Férfi vízi ob I: a nagyszünetig bírta a Szeged Egerben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 19:26
null
Az Eger a nagyszünet után nem kegyelmezett (Fotó: Fuszek Gábor)
Az Eger hazai medencében magabiztos győzelmet aratott a Szeged ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjének első mérkőzésén. A vendégek nagyjából a nagyszünetig bírták a tempót a hevesiekkel, akik azonban a harmadik negyedet 3–0-ra, a találkozót 14–8-ra nyerték meg – eldöntve ezzel a találkozó sorsát.

Zaklatottság, nehézségek – ez jellemzi az utóbbi időben az elődöntő egyik párharcának két csapatát. Az Egernél a háttér biztos, a sérülések is elkerülték az együttest, viszont a Bajnokok Ligájában látott vesszőfutás bizonyára nem simította ki a lelkeket, és ugye akkor az edzőváltásról még nem is beszéltünk. Dabrowski Norbert elkezdte a saját szája íze szerint átalakítani a csapatot, ehhez pedig szükség van némi időre.

A problémakosárban maradt az anyagi és az egészségügyi rész, amelyet a Szeged húzott ki magának. Márciusban kisebb riadalmat okozott, hogy kiszállt a névadó szponzor – végül megoldódott a helyzet –, áprilisban meg jóval nagyobbat, hogy Szivós Mártont kezdődő szívinfarktussal vitték kórházba. A világbajnok csapatkapitány mellett a center Sánta Dániel sem játszhat a rájátszásban, pótlásuk pedig nem ígérkezik könnyűnek.

A gondokat azonban félretették a csapatok, s igen szórakoztató első negyedet produkáltak, bár a két szakvezető a védekezéssel nem nagyon lehetett elégedett.

Gór-Nagy Miklós nagyon szép csuklómozdulattal szerezte meg a vezetést az Egernek, de Jansík Szilárd hamar egyenlített. Aztán Juhász Zsolt ötméteresével át is vették a vezetést az egriek, ám Gór-Nagy ismét eredményes volt. Aljosa Kunac és Molnár Tamás is betalált a vendégektől az első negyedben, de Bátori Bence és Biros Péter góljának köszönhetően az első szünetben 4–4 volt az állás.

Aztán a második negyed közepén Lukas Seman lőtt szép gólt két ember szorításában, 5–5 után azonban visszaesett a Szeged játéka. Az Eger szép fokozatosan vette át az irányítást, ami az eredményjelzőn is meglátszott. Két ötméterest is kapott a hazai csapat, aminek következtében 8–6-tal fordultak a nagyszünetben a csapatok.

Hogy aztán a harmadik felvonásban egyértelműen domináljon a hazai gárda. Ezt a szakaszt 3–0-ra nyerte meg a hevesi alakulat – többek között Bátori harmadik találatának és Lőrincz távoli bombájának köszönhetően. 11–6-ról pedig már nem lehetett visszaút az utolsó negyedben a Szeged számára.

Nem is volt, sőt még növekedett a különbség. A végül örömjátékot bemutató Eger 14–8-ra győzött.

A másik elődöntőben tegnap a Szolnok szintén hat góllal verte meg a Honvédot.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ZF-EGERDIAPOLO-SZEGED 14–8 (4–4, 4–2, 3–0, 3–2)
Eger, 1400 néző. Vezette: Homonnai, Marjay
Eger: Bisztritsányi – BÁTORI 3, Biros 2, GÓR-NAGY 4, Hárai 1, Graham, Bundschuh. Csere: Sántavy, Bedő 1, Kovács Gábor 1, Zalánki, Varga II Zs., LŐRINCZ 2
Szeged: Nagy V. – Hegedüs G., Jansik Sz. 1, Decker Á. 1, Seman 1, Kiss Cs., Juhász Zs. 1. Csere: Tóth M., Molnár T. 2, Kunac 2, Vincze M., Török K., Zsigri
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Sántavy (22. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Nyolc hatnál volt a fordulópont, a harmadik negyedre sikerült rendeznünk a védekezésünket, olyannyira, hogy akkor gólt sem kaptunk. Ahogy összeállt a védekezés, Bisztritsányi Dávid is egyre magabiztosabb lett, a kettő meg nem megy egymás nélkül. Nagyon szeretném, ha szerdán inkább ez a védekezés jellemezne minket, mert a mostani meccs nem garancia rá, hogy Nagy Viktornak ennyire magabiztosan lövünk minden meccsen.
Vincze Balázs:
– Már egy héttel ezelőtt is tudtuk, hogy kik lesznek a hiányzóink, nem foghatunk erre semmit. Védekezésben mondtunk csődöt, ott voltunk gyengék, akár a zónavédekezésünkre, akár az emberhátrányos védekezésünkre gondolok. Kevés volt a blokk, kevés volt a védés. Nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. A nyolc lőtt góllal nincs olyan nagy probléma, a tizennégy kapott a sok.

AZ 5–8. HELYÉRT

LACTIV-VASASPLAKET–KAPOSVÁRI VK 12–5 (3–1, 4–2, 3–1, 2–1)
Komjádi uszoda, 150
néző. V: Csizmadia, Vogel G.
Vasas: Barabás – Katonás 2, Takács Bálint, Steinmetz Á. 1, ANGYAL 3, Drasko Brguljan 1, CSAPÓ 2. Csere: Fazekas, SEDLMAYER 2, Manhercz Á. 1, Hőna, Várnai K. Edző: Földi László
Kaposvár: Szécsi Z. – GROS 2, Benic, Juhász-Szelei, Surányi 1, Dőry, Berta. Csere: Kuncz, Krasznai, Szilvasán, Prikidánovics, Kincses 1, Kutasi 1. Edző: Fekete Szilveszter
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Vasas javára
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Fegyelmezett védekezésünk eredményeképp sikerült így ez a meccs. A következőn is ilyen fegyelmezetten kell játszanunk.
Fekete Szilveszter: – A bajnoki helyezés alapján a Vasas az esélyesebb, de megpróbáljuk otthon megnehezíteni a dolgukat.

A 9–14. HELYÉRT

KSIYBL WPC 7–5 (4–1, 2–0, 0–4, 1–0)
Széchy uszoda, 50
néző. V: Pásztor A., Füzesi
KSI: KARDOS G. – KALANOVICS 3, Hangody L. 1, Vereczkey, Fejős, Kovács Gergő 1, Miklós. Csere: Szabó Balázs 1, Szedmák, Hangody Gy., Marnitz M. 1, Hulmann, Salamon A. Edző: Horváth János
Ybl: ZLINSZKY – Kibédi, Szilágyi K., MAJOR 2, Nagy S., Kiss Á. 1, Cserdi 1. Csere: Békési, Pecz, Hartman, Gyarmathy, Kórós, Szilágyi Zs. 1. Edző: Köllö Attila
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 6/0
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a KSI javára
MESTERMÉRLEG
Horváth János: – Elég nagy a nyomás fiatal csapatomon, de az első két negyedben tökéletesen játszottunk, utána megijedtünk a nagy előnytől.
Köllö Attila: – Az első félidőben nem tudtuk megakadályozni a KSI lefordulásait, utána jól védekeztünk, és a támadójátékunk is bátrabbá vált. Más eredmény is születhetett volna, kedden megpróbálunk győzni.

VALDOR-SZENTESOSC-ÚJBUDA 7–12 (3–2, 0–2, 2–4, 2–4)
Szentes, 200
néző. Vezette: Marnitz, Székely
Szentes: Horváth T. – Hegedűs I., Nagy M. 1, Németh D., Kistamás Zs. 2, Kolarik 2, Szabó I Z. Csere: Pellei 1, Józsa T. 1, Kiss Gy., Szabó I L., Werner. Edző: Matajsz Márk
OSC: Áts – Simon A. 1, Delgado 4, Regős 3, Suti 1, Tóth Z. 1, Császár. Csere: Korényi, Gyárfás 1, Balla, Cseh A., Tiba 1, Szentesi. Edző: Becsey Péter
Gól – emberelőnyből: 14/4, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/2
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az OSC javára
MESTERMÉRLEG
Matajsz Márk: – Az első negyed után szétesett a játékunk, szerdán mindenáron nyernünk kell.
Becsey Péter: – Gratulálok a csapatomnak. A tavasszal engem helyettesítő Petik Attilának ajánljuk a győzelmet, áldozatos munkájáért.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik