Férfi vízilabda ob I: 4-7-ről Honvéd-siker a Szeged ellen

Vágólapra másolva!
2014.05.14. 19:30
null
Fülöp Bence (fehér sapkában) két gólt szerzett Molnár Tamásék ellen (Fotó: Szabó Mikós)
A férfi vízilabda ob I-ben a 3. helyért zajló mérkőzésen a Honvéd hazai pályán 4–7-ről fordított, és végül 13–8-ra nyert a meccs végére széteső Szeged ellen. Ezzel az egyik csapat második sikeréig tartó párharc állása 1–1, folytatás pénteken Szegeden.

 

Az újszegedi sportuszodában 7–6-ra alulmaradó Honvéd a Kőér utcában hamar vezetéshez jutott a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergő révén, az első negyedet azonban a Szeged zárta jobban (3–4).

A második negyedben eggyel növelte a különbséget a Szeged, részben azért, mert addigi hat emberelőnyéből kétszer eredményes tudott lenni, míg a Honvéd feleannyi létszámfölényes lehetőségét egyformán eltékozolta (4–6).

A harmadik játékrészben már 7–4-re vezetett a vendégegyüttes, innen azonban visszakapaszkodott a hazai gárda, amely japán légiósa, Kodzsi Takej jóvoltából két perccel az utolsó szünet előtt kiegyenlített, majd ugyanő 8–7-re módosította az állást.

A befejező nyolc perc gólváltással indult (9–8), majd a Honvéd hatalmas hajrát kivágva ellépett riválisától, és végül 13–8-ra nyert.

A bronzérmet eldöntő harmadik meccset pénteken rendezik Szegeden.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
RACIONET-HONVÉD–DIAPOLO SZEGED 13–8 (3–4, 1–2, 4–1, 5–1)

Kőér utca, 500 néző. V: Molnár A., Petik András
HONVÉD: GERGELY – Fülöp 2, Boros, Steinmetz B. 1, Kovács P. 1, KISS G. 2, Illés S. 1. Csere: Mátyás, TAKEI 3, Tóth Bendegúz, SZŐKE 3, Simon R., Csacsovszky E. Edző: Vad Lajos
SZEGED: Nagy V. – JANSIK SZ. 3, Hegedüs G. 1, Decker Á. 1, Seman, Kiss Cs. 2, Vincze M. Csere: Molnár D. (kapus), Molnár T., Tóth M. 1, Zsigri, Rákos, Lakatos. Edző: Vincze Balázs
STATISZTIKA
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 3/2
Kipontozódott: Tóth M. (23. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG

Vad Lajos: – Végig bennünk volt a második félidei játék. Egy gát átszakadt a második negyed után, és ez lett a vége. Ne feledjük, ebben a szezonban sokszor játszottunk így. Bejutottunk a négy közé, megnyugodtunk, most meg úgy néz ki, felébredtünk.
Vincze Balázs: – Megint ugyanaz történt, mint az első mérkőzésen: az első félidőben jól játszottunk, taktikusak voltunk, és utána szétesett fejben a csapat, és a Honvéd van olyan jó együttes, hogy ezt megbüntesse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik