Férfi vízilabda BL: kiizzadta az OSC, megvan az első győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.14. 21:23
null
Gór-Nagy Miklós döntött a végén (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A vártnál talán nehezebben, de az OSC végül 8–7-re legyőzte a Crvena zvezdát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája F-csoportjában. Az Egernek nem kellett izgulnia: Erdélyi Balázs vezérletével simán győzött a Marseille ellen.

„A Zvezda ellen könnyű meccsre számítok, a csapat nagy része fiatalokból áll" – mondta Bátori Bence a Nemzeti Sportnak még a találkozó előtt.

A válogatott szélső nem jósolt jól, az OSC-nek nagyon meg kellett szenvednie a győzelemért. De a lényeg, hogy ez végül meglett.

A végig kiegyenlített összecsapás hajrájában Gór-Nagy Miklós egy megúszást követő góllal döntötte el az oly fontos három pont sorsát.

A folytatásban a Szintez Kazany és a házigazda Brescia vár a magyar csapatra. Még egy győzelemre minden bizonnyal szüksége lesz Vincze Balázs együttesének.

FÉRFI VÍZILABDA BL
F-CSOPORT

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–CRVENA ZVEZDA (szerb) 8–7 (3–1, 3–3, 0–1, 2–2)
OSC: Bisztritsányi – Hegedüs G., Salamon F. 2, Gór-Nagy 1, Nikics 1, Bátori 2, Zalánki. Csere: Kovács Gábor 1, Seman 1, Drasko Brguljan, Nagy Á., Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
CRVENA ZVEZDA: Kralj – Tankoszics 3, Jovics, P. Ivosevics, M. Radovics, Ilics, Nikolov, Ljubenovics, Burszacs, Csorics 2, Draskovics 2, Pekovics. Edző: Alekszandar Nikolics
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Szorosabb lett a meccs a vártnál, és főleg a vége, mert az elején úgy kezdtünk, ahogy kell, de aztán támadásban kicsit elfogytunk, behergelte magát az ellenfél, mi pedig kerestük magunkat. A végén viszont kétszer is sikerült ellépnünk, és Gór-Nagy Miklós gólja már elég volt a győzelemhez.

KORÁBBAN – AZ EGER SIMA GYŐZELME

Az Eger az első negyedet 5–0-ra nyerte meg, amivel gyakorlatilag megágyazott a sima sikerének. A nyáron jelentősen meggyengült Marseille-nek esélye sem volt. Annak ellenére sem, hogy a második játékrészt sikerült 1–1-re hoznia a magyar csapat ellen.

A második félidő azonban már ismét egyértelmű egri fölényt hozott.

A találkozó legjobbja a hét gólig jutó Erdélyi Balázs volt.

Az Eger szombaton az SM Verona, vasárnap pedig a VK Mornar Split együttesével mérkőzik. A BL-küzdelmek négy csoportban zajlanak, ezekből az első két helyezett jut tovább.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT (EGER)
ZF-EGER–CN MARSEILLE (francia) 18–5
(5–0, 1–1, 5–2, 7–2)
Eger, 300 néző. V: Schopp (német), Teixido (spanyol)
EGER: B. Mitrovics – Kovács Gergő 1, Erdélyi 7, Angyal 2, Bedő 3, Hosnyánszky 1, Lőrincz B. 1. Csere: Csiszár (kapus), Biros B. 1, Decker Á., Csucskovics 1, Vapenszki, Hárai 1. Edző: Dabrowski Norbert
MARSEILLE: Riszticsevics – I. Kovacsevics, T. Simon 2, D. Markovics, Contantin-Bicari 2, Randics 1, Dino. Csere: Marion-Vernoux, Grimaldi, Kremers-Taylor, Colodrovschi, Vernoux. Edző: Jean-Marie Malara
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 12/2
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/0
Kipontozódott: Kovács Gergő (24. p.), Dino (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– A nagy különbségű győzelemnek örülök, de azt gondolom, nem játszottunk jól. Vannak nehézségeink, ezt mindenki láthatja. Örülök, hogy ilyen simán nyertünk, ez azonban szombaton kevés lesz a sikerhez.
Jean-Marie Malara: – Az Eger nagyon jó és erős csapat, amit a mérkőzés első percétől kezdve az utolsóig érezni lehetett. A mi együttesünk elég fiatal, és még sok mindent kell tanulnia a vízilabdáról. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen nagy verésben részesítettek minket, de próbálunk javítani.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
E-CSOPORT

ZF-Eger–CN Marseille (francia) 18–5
Verona (olasz)–Mornar Split (horvát) 17–6

F-CSOPORT
Crvena Zvezda (szerb)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–8
Brescia (olasz)–SZintez Kazany (orosz) 15–11

G-CSOPORT
Vouliagmeni (görög)–Waspo Hannover (német) 11–10
Jadran Herceg Novi (montenegrói)–ASC Duisburg (német) 12–4

H-CSOPORT

Primorje Rijeka (horvát)–CSM Digi Nagyvárad (romániai) 9–7
Steaua Bucuresti (román)–Sabadell (spanyol) 10–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik