Férfi vízi ob I: szolnoki siker Szegeden - egy győzelemre a finálétól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 12:32
null
A Szolnok kisebb meglepetésre győzött Szegeden (Fotó: Szabó Miklós)
A Szolnok idegenben legyőzte a Szegedet a férfi vízilabda ob I elődöntőjének első mérkőzésén. A párharc az egyik csapat második sikeréig tart.

Az alapszakaszt a negyedik helyen záró, a nagy rangadóit rendre elbukó Szolnok úgy tűnik, hogy a rájátszásra feléledt. Kovács István együttese kisebb meglepetésre az elődöntő első meccsén a Szeged otthonában győzött.

A Szeged kedden Szerbiában még Bajnokok Ligája-negyeddöntőt vívott, s bár nyert, végül összesítésben búcsúzott a sorozattól. Talán ez is közrejátszott abban, hogy Vincze Balázs együttese a mai napon a vártnál gyengébben szerepelt.

Az első negyedben viszonylag sok gól született, Zsivko Gocsics találata után 4–3-as szolnoki vezetéssel vonulhattak az első pihenőre a felek. Ezután azonban már egyszer sem tudta utolérni a hazai csapat a Szolnokot.

A második nyolc percet is a vendégek kezdték – és folytatták is – jobban, olyannyira, hogy 5–3, 6–4, majd 7–5 volt a javukra, igaz, ehhez az is kellett, hogy a szegediek két büntetőjükből csupán egyet értékesítsenek.

Sőt! A negyedik negyedben Milan Alekszics révén már 10–6-ra is vezettek a látogatók, a Szeged ezután kozmetikázta az eredményt, végül „megúszta" 11–9-es vereséggel.

A találkozón a vendégek legjobbja a három gólt szerző Alekszics volt, míg a hazaiaknál Joseph Kayes szintén háromszor talált a kapuba.

A második mérkőzést szerda este Szolnokon rendezik.

FÉRFI VÍZILABDA, OB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
A-HÍD-SZEGED–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 9–11 (3–4, 2–3, 1–1, 3–3)
Szeged,
400 néző. V: Juhász Gy., Székely Balázs
SZEGED: Baksa – Szivós 2, Török, Kunac 1, KAYES 3, Hegedüs G., Kiss Cs. 1. Cs: Decker Á., MOLNÁR T. 2, Somogyi, Juhász Zs., Varga P. Edző: Vincze Balázs
SZOLNOK: DECKER A. – Negrean 1, Nyéki, ALEKSZICS 3, KIS G. 1, Hosnyánszky 1, GOCICS 2. Cs: Kovács O., Pásztor 2, R. Georgescu, Vörös, Marnitz G. 1. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 9/1
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 3/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Somogyi (16. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Juhász Zs. (16. p.), Kovács O. (16. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Ugyanúgy indult, mint tavaly – nulla nullánál egy ötméteres kimaradt. Az biztos, hogy ami szezon közben működött, azaz hogy kritikus helyzetekben elöl és hátul is nyerő húzásaink voltak, azt most nem tudtuk hozni. Akkor lehetünk eredményesek, ha ezeket meg tudjuk oldani, és újra megtaláljuk azokat a pozíciókat, amikor ha nem is számszerű előnyre van lehetőség szert tenni, de kilábalhatunk a gödörből, vagy futtathatjuk tovább a szekeret. Ezeket meg kell oldanunk, meg kell tudni oldanunk.
Kovács István: – Ez a playoff, hogyne, de ez egy meccs volt. Igazából mennünk kell előre, hiszen év elején megcéloztuk, hogy minden fronton kerüljünk döntőbe. A nemzetközi porondon nem sikerült, a kupában igen, s aki végigkísérte a szereplésünket, láthatta: rendre egy, maximum két góllal kaptunk ki, ami a vízilabdában nüánsz. Mindenki odatette magát, elismerésem a csapatnak, sokat beszélgettek külön is, videókat néztünk. Különben is, itt már nincs esélyes, meg esélytelen.

Az 5–8. helyért, 1. mérkőzés
DEBRECEN–VALDOR-SZENTES 10–9 (2–2, 2–3, 3–1, 3–3)
Debrecen, 500 néző. V: Marjay, Vogel
DEBRECEN: B. Mitrovics – Palotás 1, Giorgetti 2, Vindisch , Letica, Varga T., KÁLLAY 2. Cs: MISICS 2, Halek 2, Somlai 1, Macsi. Játékos-edző: Varga Tamás
SZENTES: Horváth T. – Tóth P. 2, REGŐS 3, Hegedűs B. 1, Bálint G, Tóth Z. 1, PELLEI 2. Cs: Szabó I Z., Szabó I L., Józsa, Manics. Edző: Lukács Dénes
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Bálint G. (11. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Debrecen javára
MESTERMÉRLEG
Varga Tamás: – Minden dicséretet megérdemel a szentesi csapat.
Lukács Dénes: – Büszke vagyok a fiúkra, hiszen a szezon legjobb teljesítményével az utolsó pillanatig volt esélyünk a bravúrra a Debrecen otthonában.


A 12
14. HELYÉRT, 1. FORDULÓ
FTC Waterpolo–Kaposvári VK 12–8 (3–2, 4–2, 2–2, 3–2)
Gólszerző: Paján 5, Francsics 3, Kolozsi 2, Ernyey, Deutsch, ill. Benic 4, Burburan, Pataki, Horváth D., Hoppál

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik