Férfi vízi BL: győzelemmel zárt a Szolnok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.19. 12:34
Nyertes mérkőzéssel és továbbjutással fejezte be szereplését a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében: a Tisza-parti csapat vasárnap hat góllal verte a török Isztambul együttesét a szerbiai Kragujevácon.

A legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmese harmadik fellépésén nehezen lendült bele a játékba, meglehetősen „szellős” volt a védekezése. A csapat honlapjának beszámolója szerint az első nyolc percben potyogtak a gólok, méghozzá egyenlő eloszlásban, de 4–4 után megrázta magát az olimpiai és világbajnokokat is felvonultató Szolnok, amely öt góllal ellépett riválisától. A törökök nem adták fel, a harmadik negyedet meg is nyerték egy találattal, a befejező játékrészben azonban érvényesült a tudáskülönbség.

A büntetőt is hibázó magyar együttesből, amely kilenc emberelőnyös helyzetéből csak négyet értékesített, kimagaslót nyújtott a vb-aranyérmes Vámos Márton: a balkezes szélső hatszor is bevette a törökök kapuját.

A Szolnok a második lett a csoportjában, s ezzel továbbjutott. Az élen a házigazda Kragujevác végzett három győzelemmel – vasárnap 9–5-re nyert az olasz Posillipo ellen –, a magyar együttes két nyert meccsel szerezte meg a második helyet. A négyesből az első kettő jutott tovább a BL-selejtező harmadik körébe.

A magyar csapat első meccsén 12–10-re kikapott a Kragujevactól, a másodikon pedig 14–4-re győzött a Posillipo ellen.

FÉRFI VÍZILABDA BL
2. SELEJTEZŐKÖR, 3. NAP
F-CSOPORT

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–YÜZME ISTANBUL (török) 17–11 (4–4, 7–2, 3–4, 3–1)
Kragujavac. V:
Simion (román), Mercier (francia)
SZOLNOK: Nagy V. – Tóth M. 2, Sz. Mitrovics, Jansik D. 1, Mezei, Varga Dániel 2, Vámos 6. Cs: Gocics 1, Varga Dénes 2, Kis G. 3, Madaras, Alekszics. Edző: Cseh Sándor
YÜZME ISTANBUL: Marinkovics – Taylan, Ivosevics 1, Sutalo 3, Sönmez 2, Hantal, Baskaya 1, Bebic 4, Elveren, Solak, Gedik (kapus)
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 4/4
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. –
Kipontozódott: Sutalo
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Ezt a mérkőzést is le kellett játszani, illetve meg kellett nyernünk, a többit majd egymás közt megbeszéljük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik