Férfi vízilabda BL: megvan az Eger első győzelme

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.11.28. 21:35
null
Remekül zárt az egri retesz (Fotó: Teknős Miklós)
A ZF-Eger megszerezte első győzelmét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: a magyar csapat a sorozat harmadik fordulójának szombati játéknapján 6–5-re győzte le a vendég Barceloneta együttesét. Először kapott ki viszont a Szolnok, amely a pocsék második negyed után ugyan felállt négygólos hátrányból a Jug Dubrovnik vendégeként, de végül kikapott. Az OSC is vereséget szenvedett, a Pro Recco 12–7-re nyert Budapesten.

 

Az Eger végletekig kiélezett összecsapáson nyert, a vendégek az utolsó másodpercekben kettős emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért, de a kapufát találták el. A magyar csapat – amely házigazdaként biztos résztvevője a jövő évi hatos döntőnek – a következő körben, december 16-án a montenegrói Jadran Herceg Novi otthonába látogat.

A Szolnok kisebb pofonba futott bele Dubrovnikban, legalábbis a 6–2-re elveszített második negyed kiábrándító volt a Jug otthonában. Felipe Perrone lubickolt a szolnokiak között, a vendégek több kulcsjátékosa elmaradt a várakozástól.

A nagyszünetben 7–3 volt az állás a hazaiaknak, ám a záró negyedben feltámadt a Szolnok, és három perccel a vége előtt már csak egy volt a hátrány, és másfél perc volt hátra, amikor Aaron Younger bombaerős pattintása a léc alatt kötött ki. Emberelőnybe került a Dubrovnik, és Maro Jokovic megszakította a dubrovnikiak gólcsendjét, Kis Gábor húzása pedig elakadt a kapusban. A Szolnok elszenvedte első vereségét, 10–9 lett a vége.

Az OSC küzdött a Pro Recco ellen, sokáig jól is tartotta magát, ám a harmadik negyedre egyértelművé vált, hogy fejet kell hajtania a nagyobb tudás előtt. Az olasz csapat mindegyik negyedet megnyerte, és végig a kezében tartotta a meccset. Alekszandar Ivovics három gólt is szerzett, de az olasz csapat szerb légiósai is hasznosan játszottak, Andrija Prlainovics és Dusko Pijetlovics is duplázott. A címvédő 12–7-re nyert, és továbbra is hibátlan.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ZF-EGER–CNA BARCELONETA (spanyol) 6–5
(2–0, 0–2, 2–1, 2–2)
Eger, 1500
néző. V: Peris (horvát), Sztanojevics (szerb)
EGER:
B. MITROVICS – ERDÉLYI 1, Csucskovics 1, Szivós M., HÁRAI 1, Vapenszki 1, Lőrincz. Csere: Angyal, Hosnyánszky 1, Bedő, Milos Csuk, Biros P. 1. Mb. edző: Petrovai Márton
BARCELONETA:
D. López – SZ. RASZOVICS 2, Espanol, V. Raszovics, SZIRÁNYI 1, Roca, F. Fernández 1. Csere: Famera, Munárriz, Tahull 1, Larumbe, Paul. Edző: Jésus Martin
Gól – emberelőnyből:
11/1, ill. 10/1
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 1/0
Gól – ötméteresből:
1/0, ill. –
Kipontozódott:
Roca (30. p.), Famera (31. p)
MESTERMÉRLEG
Petrovai Márton:
– Két meccs, két győzelem, most abba is hagyom… Irgalmatlan pörgés volt, össze sem lehet hasonlítani ezt a találkozót a Miskolc ellenivel, a Barceloneta megmutatta, mennyire erős. Egy ismerősömmel fogadtunk, ő azt mondta, eggyel nyerünk, én három-négygólos különbséget tippeltem, de most az egynek is örülök. Biros Petivel átbeszéltünk néhány dolgot, sokat segített, szeretném neki megköszönni.
Jésus Martín:
– Mindkét csapatnak nagyon fontos volt ez a mérkőzés. Az utolsó másodpercekben lehetőségünk volt rá, hogy egyenlítsünk, azonban nem tudtunk élni a kettős emberelőnnyel. Sajnos rossz megoldást választottunk.

További eredmények: Olympiakosz Pireusz–Primorje Rijeka 7–4, Jadran Herceg Novi–Spandau Berlin 9–9
Az állás:
1. Barceloneta 6 pont (29–23), 2. Rijeka 6 (23–23), 3. Olympiakosz 5, 4. EGER 4, 5. Spandai 2, 6. Herceg Novi 1

B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–PRO RECCO (olasz) 7–12
(2–3, 0–1, 1–4, 4–4)
Nyéki uszoda, 700
néző. V: Peris (horvát), Toygarli (török)
OSC:
Bisztritsányi – Kovács Gábor, SALAMON 3, Bátori 1, DECKER Á. 1, Drasko Brguljan, Graham 1. Csere: Barabás (kapus), Hegedüs G., Nagy Á., Juhász Zs., Gór-Nagy 1, Szentesi M. Edző: Vincze Balázs
PRO RECCO:
Tempesti – PRLAINOVICS 2, Sukno 1, Giacoppo, D. PIJETLOVICS 2, IVOVICS 3, Mandics 1. Csere: Figlioli, Di Fulvio, Aicardi 2, Filipovics, Bodegas 1. Edző: Amedeo Pomilio
Gól – emberelőnyből:
8/2, ill. 13/5
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– A védekezésünkkel maximálisan elégedett vagyok, nagy energiákat mozgósítottunk. A Recco három kettes és nyolc négyes vezetése között több lehetőségünk is kihasználatlan maradt, emiatt érzem, hogy lehetett volna picivel több is a mérkőzésben. A harmadik negyed közepére gyakorlatilag eldöntötte ellenfelünk a meccset, utána nagyjából tudtuk tartani a különbséget, aminek örülök.
Amedeo Pomilio:
– Nagyon nehéz ellenfél volt az OSC, remekül játszott, igazolta, hogy erős csapat. Számunkra ez a mérkőzés kiváló fokmérő volt, helyenként jó játékkal rukkoltunk elő.

JUG DUBROVNIK (horvát)–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 10–9
(1–1, 6–2, 2–2, 1–4)
Dubrovnik. V:
Sztavridisz (görög), Koryzna (lengyel)
DUBROVNIK:
Bijac – J. García, M. JOKOVIC 1, Macan, Obradovic 1, PERRONE 3, MARKOVIC 2. Csere: Benic 1, Fatovic, Loncar 1, IVANKOVIC 1, Vrlic. Edző: Vjekoslav Kobescak
SZOLNOK:
Nagy V. – Sz. Mitrovics, YOUNGER 2, Varga Dénes 3, Mezei, Madaras, Gocics. Csere: Varga Dániel, Jansik D. 1, Kis G., Alekszics, VÁMOS 3. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből:
13/5, ill. 12/3
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Egy edző sosem mondhatja, hogy nem ért valamit, most mégis ez a helyzet, mert nem értem a második negyedbeli összeomlásunkat. Utána óriásit küzdöttek a fiúk, amiért jár a gratuláció, mert így nagy meccs lett ebből, az ilyen rangadók viszont az utolsó percben szoktak eldőlni, és hogy a Jug ekkor kapott egy labdanélküli fórt, az Dubrovnikban belefér. Utána viszont mi rutintalanul oldottuk meg a támadásunkat, centerben el kellett volna engedni a labdát, és akkor mi is kapunk előnyt. Van tehát pozitívum is ebben a mérkőzésben, de inkább csalódott vagyok.

További eredmény: Partizan Beograd–Galatasaray 9–8
Az állás:
1. Recco 9 pont (42–14), 2. Dubrovnik 9 (35–26), 3. SZOLNOK 6, 4. Partizan 3, 5. OSC 0 (21–29), 6. Galatasaray 0 (22–40)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik