Férfi vízilabda ob I: bajnoki döntőben az Eger!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.14. 19:17
null
Szivós Mártonék készülhetnek a bajnoki döntőre (Fotó: Szabó Miklós)
A ZF-Eger legyőzte az A-Híd-OSC-Újbudát a férfi vízilabda ob I hétfői mérkőzésén, ezzel bebiztosította helyét a bajnoki döntőben, ahol a Szolnoki VSC lesz az ellenfele.

 

Gyakorlatilag a bajnoki döntő reményének életben tartása volt a cél a hétfői rangadón Egerben az OSC számára. A nyomást viszont mintha a fővárosiak érezték volna jobban, Szivós Márton szabaddobásból és Hárai Balázs centerből szerzett góljával meglépett a hazai csapat, a vendégek Bátori Bence pattintásával tartották magukat, sőt, a válogatott játékos büntetőből egyenlített is a második negyed elején.

Hárai és Borisz Vapenszki találatával azonban villámgyorsan újra meglépett a hazai csapat, ám a Vincze Balázs csapatának innét is volt visszaút: két előnygóllal – Kevin Graham és Gór-Nagy Miklós révén – 4–4-re módosult az állás. Ezzel vonultak nagyszünetre is a felek.

A harmadik negyedben sokáig csak nyüstölték egymást a csapatok, aztán Biros Péter megrázta magát, és az utolsó másfél negyedben nyújtott kimagasló játékával győzelemre vezette az Egert. A háromszor olimpiai bajnok gólja után Szivós is újra beköszönt, Erdélyi Balázs pedig duplázott, miközben a kapu előtt Braniszlav Mitrovics is elkapta a fonalat. 8–4 után pedig nem maradt esélye a Bisztritsányi Dávidot és Decker Ádámot nélkülöző, elfáradó újbudaiaknak.

Az Eger 11–7-re nyert az OSC ellen, és a következő hetekben már készülhet a bajnoki döntőre.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
KÖZÉPSZAKASZ, 6. FORDULÓ

ZF-EGER–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 11–7
(2–1, 2–3, 4–1, 3–2)
Eger. V:
Csanádi, Németh András
EGER:
B. Mitrovics – ERDÉLYI 2, SZIVÓS M. 3, Zalánki 1, HÁRAI 2, Hosnyánszky, Csucskovics. Csere: Angyal, BIROS P. 2, Vapenszki 1, Lőrincz, Bedő, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
OSC:
Barabás – Hegedüs G., Bátori 2, Salamon F. 1, Német T., Drasko Brguljan, BUNDSCHUH 1. Csere: Szentesi M. (kapus), Gór-Nagy 1, Kovács Gábor 1, GRAHAM 1, Juhász Zs., Neto. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből:
8/2, ill. 6/4
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 1/1
Kipontozódott:
Gór-Nagy (28. p.), Bátori (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Nagyon fontos, hogy ha fizikailag nem is, fejben nagyon rendben voltunk. Azok a szituációk, amelyekkel megnyertük a meccset, csapatmunka eredményei voltak, ha valaki megnézi, a hat ember együtt nagyon sokat dolgozott. Ez volt a különbség, csapatként nagyon erősek voltunk. Jó így elengedni a játékosaimat a válogatotthoz, hogy megvan a bajnoki döntő. A magyar vízilabdának fontos periódusa következik az olimpiai selejtezővel, hat magyar játékos megy a válogatotthoz, légiósaink is kaptak meghívót, örülök, hogy csak három-négy emberrel kell együtt dolgoznom a következő időszakban, ez egy jó jel.
Vincze Balázs:
– Fizikailag kevesek voltunk, ami leginkább abból adódott, hogy egy nagy darab játékosunkkal, az eltiltott Decker Ádámmal kevesebbek voltunk, és a brazil játékosunkat hiába nevezzük be, sokadszor kiderült, nem ez a szint. Ennek ellenére meg akartam nézni, hogy valójában képesek vagyunk-e vele előre lépni. A többiek hozták, amire képesek, még azon felül is. Két negyedig védekezésben és támadásban is tudtuk kompenzálni a hiányosságainkat, amelyek a szezon kezdete óta megvannak. Utána elfogyott az energia, ami nem az aluledzettség az oka, inkább az például, hogy háromnaponta játszunk meccseket, az Eger meg kihasználta a lehetőségeket. Ami sikerült a Partizannal szemben, az a más szintet képviselő Eger ellen már nem jött össze.

FTC-PQS–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 5–13 (2–3, 1–5, 1–2, 1–3)
Népliget, 200
néző. V: Molnár P., Marosvári
FTC:
Vogel Soma – ROACH 2, Marko Csuk, Katonás, Swift 1, Nyéki, Avramovics. Csere: Dőry 1, Pohl, Tóth Márton, Marnitz G., Kolozsi M. 1, Vogel Simon. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK:
DECKER A. – Varga Dénes 2, VARGA DÁNIEL 1, Gocics 1, Mezei, Jansik D., MADARAS N. 2. Csere: Younger, Kis G. 1, M. Alekszics 2, SZ. MITROVICS 4, Vámos, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből:
12/2, ill. 7/3
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/0
Kipontozódott:
Avramovics (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– A legutóbbi Szeged elleni meccs után kiment a feszültség a játékosokból, ezért ezúttal nem volt meg a kellő lendület. Másfél negyedig nem nézett ki rosszul a dolog, de utána elszállt az a mentális energia, amely szükséges ahhoz, hogy tartsuk a Szolnokot. A sorozatterhelés sokat kivett belőlünk.
Cseh Sándor:
– Jól játszottunk, Decker Attila remekül védett. Nagyon meg vagyok elégedve az elmúlt másfél hónapban mutatott teljesítményünkkel. Sok sikert kívánok a magyar válogatottnak az olimpiai selejtezőhöz.

RACIONET HONVÉD–BVSC-WÁBERER ZUGLÓ 7–10 (1–2, 2–3, 2–1, 2–4)
Kőér utca, 200
néző. V: Fodor, Marjay
HONVÉD:
György D. – Fazekas T., Simon R. 1, Fejős, KOVÁCS G. 2, Illés, KISS G. 2. Csere: Kardos (kapus), Kiss B. 1, Borsós, Kalanovics, Steinmetz B. 1, Simon A. Edző: Vad Lajos
BVSC:
GYÖRKE – Létay 1, Török B., CZIGÁNY 2, Ambrus, PÁSZTOR 3, CSAPÓ M. 3. Csere: Szabó Bence, Nagy S. 1, Kovács P., Mátyók, Nagy Á., Szabó Bendegúz. Edző: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből:
6/3, ill. 9/3
MESTERMÉRLEG

Vad Lajos, a Honvéd edzője azzal a feltétellel osztotta volna meg értékelését a Nemzeti Sport olvasóival, hogy a tudósítás más elemeit is meghatározhassa. Kérését a tudósítás objektivitása és pártatlansága érdekében nem állt módunkban teljesíteni.
Märcz Tamás:
– A Honvéd ebben a szezonban már letette párszor a névjegyét, így értékes ez a mai győzelem. Jól felkészültünk, sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatomban, ennek volt köszönhető, hogy egy picit a vártnál simábban is sikerült győzni.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. Szolnoki VSC 6 6 89–38 +51 60
2. ZF-Eger 6 5 1 82–51 +31 52
3. A-HID OSC 6 3 3 68–57 +11 45
4. FTC-PQS Waterpolo 6 3 3 52–71 –19 42
5. Szegedi Diapolo FVC 6 3 3 63–47 +16 33
6. Racionet Honvéd 6 1 5 46–68 –22 32
7. BVSC-Zugló 6 2 1 3 54–63 –9 30
8. Vasas 6 1 5 33–92 –59 24

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik