Férfi vízi: olimpiai bajnokot igazol a Szivós Márton edzette Honvéd

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 13:26
Öt új játékos érkezését jelentette be csütörtökön a BHSE vízilabda csapata, többek között a pekingi olimpiai bajnok (2008) Hosnyánszky Norbert és a barcelonai világbajnokság aranyérmese (2013) Decker Ádám is csatlakozik a most már edzőként dolgozó Szivós Márton irányította alakulathoz.
Szivós Márton a BHSE edzője lett (Fotó: Balogh László) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Szivós Márton a BHSE edzője lett (Fotó: Balogh László) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok Decker Ádám az Egerből, az ifjúsági világbajnoki bronzérmes Ekler Bendegúz az AVUS Szombathelytől, a kétszeres Universiade-győztes Chilkó Márton Pécsről érkezik, míg a saját nevelésű Kiss Bálint a Vasasban tett egy éves kitérő után visszatér a BHSE alakulatához – jelentették be csütörtökön a Honvéd Dózsa György úti székházában megtartott sajtótájékoztatón.

Szivós Márton, aki a koronavírus-járvány miatt kurtán-furcsán, de egy igen sikeres mérkőzéssel (a Szolnok elleni 10-10-es mérkőzésen hét gólt lőtt) a háta mögött volt kénytelen lezárni a 2019-2020-as idényt, a nyáron már vezetőedzőként, a kispadról irányítja a csapat munkáját. 2013-as világbajnokunk sokat vár a most formálódó, korosztályában vegyes összeállítású új csapattól, véleménye szerint Hosnyánszky Norbert és Decker Ádám jó hatással lesz a fiatalokra, akik rengeteget tanulhatnak majd a rutinos játékosoktól. Az érkezők mellett még egy újonc debütál majd a BHSE nagy csapatában, az eddig az utánpótlásban jeleskedő 2000-es születésű Víg Levente is játéklehetőséget kap majd Szivós Mártontól.

Gergely Istvánügyvezető elnök: „Örömteli, hogy újra be tudunk jelenteni egy olyan változást a BHSE vízilabda életében, ami rendkívül pozitív. Azután, hogy a nagy dominós korszak, a fényes időszak véget ért, s az elmúlt évek során megküzdöttünk pénzügyi és szakmai akadályokkal is, újra ott tudunk állni egy versenyképes csapattal, olyan cél közelébe kerülhetünk, amely büszkévé tehet minket.”

Steinmetz Barnabásszakosztályigazgató: „Az egyesület támogatása a szakosztály felé nem változott, mind anyagilag, mind erkölcsileg mellettünk állnak, és nem változott a szakmai koncepció sem. HIszen annak idején amellett tettük le a voksunkat, hogy az idősebb, rutinosabb játékosok mellett a fiatalok közösségét próbáljuk építeni. Ez a stratégia most sem változott. Nagyban támaszkodunk majd a saját nevelésű játékosainkra, s hisszük, hogy a jelenlegi játékosállományt tekintve stabil és meghatározó csapata tudunk lenni a mezőnynek.”

Szivós Mártonvezetőedző: „Szeretném megköszönni Merész Andrásnak azt a munkát, amit belém fektetett a vízben és a parton, köszönöm a Honvédnak, azt a bizalmat, amit a kinevezésemmel kaptam tőlük. Ez a csapat nagyon jó szellemiségű társaság, képes lehet elérni a kupaszereplést jelentő helyet is. De emellett az egyik célom az is, hogy Hosnyánszky Norbertet a legjobb állapotban tudjam átadni Märcz Tamásnak, Norbi olyan szereplést tudjon nyújtani a tokiói olimpián, amire büszkék lehetünk.”

Hosnyánszky Norbert: „Másfél hete edzünk együtt, azt mondhatom, még alakulóban vagyunk, de úgy gondolom, Marci személye pozitív lendületet ad majd a csapatnak, így nagy célokat fogalmazhatunk meg. Mindenféleképpen harcos, agresszív, jól védekező játékot fogunk nyújtani a bajnokságban. Hogy meddig tervezem a pályafutásomat?

Addig szeretném csinálni, amíg élvezem a játékot és akkor élvezem, amikor jó is vagyok benne. Ehhez viszont keményen kell edzeni. Nem levezetni jöttem a Honvédba."

Decker Ádám: „Nem csak a testvérem miatt érkeztem, persze, ez plusz öröm, de a fő motiváció az volt, hogy olyan klubot találjak magamnak, amely közel van Budaörshöz, ahol az életemet és a jövőmet képzelem el a családommal. A döntésem másik oka az volt, hogy olyan edzővel szeretnék együtt dolgozni, akiben hiszek, és kevesen vannak már, egyikük Szivós Marci, aki pontosan tudja, hogyan kell az edzésszámokat igazítani a munkámhoz, hiszen Budafokon egy autószerelő műhelyben kezdtem el dolgozni. Jól kell gazdálkodnom az időmmel, de Marci tudja, hogy ami nekem a lehető legjobb, az a csapat számára is jó, mert telve energiával tudok majd rendelkezésre állni. Örülök, hogy afféle példaképként itt lehetek egy olyan csapat mellett, amelyik mindig is az utánpótlására támaszkodott, s hiszem, hogy képesek leszünk a nemzetközi kupaszereplést jelentő hely valamelyikére odaérni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a bajnokság, hiszen a koronavírus-járvány miatt olyan zátonyok kerültek felszínre, amelyen megfeneklett egy-két klub, a nyári Magyar Kupa mindenképpen jó visszajelzés lesz számunkra az erőviszonyokat illetően.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik