büntetőből szépített. Később Setka ugyan egyenlített is, de Varga Dániel góljával mi mehettünk előnyre az első szünetben.

A második negyed horvát egyenlítéssel kezdődött, ezután azonban sorozatban három gólt szereztek a mieink. Ez a periódus nagyjából eldöntötte az összecsapást. A nagyszünet után ugyanis már nem volt visszaút a horvát csapat számára.

A negyedik negyed elején ugyan Setka még 7–5-re zárkóztatta az övéit, de Bedő Krisztián pöccintése hamar megnyugtatta a mieinket, akik amúgy sem voltak túl idegesek. Végül Gór-Nagy alakította ki a 9–5-ös végeredményt.

Szerdán a házigazda Kazahsztán lesz az ellenfél, a csoport tagja még Ausztrália. Az A jelű négyesben Szerbia, Montenegró, az Amerikai Egyesült Államok és a Dél-afrikai Köztársaság szerepel.

FÉRFI VILÁGKUPA
Magyarország–Horvátország 9–5
(3–2, 3–1, 1–1, 2–1)
A magyar gólszerzők: Hárai (2), Decker Á., Varga Dániel, Madaras, Hosnyánszky, Varga Dénes, Bedő, Gór-Nagy
KORÁBBAN
Szerbia–Montenegró 9–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik