HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.12 10:38 Frissítve: 2018.06.12 10:40

Férfi vízilabda: a sikeredző távozik a Szolnoktól – hivatalos

A szolnoki vezetés szerint a játékosoknak és az edzőnek is új impulzusokra van szüksége, ezért nem hosszabbítják meg Cseh Sándor vezetőedző lejáró szerződését. Utódja az eddigi csapatkapitány, a játékos-pályafutását befejező Zivko Gocics lesz.

Cseh Sándor az elmúlt években remek eredményeket ért el a Szolnokkal (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Cseh Sándor tíz éve van velünk, köszönjük neki az évtizednyi közös munkát és az együtt megélt sikereket! Azonban úgy tűnik, edzőként ő sem tudott úrrá lenni a negatív folyamatokon, és a csapat és a közte lévő viszony is megváltozott. Még nem ért véget a bajnoki rájátszás, amikor ő maga is arról beszélt, hogy már nem tud újat mondani a csapatnak, nem tudja őket motiválni. Ezért döntöttem el, hogy változásra van szükség, és a szerződése lejárta után már nem hosszabbítunk. A csapatnak és neki is új impulzusokra van szüksége. Úgy gondolom, mint a céhes legényeknek, nem árt, ha útra kel, és más helyeken is kipróbálja magát. Biztos vagyok benne, hogy új tapasztalatok és energiák birtokában lesz még ő a Szolnok edzője!” – mondta Nyerges Zsolt, a Szolnoki Dózsa tulajdonosi alapítványának alapítója a vlv.hu-nak.

„Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosként már sokszorosan bizonyított Zivko Gocics lesz az új edzőnk, akivel három évre kötünk szerződést. Az ő feladata lesz, hogy visszahozza azt a szellemiséget, amit a Szolnoktól megszoktunk, és a BL-döntőben az elmúlt napokban azoknál a csapatoknál láttunk, amelyek bejutottak a legjobb 4 közé.”

Nyerges a közleményben az érkezőkre is kitért,  Viktor Rasovics (Jug Dubrovnik), Djordje Lazics (Partizan Beograd) és Angyal Dániel (ZF-Eger) egyaránt a bajnoki ezüstérmesnél folytatja.

Cseh Sándor az elmúlt években remek eredményeket ért el a Szolnokkal. A 2016–2017-es idényük tökéletesen sikerült, hiszen amelyik sorozatban csak elindultak, győztek, megnyerték a Bajnokok Ligáját is. Sorozatban három bajnoki címet szereztek 2015 és 2017 között, az ősszel aztán begyűjtötték az európai Szuperkupát, a Magyar Kupát és a magyar Szuperkupát is. A zárás azonban nem a tervek szerint sikerült: a most befejeződő idényben 3–2-re alulmaradtak az FTC-vel szemben a bajnoki fináléban, a BL genovai negyeddöntőjében pedig egy góllal kikapott a csapat a Jug Dubrovniktól. Igaz, a folytatásban a helyzetből a maximumot kihozva az ötödik helyen zárt.

2019.01.13 13:07:49

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (szöveg), KONCZ GYÖRGY (fotó)

Tépték már fel az orrát és varrták össze a szemgolyóját, de a pólótól semmi sem tántoríthatta el.

2018.12.27 09:41:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„A Ferencváros az a nagy hagyományú klub, amelyben szerintem minden téren ki tudok teljesedni.”

2018.12.20 15:15:57

Vízilabda nemzetisport.hu

Vári Attila: Az olimpiai kvalifikáció komoly sportszakmai feladat.

2018.12.12 23:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Így fest, amikor egy sportvezető rendre hangsúlyozza, nekünk a versenyzők az elsők – ám a tettek azt tanúsítják, hogy egy frászt azok.

2018.12.07 14:16:56

Vízilabda nemzetisport.hu

December 14-16. között a Magyar Kupa négyes döntőit rendezik, majd december 22-én a Tippmix Szuperkupa a tét! (x)