Férfi vízilabda: nyolcgólos győzelemmel kezdett a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 18:19
Magabiztos győzelemmel kezdte meg az Európa-kupa és világliga-selejtezőjét a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 17–9-re verte Németországot. A válogatottba visszatérő világbajnok Hárai Balázs és az olimpiai- és világbajnok Varga Dénes két-két gólt szerzett.
Varga Dénes győzelemmel és gólokkal tért vissza a válogatottba
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotók: Tumbász Hédi)
Varga Dénes győzelemmel és gólokkal tért vissza a válogatottba A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotók: Tumbász Hédi)

 

A keretből két játékos, Nagy Ádám és Vadovics Viktor betegség, illetve sérülés miatt kidőlt, míg Erdélyi Balázst, Mezei Tamást, Pásztor Mátyást és Vogel Somát erre a mérkőzésre nem nevezte Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A legnagyobb várakozás a világbajnok Hárai Balázs, illetve az olimpiai- és világbajnok Varga Dénes visszatérését övezte – nem is kellett sokáig várni a villanásaikra, hiszen az első gólt egy Hárai révén kiharcolt ötméteresből éppen Varga Dénes lőtte a kapuba.

A csapat az első negyedet 3–1-re, a másodikat 5–2-re nyerte, majd a harmadik végén a duplázó Bátori Bence vezérletével már 12–5-re vezetett.

 

A vége 17–9 lett, a két visszatérő két-két góllal járult hozzá a sima győzelemhez. A magyar válogatott legközelebb november 13-án Oroszországban játszik.

FÉRFI EURÓPA-KUPA ÉS VILÁGLIGA-SELEJTEZŐ
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Németország 17–9
(3–1, 5–2, 4–2, 5–4)
Szolnok, 400 néző. V: Zwart (holland), Bjeljecov (ukrán)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – VARGA DÉNES 2, Bátori 3, KOVÁCS GERGŐ 1, HÁRAI 2, Zalánki 2, JANSIK D. 3. Csere: Kardos G. (kapus), Német 1, Jansik Sz. 1, Manhercz K. 1, Vámos 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
NÉMETORSZÁG: Götz – Reibel 2, M. Stamm 2, Jüngling 1, Mateo Csuk, Restovic, H. Schulz 1. Csere: Thom (kapus), STRELEZKIJ 2, Illinger, Küppers, Eidner 1, Preuss. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól – emberelőnyből: 7/6, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Pohl (31. p.), M. Stamm (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Olyan frissességgel és erőállapotban érkeztek a játékosok a válogatottba, hogy bíztam a nagy különbségű győzelemben. Mindenki éhes volt, és szeretett volna játszani, nagy tülekedés zajlott azért, hogy ki kerüljön a tizenhármas keretbe. Aki kimaradt, az csalódott volt, örömteli, hogy ilyen érzések dolgoznak a játékosokban. Annak kevésbé örültem, hogy sok gólt kaptunk, különösen a végén, amikor kis figyelmetlenség miatt potyogtak olyan gólok, amelyeknek nem kellett volna. Bőven van még min dolgozni a jövőben, de ezzel együtt elégedett vagyok azzal, amit visszakaptam, különösen annak fényében, ami legutóbb a németek ellen történt.
Hagen Stamm: – Tudtuk, hogy Varga Dénessel és Hárai Balázzsal új és más magyar csapat vár ránk. Nehéz meccsre számítottunk, és próbálkoztunk is az elején, de az ellenfelünk most sokkal jobb volt. Túl sok emberelőnyt hagytunk ki, ezért nem vagyok boldog, ám az esélyes nyert.

A csoport másik, keddi mérkőzésén:
Málta–Oroszország 5–18 (1–2, 2–5, 2–3, 0–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik