Férfi vízi ol. sel.: Szlovákia nem jelentett gondot, csoportelsők vagyunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.07. 16:18
null
Nem kellett fújtatnunk, Varga Dénes egy góllal vette ki a részét a magabiztos sikerből (Fotó: <a href="http://waterpolo.hu/index.html" target="_blank">waterpolo.hu</a>)
A magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszországi Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs torna ötödik fordulójában könnyedén, 16–7-re legyőzte Szlovákiát, ezzel megnyerte csoportját. A mieink pénteken 16 órától Németországgal játszanak az olimpiai részvételért.

 

A szlovák válogatott az esélytelenek nyugalmával várhatta a mieink elleni mérkőzést, hiszen mind a négy eddigi meccsét elveszítette – igaz, három gólnál többször egyszer sem kapott ki.

A sorozat pénteken megszakadt, a magyar válogatott könnyedén megverte északi szomszédainkat. Az első negyedben Varga Dániel három gólt szerzett, de ekkor még tartották velünk a lépést a szlovákok (5–4). A második játékrész elején Varga ismét betalált, erre aztán válaszoltak a szlovákok (6–5), akik viszont ezzel tulajdonképpen el is lőtték az utolsó puskaporukat. A nagyszünetig újabb négy gólt berámolva elhúztunk 10–6-ra. A magyar csapat kapuját ezúttal nem Nagy Viktor, hanem Bisztritsányi Dávid védte.

A harmadik és a negyedik negyedben felszabadultan játszottak a mieink, fokozatosan növelték az előnyüket. A helyzetkihasználásra nem lehetett panasz, többnyire pontosan lőttek a magyar játékosok, és a meccs második felében már csak az volt a kérdés, hogy hány góllal nyerünk.

Mivel a szlovákok az utolsó másodpercben szépítettek, ezért tíz helyett kilenccel (16–7) győzött a magyar válogatott, amely így megnyerte csoportját.

A mieink pénteken 16 órától a németekkel játszanak az olimpiai részvételért, Kazahsztán ugyanis 16–4-es vereséget szenvedett Spanyolországtól. Így gyakorlatilag eldőlt, hogy nem előzik meg a negyedik helyen álló Németországot. Ez csak abban az esetben fordulna elő, ha a németek legalább 35 góllal kikapnak az olaszoktól.

A kvalifikációs tornáról a negyeddöntő győztesei, a négy elődöntős utazhat Rióba.

FÉRFI VÍZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A pénteki negyeddöntő párosítása

16.00: MAGYARORSZÁG–Németország (Tv: M4 Sport)
17.30: Kanada–Spanyolország
19.00: Franciaország–Hollandia
20.30: Románia–Olaszország

A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 16–7 (5–4, 5–1, 2–1, 4–1)
Trieszt,
50 néző. Vezette: H. Smit (holland), Szalnyicsenko (kazah)
MAGYARORSZÁG: Bisztritsányi – Varga Dénes 1, ERDÉLYI 3, Szivós, Hárai 1, VARGA DÁNIEL 4, Vámos 1. Cs: Decker Á., Hosnyánszky 1, ZALÁNKI 2, Bedő, Manhercz K. 3
SZLOVÁKIA: Kozmer – M. Tkac 1, KOLARIK 2, Famera 1, Seman, Zatovic, Balaz 1. Cs: Hruska (kapus), Furman, Bruder, Durik 1, Uradnik, Szabo I. 1
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 5/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
BENEDEK TIBOR,
a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Nincs okunk megkönnyebbülésre, mert pénteken kezdődik igazából a kvalifikációs torna, azért az egy meccsért jöttünk, arra koncentrálunk. A támadójátékunkkal végig elégedett voltam, nagyon sok gólt lövünk, a védekezésben vannak hullámvölgyeink az első naptól kezdve. Van, amikor hosszabb, máskor rövidebb ideig. Péntekre meg kell tartani a határozott, jó támadójátékot és még jobban kell védekeznünk. Tudjuk, hogy a német válogatott harcias csapat, aki nem nagyon adja fel, készülünk erre a stílusra.
ANTONIO ESTELLER, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon kemény ez a torna amiatt, hogy nincsen szünnap és folyamatosan játszani kell. A játékosok egyre fáradtabbak és nem bírják már jól a kemény tempót, ezért is alakult így a magyarok elleni mérkőzés, noha többre számítottunk előzetesen. Sajnos nincs túl sok minőségi játékosunk, két tizennyolc éves is van a keretben, rajtuk kívül viszont alig találni olyan fiatalt, aki megütné a nemzetközi szintet.
Franciaország–Kanada 5–13
(0–1, 1–2, 2–4, 2–6)
Oroszország–Románia 8–8 (3–1, 1–3, 3–3, 1–1)
A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 9 pont, 2. Kanada 8, 3. Franciaország 6, 4. Románia 4, 5. Oroszország 3, 6. Szlovákia 0

B-CSOPORT
Spanyolország–Kazahsztán 16–4
Hollandia–Dél-Afrika 17–7
Olaszország–Németország 12–6
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 8 (67–26), 2. Hollandia 8 (46–36), 3. Spanyolország 8 pont (55–35), 4. Németország 3 (47–34), 5. Kazahsztán 3 (34–55), 6. Dél-Afrika 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik