Férfi vízi ob I: az OSC szerezte meg a bronzérmet

Vágólapra másolva!
2016.05.14. 20:07
Az OSC szerezte meg a bronzérmet a férfi vízilabda ob I-ben, miután a harmadik helyért folytatott párharc második mérkőzésén 10–9-re legyőzte a Ferencvárost, ezzel 2–0-ra nyert az egyik csapat második sikeréig tartó párharcban.

Az OSC az első negyedben kétgólos előnyhöz jutott, amelyet gyakorlatilag a mérkőzés végéig tartani is tudott a Népligetben. A zöld-fehérek 55 másodperccel a találkozó vége előtt egy gólra zárkóztak fel, az egyenlítés azonban elmaradt.

A Ferencváros elsősorban gyenge emberelőny-kihasználása miatt nem tudta legyőzni esélyesebb riválisát.

A vendégek legeredményesebb játékosa a három találatig jutó Bátori Bence volt. Hazai oldalon Marnitz Gergő és Katonás Gergely jutott el két találatig.

A 15. helyért a Tatabánya az idegenbeli vereség után ötméteresekkel legyőzte a KSI-t, így ebben a párharcban a harmadik mérkőzés dönt.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
FTC-PQS–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 9–10
(1–3, 2–2, 2–3, 4–2)
Népliget, 150
néző. V: Homonnai, Marjay
FTC: Vogel Soma – Pohl, Nyéki 1, Marko Csuk 1, Tóth Márton, Avramovics, Dőry 1. Csere: KATONÁS 2, MARNITZ G. 2, Irmes 1, Kolozsi M. 1, Vogel Simon. Edző: Varga Zsolt
OSC: Bisztritsányi – BÁTORI 3, SALAMON F. 2, Gór-Nagy, Decker Á., Drasko Brguljan 1, HEGEDÜS G. 2. Csere: Graham 1, Német T. 1, Juhász Zs., Kovács Gábor, Bundschuh, Nagy Á. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kiállítva (végleg cserével): Kolozsi M. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Azt sejtettem már a meccs előtt is, hogy fizikailag jobb állapotban vagyunk, mint az OSC, a második negyed után elfogyott a lendületük. Azért tudtak mégis nyerni, mert erős csapatuk van. Mi a szezon egyik legjobb mérkőzését játszottuk, a megszerzett negyedik hellyel elégedett vagyok, ez volt az alapcél, és magabiztosan hoztuk.
Vincze Balázs: – Kellemesebb a szánk íze a bronzéremmel így, hogy egy erős, harcos Ferencvárost győztünk le. Nem két csalódott csapat csatája volt ez, örülünk a BL-indulás elérésének. Az évad elején tudtuk, játékoskeretünk alakulása után csoda kellett volna ahhoz, hogy a harmadik helynél előrébb végezzünk, a Magyar Kupa elődöntőjében így is majdnem legyőztük az Egert.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 0–2

A 15. HELYÉRT
KSI SE–EBP-TATABÁNYA 6–6 (2–1, 1–2, 3–2, 0–1) – ötméteresekkel 4–5
Budapest, Széchy uszoda, 150 néző. Vezette: Molnár Péter, Marosvári
KSI: Bányai – Zerinváry 1, Marnitz Márk 1, Teleki, Miklós L., Kardos A. 2, Szabó Balázs 2. Csere: Leposa (kapus), Balla, Schmölz 1, Bicskei 2, Baj 1, Lévai A., Berki. Edző: Horváth János
TATABÁNYA: Zsivojinovics – Császár, Salamon A. 1, Kiss Gy. 1, Regős, Francsics, 3, Mocsári. Csere: Csongár (kapus), Práczky 1, Máthé, GARANCSY 4, Tatár, Sebestyén 1. Edző: Zantleitner Tamás
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 6/4, ill. 6/5
Kiállítva (végleg cserével): Regős (32. perc)
MESTERMÉRLEG:
Horváth János:
– Azt lehet mondani, hogy igazságos volt, a múltkor mi nyertünk, most a Tatabánya, ez szerencse dolga. Jól játszottunk, csak a döntő helyzetekben a fiatal játékosaim keze megremegett. Megyünk tovább.
Zantleitner Tamás: – Nagyon izgalmas mérkőzés volt, végig a KSI vezetett, úgyhogy nem tudtunk ellépni – az volt a terv, hogy ellépünk. Hihetetlen dráma a végén, ugyanaz megismétlődött, mint Tatabányán, hál’ istennek ezúttal mi jöttünk ki jól belőle. Várjuk a jövő szombati, harmadik meccset.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik