nemzetisport.hu 2019.06.28 17:00 Frissítve: 2019.06.28 17:21

Férfi vízi: olimpiai bajnok szerb klasszist igazolt a Vasas

A sportág egyetlen háromszoros világbajnokával, a szerb Szlobodan Nikiccsel erősítette meg keretét a VasasPlaket férfi vízilabdacsapata – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

 

Szlobodan Nikics a Vasasban folytatja pályafutását (Fotó: MVLSZ/Madar Dávid)

 

A 36 éves, ötszörös Európa-, háromszoros világ- és egyszeres olimpiai bajnok center a friss Bajnokok Ligája-győztes Ferencvárostól szerződik át a Vasashoz.

„Nagyon örülök az érkezésének, komoly erősítés számunkra, és mindez azt is tükrözi, hogy jövőre komolyabb céljaink lehetnek a bajnokságban. Szakmailag és emberileg is sokat kaphatunk tőle, nagyon számítunk a rutinjára” – idézi a vasassc.hu Bóbis Máté vezetőedzőt.

Nikics – aki jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik – az angyalföldi klub hivatalos honlapjának elárulta, miért döntött a Vasas mellett.

„Két nagyon sikeres év után, amelyet a Ferencvárosban tölthettem, úgy éreztem, hogy egy idényben ötven tétmérkőzés talán már kicsit sok nekem. A hosszú szezon után megkeresett a Vasas, tisztában voltam vele, hogy legutóbb nem zártak igazán jól a bajnokságban. Úgy érzem, hogy a tapasztalatommal tudok a csapatnak segíteni, hasznos tagja lehetek a társaságnak. Hallottam, hogy Török Béla is a csapathoz igazolt, emellett Hege is ott játszik (Hegedüs Gábor, korábbi OSC-s csapattársa – a szerk.), valamint vannak fiatal játékosok, akikben nagy lehetőség rejlik. Úgy éreztem, hogy egy vagy két évig tudok még magas szinten játszani, hozzátenni valamit új csapatom játékához” – mondta Nikics, akinek a döntését csak megerősítette, hogy nagyon szeretett volna Budapesten maradni, mert a feleségei és a gyermekei is boldogok itt.

A Vasas július 10-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, Szlobodan Nikics a juniorválogatottban számításba vett játékosokhoz hasonlóan augusztusban csatlakozik a kerethez.

A VASASPLAKET KERETE A 2019–2020-AS IDÉNYRE
Kapusok:
Dévai Kristóf, Korom Dániel
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Miklós Levente, Kiss Bálint, Sélley-Rauscher Domonkos, Török Béla, Simon Henrik, Halek Márton, Hegedüs Gábor, Takács Bálint, Szlobodan Nikics, Vogel Simon, Trombitás Tamás, Makszim Soma

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.