Férfi vízilabda BL: az Eger és az OSC nyert, a Szolnok ikszelt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.10. 21:09
null
A szolnoki Vámos Márton (labdával) mostanában bombaformában pólózik (Fotó: Csabai István)
A Szolnok otthon döntetlenre végzett a görög Olympiakosszal, az Eger ugyanakkor nyert a szerb Partizan Beograd vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában szombaton. Győzött az OSC-Újbuda is, méghozzá 13–7-re a francia Olympic Nice otthonában.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Olympic Nice (francia)–A-Híd OSC Újbuda 7–13

A második negyed végén, 7–6-os magyar vezetésnél még szoros volt az állás, de a folytatásban az OSC védekezése nagyot javult, így a francia együttes mindössze egy gólt tudott szerezni.

Bátori Bence és Zalánki Gergő vezérletével a vendégcsapatnak sikerült kihasználnia az ellenfél megtorpanását, így a Szolnok elleni hazai BL-vereséget idegenbeli siker követte az OSC részéről.

OLYMPIC NICE (francia)–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 7–13 (2–4, 4–3, 0–2, 1–4)
Nizza. V:
Elkind (izraeli), Abramovics (montenegrói)
NICE: Garsau – Crosetti, Izdinsky 1, Monneret 4, E. Hansen, Chandieu, Bruyere 1, Rocchietta 1, Bachelier, Caumette, Csakics, Laversanne. Edző: Samuel Nardon
OSC: Bisztritsányi – Hegedüs G., Salamon F. 3, Bundschuh, Seman, Bátori 4, Drasko Brguljan 1. Csere: Barabás (kapus), Zalánki 2, Nikics 1, Kovács Gábor, Gór-Nagy 1, Juhász Zs. 1. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 11/6
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott:
Crosetti (29. p.), E. Hansen (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Két negyedig, ha nem is fej fej mellett haladt a két csapat, de hiányzott a védelmünkből valami, aztán ahogy várható volt, a második félidőben a franciák nem tudták tartani a tempót, amit diktáltunk. A védelmünk kevésbé volt átjárható, támadásban pedig ugyanazt a szintet hoztuk, amit az előző két negyedben.

BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Szolnoki Dózsa-Közgép–Olympiakosz (görög) 5–5

A Szolnoki Dózsa-Közgép, amely a nyitókörben Újbudán nyert az OSC ellen 9–8-ra, a második körben a görög Olympiakoszt fogadta, és nem bírt vendégével: az athéniak döntetlent játszottak a magyar bajnokkal.

A meccs hazai szempontból rosszul indult, a rivális gárda 2–0-ra, majd 3–1-re elhúzott, sőt 4–2-re is az Olympiakosz állt jobban, amikor a Szolnok megkezdte a visszakapaszkodást. Ehhez elsősorban a világbajnok balkezes szélső, Vámos Márton kellett, aki csapata összes addigi gólját lőve 4–4-re alakította az állást a befejező nyolc percben.

A vezetést azonban nem tudta átvenni a Tisza-parti gárda, mi több: a görögöknél volt az előny hajrában is, a végén azonban a magyar együttes szerb világklasszisa, az olimpiai, vb- és Eb-aranyérmes Andrija Prlainovics egyenlíteni tudott, így 5–5-tel zártak a felek.

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög) 5–5 (0–2, 1–1, 1–0, 3–2)
Szolnok, 800
néző. V: Severo (olasz), Buch (spanyol)
SZOLNOK: NAGY V. – Prlainovics 1, Varga Dénes, Gocics, Kis G., VÁMOS 4, Jansik D. Csere: Younger, Mezei, M. Alekszics, Fülöp, Crousillat. Edző: Cseh Sándor
OLYMPIAKOSZ: PAVIC – Fundulisz 1, M. Janovics, Delakasz, Kolomvosz, MILONAKISZ 3, Doszkasz 1. Csere: Murikisz, Espanol, Buslje, Pondikeasz, Jeniduniasz. Mb. edző: Hrvoje Koljanin
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 6/1
Kipontozódott: Buslje (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Két érzés van bennem. Az egyik, hogy győzni szerettünk volna, és nagyon nyomasztó volt, hogy nem tudtunk gólt lőni, úgy éreztem, mintha meg lennénk átkozva. Másrészt pedig büszke vagyok a játékosokra, mert az utolsó pillanatig betartották azt, amit előre megbeszéltünk, és hittek abban, hogy ilyen rossz játékkal is tudunk eredményt elérni, ez nagyon nagy dolog.
Theodorosz Vlahosz: – Nagyon erős csapat a Szolnok, így nem lehetek elégedetlen a döntetlennel. Viszont ha azt nézem, hogyan alakult a mérkőzés, hogy az utolsó percig vezettünk, akkor azt mondom, nyerhettünk volna. Mindkét csapat remekül védekezett, szerencsére nagyon jó volt az emberhátrányos védekezésünk is. Ez a két gárda Európa legjobbai közé tartozik, és magas színvonalú mérkőzést vívott egymással.

BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Partizan Beograd (szerb)–ZF-Eger 8–9

A hevesi gárda végig tartotta a lépést a belgrádiakkal, sőt a harmadik játékrészben a vezetést is átvette a házigazdáktól. A negyedik negyedben 8–8-ra álltak a felek a hajrában, amikor Milos Csuk, az egriek világbajnok szerb légiósa 58 másodperccel a meccs vége előtt betalált, így a magyar csapat győztesen térhet haza a szerb fővárosból.

PARTIZAN BEOGRAD (szerb)–ZF-EGER 8–9 (3–2, 2–3, 2–3, 1–1)
Belgrád, 500
néző. V: Colominas (spanyol), Ohme (német)
PARTIZAN: Dobozanov – Manojlovics, Sztojanovics 4, Jaksics 2, Lukics, F. Jankovics, Draszovics 1, Radojevics, Repanovics, Lazics, Andrejevics, M. Jankovics 1. Edző: Zoran Milenkovics
EGER: B. Mitrovics – Erdélyi 1, Milos Csuk 2, Hosnyánszky 2, Hárai, Lőrincz B., Decker Á. 1. Csere: Angyal, Kovács Gergő 1, Csucskovics, Vapenszki 1, Bedő 1. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 10/3
Kipontozódott: Draszovics (26. p.), Angyal (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a Partizan rettentően jól vízilabdázik, annak ellenére is, hogy fiatal keretű csapatról van szó. Ezúttal is többször vezetett, de nálunk is volt az előny a mérkőzés folyamán. Nehéz meccs volt, amelynek a végén az volt a kulcs, hogy higgadtan értékesíteni tudtunk egy emberelőnyt.

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. Mivel a jövő évi budapesti hatos döntőben rendezőként automatikusan résztvevő Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül az A-csoportból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott – az április 26-án záruló főtáblás szakasz után – a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között ad otthont a Dagály Uszodakomplexum.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olympiakosz 2 1 1 13–9 4
2. SZOLNOK 2 1 1 14–13 4
3. OSC 2 1 1 21–16 3
4. Spandau 2 1 1 14–15 3
5. Brescia 2 1 1 13–14 3
6. Nice 2 2 13–21 0
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Recco 2 2 29–16 6
2. Barceloneta 2 1 1 21–14 4
3. Dubrovnik 2 1 1 18–17 3
4. EGER 2 1 1 15–18 3
5. Hannover 2 1 1 17–27 1
6. Partizan 2 2 13–21 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik