nemzetisport.hu 2018.06.12 10:38 Frissítve: 2018.06.12 10:40

Férfi vízilabda: a sikeredző távozik a Szolnoktól – hivatalos

A szolnoki vezetés szerint a játékosoknak és az edzőnek is új impulzusokra van szüksége, ezért nem hosszabbítják meg Cseh Sándor vezetőedző lejáró szerződését. Utódja az eddigi csapatkapitány, a játékos-pályafutását befejező Zivko Gocics lesz.

Cseh Sándor az elmúlt években remek eredményeket ért el a Szolnokkal (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Cseh Sándor tíz éve van velünk, köszönjük neki az évtizednyi közös munkát és az együtt megélt sikereket! Azonban úgy tűnik, edzőként ő sem tudott úrrá lenni a negatív folyamatokon, és a csapat és a közte lévő viszony is megváltozott. Még nem ért véget a bajnoki rájátszás, amikor ő maga is arról beszélt, hogy már nem tud újat mondani a csapatnak, nem tudja őket motiválni. Ezért döntöttem el, hogy változásra van szükség, és a szerződése lejárta után már nem hosszabbítunk. A csapatnak és neki is új impulzusokra van szüksége. Úgy gondolom, mint a céhes legényeknek, nem árt, ha útra kel, és más helyeken is kipróbálja magát. Biztos vagyok benne, hogy új tapasztalatok és energiák birtokában lesz még ő a Szolnok edzője!” – mondta Nyerges Zsolt, a Szolnoki Dózsa tulajdonosi alapítványának alapítója a vlv.hu-nak.

„Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosként már sokszorosan bizonyított Zivko Gocics lesz az új edzőnk, akivel három évre kötünk szerződést. Az ő feladata lesz, hogy visszahozza azt a szellemiséget, amit a Szolnoktól megszoktunk, és a BL-döntőben az elmúlt napokban azoknál a csapatoknál láttunk, amelyek bejutottak a legjobb 4 közé.”

Nyerges a közleményben az érkezőkre is kitért,  Viktor Rasovics (Jug Dubrovnik), Djordje Lazics (Partizan Beograd) és Angyal Dániel (ZF-Eger) egyaránt a bajnoki ezüstérmesnél folytatja.

Cseh Sándor az elmúlt években remek eredményeket ért el a Szolnokkal. A 2016–2017-es idényük tökéletesen sikerült, hiszen amelyik sorozatban csak elindultak, győztek, megnyerték a Bajnokok Ligáját is. Sorozatban három bajnoki címet szereztek 2015 és 2017 között, az ősszel aztán begyűjtötték az európai Szuperkupát, a Magyar Kupát és a magyar Szuperkupát is. A zárás azonban nem a tervek szerint sikerült: a most befejeződő idényben 3–2-re alulmaradtak az FTC-vel szemben a bajnoki fináléban, a BL genovai negyeddöntőjében pedig egy góllal kikapott a csapat a Jug Dubrovniktól. Igaz, a folytatásban a helyzetből a maximumot kihozva az ötödik helyen zárt.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.