Férfi vízilabda BL: szolnoki siker a magyar rangadón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.11. 18:49
null
Támadásban a Szolnok (Fotó: Földi Imre)
A Szolnoki Dózsa 8–7-re legyőzte vendégét, az OSC-t a két magyar vízilabdacsapat szerda kora esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén. A másik hatosban a ZF-Eger idegenben 8–7-re kikapott a legutóbbi idényben döntőt játszó horvát Primorje Rijekától.

 

SZOLNOK–OSC

Német Toni vállsérülése miatt igazi center nélkül állt ki az OSC, az első negyed végén Bundschuch Erik és Drasko Brguljan góljaival – továbbá nem kis részben Bisztritsányi Dávid védéseinek köszönhetően – mégis vezetett.

A második negyed is kiegyenlített játékot hozott, a nagyszünetig a favorit Szolnok csak egyenlíteni tudott. A harmadik játékrészben aztán Varga Dániel, Zsivko Gocics és Varga Dénes góljaival elhúzott a hazai csapat.

Varga Dániel a negyedik negyed derekán négygólosra növelte az előnyt (8–4), és bár innen egy gólra visszakapaszkodott az OSC, a hazai győzelmet nem tudta megakadályozni. A krónikához hozzátartozik, hogy a hazai kapuban addig is biztos pontnak számító Nagy Viktor több nagy védést is bemutatott a végjátékban.

PRIMORJE RIJEKA–ZF-EGER

„Szeretnénk győzni, ez természetes, de mivel Rijekában nagyon nehéz, már a döntetlennek is tudnék örülni" – mondta a találkozó Bedő Krisztián, a ZF-Eger világbajnok centere.

A magyar válogatott vízilabdázó kívánsága nem vált valóra, az Eger egygólos vereséget szenvedett a legutóbbi idényben BL-döntőt játszó Primorje Rijeka vendégeként.

A végig izgalmas és kiélezett meccsen az első negyedet követően még a magyar csapat vezetett (0–1), amely a gólzáporos második játékrészt követően a nagyszünetig meg is őrizte egygólos előnyét (3–4). A gondok a harmadik negyedben kezdődtek, az Eger ekkor már nem támadott olyan hatékonyan, mint korábban, így az utolsó nyolc percre döntetlennel (5–5) fordultak a felek.

A hajrában a Rijeka háromszor is megszerezte a vezetést, az egriek azonban csak két góllal tudtak felelni, és elveszítették a mérkőzést.

Bedő Krisztiánék két forduló után egy ponttal a csoport negyedik helyén állnak.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, B-CSOPORT

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA
8–7 (1–2, 2–1, 4–1, 1–3)
Szolnok, 500 néző. V: Koganov (azeri), Putnikovic (horvát)
SZOLNOK: NAGY V. – Gocics 1, SZ. MITROVICS 2, Jansik D., Mezei, Varga Dénes 2, Madaras. Csere: Kis G., VARGA DÁNIEL 2, M. Alekszics, Younger 1, Vámos. Edző: Cseh Sándor
OSC: BISZRITSÁNYI – Bátori 1, Hegedüs G., Gór-Nagy 1, Kovács Gábor, Drasko Brguljan 1, Bundschuh 1. Csere: Decker Á. 1, Salamon F., Nagy Á., GRAHAM 2, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 8/2
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: – Az OSC jó csapat, nem lehet elvárni, hogy ha végtelenségig játszunk vele, mindig jól is megy majd. Hat hármas vezetésünkig minden úgy alakult, ahogyan terveztük, utána viszont sokszor felelőtlenek és fegyelmezetlenek voltunk. Ezúttal gyengébb vízilabdával is sikerült győznünk.
Vincze Balázs: – A játékunk alapján közel voltunk a pontszerzéshez, és elsősorban nem a végén nyújtott teljesítményre, hanem a kezdésünkre gondolok. Alakulhatott volna másként is, de a harmadik negyedben egymás után kapott három gól eldöntötte a meccset – innen egy Szolnok-szintű csapathoz fel lehet még zárkózni, de pontot szerezni ellene már nem.

A csoport további eredményei
Galatasaray (török)–Jug Dubrovnik (horvát) 10–16
Pro Recco (olasz)–Partizan Beograd (szerb) 15–3

A csoport állása: 1. Pro Recco 6 pont, 2. Jug Dubrovnik 6, 3. SZOLNOK 6, 4. OSC 0, 5. Galatasaray 0, 6. Partizan Beograd 0

A-CSOPORT

PRIMORJE RIJEKA (horvát)–ZF-EGER 8–7 (0–1, 3–3, 2–1, 3–2)
Rijeka. V:
Kuretasz (görög), Szadekov (orosz)
RIJEKA: VICAN – Buric 1, Radu, Krapic 1, Buljubasic, Vukicevic, MUSLIM 3, A. Petrovics, Dedovics 1, Echenique, Setka, M. BOSKOVIC 2. Edző: Ivan Asic
EGER: B. MITROVICS, CSUCSKOVICS 1, MILOS CSUK 2, Erdélyi 1, Hárai 1, Lőrincz, Vapenszki. Csere: Angyal, Biros B., Hosnyánszki 1, Szivós M. 1, Bedő. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 12/5
Kipontozódott: Buljubasic (28. p.), Milos Csuk (29. p.)
Kiállítva: Dabrowski (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Hiába játszottunk jól, ezért nem adnak pontokat. Néha ilyen egyszerű a játék, egy lövés bemegy ott, egy kimarad itt… 5–4-es vezetésünknél lett volna lehetőségünk elmenni kettővel, de mivel azt elmulasztottuk, nagyon nehézzé tettük saját magunk számára a hajrát.

A csoport további eredményei
CNA Barceloneta (spanyol)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 15–10
Spandau 04 Berlin (német)–Olympiakosz Pireusz (görög) 11–11

A csoport állása: 1. CNA Barceloneta 6 pont, 2. Primorje Rijeka 6, 3. Olympiakosz Pireusz 2, 4. ZF-EGER 1, 5. Spandau 04 Berlin 1, 6. Jadran Herceg Novi 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik