Férfi vízi ob I: a Szeged majdnem elszórakozta a Honvéd ellen

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.10. 18:57
null
Molnár Tamás gólja is kellett a Szeged győzelméhez (Fotó: Korponai Tamás – archív)
A Szeged 7–6-ra legyőzte a Honvédot a férfi vízilabda ob I harmadik helyéért folyó párharc első mérkőzésén. A szegediek már 6–1-re is vezettek a mérkőzésen, végül mégis izgulniuk kellett.

 

A meglepően jó idényt futó Honvéd és a 2010-től kezdődően ötödik bronzcsatáját vívó Szeged alapszakaszbeli összecsapásai egy-egy góllal nyerték a pályaválasztók. A szoros eredmények hasonló folytatást ígértek, még akkor is, ha a pályaelőnyt élvező hazaiak közül az április 5-i Vasas–Szeged (9–10) rangadót követően életmentő szívműtéten átesett Szívós Márton, a térdműtétje után lábadozó Sánta Dániel, továbbá a napokban ujjsérülést szenvedett Juhász Zsolt nem csobbanhatott vízbe.

A harmadik negyed derekán 6–1-es állásnál Fülöp Bence (kétszer is betalált), illetve Kiss Gergő (ötméteresből volt eredményes), 6–4-re alakította az eredményt, mi több, Aljosa Kunac négyperces kiállítása idején Steinmetz Barnabás góljával nyílttá vált a küzdelem. Válaszként Jansik Szilárd értékesített egy fórt, majd harmincnégy másodperccel a vége előtt 7–6-os állásnál a Honvéd az egyenlítésért támadott – eredménytelenül.

„Három meghatározó játékosunk távollétében küzdelmes mérkőzésre számítottam, s e tekintetben nem is csalódtam. Csalódott vagyok viszont Aljosa Kunac kiállítása miatt, ami automatikus eltiltást von maga után, minek következtében szerdán erősen tartalékosan vesszük fel a küzdelmet a fővárosban” – összegezett a mérkőzés végén Molnár Tamás, a szegediek háromszoros olimpiai bajnok centere.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
DIAPOLO SZEGED–RACIONET-HONVÉD 7–6 (1–0, 4–1, 1–3, 1–2)
Szeged, 350 néző. V: Csizmadia, Fekete B.
SZEGED: NAGY V. – Jansik Sz. 1, Hegedűs G. 1, Kunac 1, Seman 1, Vincze M., KISS CS. 1. Csere: DECKER Á. 1, Tóth M., MOLNÁR T. 1, Zsigri. Edző: Vincze Balázs
HONVÉD: GERGELY I. – Takei, FÜLÖP B. 2, Mátyás, Kovács P. 1, Szőke, KISS G. 1. Csere: Steinmetz B. 1, Illés S. 1, Tóth B., Csacsovszky, Simon R. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 8/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/2
Kipontozódott: Kunac (29. p.), Illés S. (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Jó játékkal elhúztunk, majd nagy szívvel kiharcoltuk a győzelmet.
Vad Lajos: – Megérdemelten nyert a Szeged.
Az egyik csapat második győzelemig tartó párharc állása: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik