Férfi vízilabda BL: a Szolnok nehezen, de legyőzte a Rijekát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.29. 17:20
null
A Szolnok megnyerte első meccsét (Fotó: Teknős Miklós)
A Szolnok nagy küzdelemben 13–12-re legyőzte a Rijekát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának első fordulójában.

 

A magyar csapat szerezte meg a meccs első gólját: Varga Dénes emberelőnyből talált be, Petar Muslim egyenlítő találatára pedig Vámos Márton válaszolt gyorsan, aki nem sokkal később kétgólosra növelte a szolnoki előnyt, de a negyed vége előtt szépítettek a vendégek.

A második játékrészt még jobban kezdte a Szolnok: Madaras Norbert góljával már 6–2 volt az állás, míg a Rijeka erejéből csak egy újabb Muslim-gólra futotta (6–3).

A harmadik negyedben aztán megváltozott a játék képe: a horvátok villámgyorsan bevágtak négy gólt, így fordítottak (6–7), de a játékrész végére visszavették a vezetést a magyarok, Madaras góljára már nem tudtak válaszolni a vendégek (9–8).

Az utolsó negyedben Kis Gábor és Varga Dániel tovább növelte a Szolnok előnyét (11–8), majd két találattal felzárkózott a Rijeka (11–10). Ezután Varga Dániel használta ki az emberelőnyt, de Damir Buric centergóllal válaszolt.

Az utolsó percek is hasonlóan izgalmasan alakultak, Javier García egy perccel a vége előtt egygólosra csökkentette a vendégek hátrányát (13–12), de a Szolnok több találatot már nem engedett, így megnyerte első mérkőzését.

FÉRFI VÍZILABDA BL
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–PRIMORJE RIJEKA (horvát) 13–12 (3–2, 3–1, 3–5, 4–4)
Szolnok, 800
néző. Vezette: Gomez (olasz), Voevogyin (orosz)
SZOLNOK: Nagy V., Varga Dénes 1, Sztefan Mitrovics 1, Jansik D., KIS G. 1, VARGA DÁNIEL 3, MADARAS 2. Csere: Gocics 1, M. ALEKSZICS 2, Mezei, VÁMOS 2, Tóth M. Edző: Cseh Sándor
RIJEKA: Vican, Elez, SUKNO 4, Buric 1, Radu, X. GARCIA 2, Setka 1. Csere: Krapic, Petrovics, MUSLIM 4, Buljubasic. Edző: Ivan Asic
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 15/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Buljubasic (28. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Petrovics (22. p.)
MESTERMÉRLEG
CSEH SÁNDOR: – Akadt két olyan periódusa a meccsnek, amikor gólokat lőtt a Rijeka, ebből a látványosabb a harmadik negyed elejére esett. Most hirtelen nem tudom megmondani, miért történt, de sokkal nagyobb dolognak tartom, hogy a hideg zuhany után sem estünk össze, hanem rendeztük a sorokat, és két perc múlva visszavettük a vezetést, azután pedig végig nálunk volt az előny. Azért az látszott, hogy a Rijeka még mindig Európa egyik legjobb csapata.
IVAN ASIC: – Nagy meccset vívtunk, amelyen rosszul kezdtünk, több lehetőséget is elhibáztunk, ezért szerzett többgólos előnyt a Szolnok. Utána szépen visszaküzdöttünk magunkat, a folytatásban azonban több fontos emberelőnyt elrontottunk. Kicsit balszerencsések is voltunk, de megmutattuk, van tartása a csapatnak. Gratulálok a Szolnoknak, várjuk őket Rijekában.

KÉSŐBB
A-CSOPORT

20.00: CNA Barceloneta (spanyol)–ZF-Eger

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik