Férfi vízi ob I: a győzelem a Ferencvárosé, de a bajnoki cím még nem

Vágólapra másolva!
2019.05.18. 14:55
Az FTC-Telekom 15–10-re nyert az A-Híd OSC Újbuda otthonában a férfi vízilabda ob I döntőjének második mérkőzésén, így már csak egy győzelemre van a bajnoki cím megszerzésétől.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (FOTÓK: BALOGH LÁSZLÓ)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (FOTÓK: BALOGH LÁSZLÓ)

 

Hosszú, tömött sorok alakultak ki a Nyéki uszoda jegypénztáránál a bajnoki döntő második mérkőzése előtt, Vámos Márton családtagjai például még éppen időben értek be a lelátóra, hogy lássák a mérkőzés első gólját, melyet pont az FTC-Telekom balkezese vágott be az A-Híd OSC Újbuda kapujába.

Amit ezúttal nem Braniszlav Mitrovics, hanem Lévai Márton őrzött, Vad Lajos vezetőedző ugyanis megpróbálta meglepni a zöld-fehéreket. Ez a húzás egyszer már bevált, a középszakaszban Lévaival a kapuban tudott nyerni az OSC a Komjádi uszodában.

Ezúttal annyira nem lepődött meg a vendégcsapat, ugyanis mire Lévai először találkozott a labdával, már három góllal vezetett az FTC. Annál jobban ült az OSC edzőjének másik döntése, amellyel a lelátóra ültette Nemanja Ubovicsot, helyette pedig másik légiósának, az idényben sérülés miatt meglehetősen kevésszer bevetett Aleksza Ukropinának szavazott bizalmat. A montenegrói balkezes csapata legjobbja volt, és lényegében ő tartotta látótávolságon belül az újbudaiakat.

Az FTC ugyanis rendkívül határozottan és szellemesen pólózott, ráadásul az első két negyedben a nyomát sem lehetett látni annak, hogy a zöld-fehérek a hét közepén még Moszkvában játszottak Bajnokok Ligája-meccset. Ehhez párosult az OSC támadásban kapkodó, védekezésben pedig el-elcsúszó játéka, így a térfélcseréig négygólos előnyt harcoltak ki a vendégek.

Az OSC ezt követően valamelyest összefésülte a védekezését, támadásban pedig a gyenge emberelőnyös mutató ellenére is elkezdett gólokat lőni – természetesen Ukropina vezérletével. A zöld-fehéreken ekkor lehetett észrevenni, hogy az oroszországi túra azért nem múlt el nyomtalanul, de amikor egyetlen gólra zárkózott fel a hazai csapat, mégis újítani tudtak.

Sedlmayer Tamás gólja megfordította a mérkőzés menetét, az FTC újra visszaült a nyeregbe, a hajrában pedig előbb a bekként centerben küzdő Nikola Jaksics, majd a hatalmas mezőnymunkát végző, többek között rendre Hárai Balázson bekkelő Varga Dénes lőtt két-két gólt.

Játszik a Fradi!” – skandálta eközben a lelkes vendégtábor, kijelentésük igazságtartalmával pedig aligha lehetett vitatkozni. Ahogyan az otthonlétüket hirdető rigmussal sem, a szépszámú hazai közönség ugyanis ekkorra már csendben figyelte a mérkőzés végi gálaelőadást.

A végén Erdélyi Balázsé volt az utolsó szó, így tíz lőtt góllal zárta a mérkőzést az OSC, ami nem lenne rossz, csak éppen a kapott tizenöt rengeteg. A csapatként is jobban játszó és több kitűnő egyéni teljesítményt felvonultató FTC egyetlen periódust leszámítva végig irányítani tudta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten nyert a második találkozón is.

Amennyiben Varga Zsolt együttese szerdán is győzni tud a vélhetően telt házas Komjádi uszodában, megvédi a címét – ezt szeretné elkerülni az OSC, amelynek nem maradt több esélye a hibázásra.

Azonban ahhoz, hogy szerdán ne érjen véget a párharc, jelentős fordulatnak kell bekövetkeznie.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

A-HÍD OSC ÚJBUDA
FTC-TELEKOM 10–15 (2–5, 2–3, 3–1, 3–6)
Nyéki uszoda, 850 néző. V: Rubos, Homonnai

OSC:
Lévai – Manhercz K., Erdélyi 2, Drasko Brguljan 1, HÁRAI, UKROPINA 4, Randjelovics 1. Csere: Seman, Bundschuh, Kovács Gergő 1, Salamon 1, Burián, Tóth M.
Edző:
Vad Lajos
FTC:
Vogel Soma – JAKSICS 2, Sz. Mitrovics 1, Younger, MEZEI 2, VÁMOS 2, Varga Dénes 2. Csere: Gór-Nagy, Német T. 1, Pohl, SEDLMAYER 2, Jansik Sz. 1, Kállay 2
Edző:
Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből:
15/4, ill. 9/5
Gól – ötméteresből:
–, ill. 2/2
Kiállítva (végleg, cserével):
Sedlmayer (30. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
2–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– A két csapat között azért van különbség, még ha nem is ennyi. Az FTC sok döntőt játszott már, amelyeket meg is nyert, ennek a társaságnak így együtt ez az első fináléja. Szinteket léptünk, de meg kell érni, állandóság kell. Persze ne higgye senki, hogy feladjuk, most sem adtuk fel, nagy hátrányból sikerült felzárkózni. A gyenge kezdést butaság okozta, olyanokat hibáztunk, amilyeneket nem engedhetünk meg magunknak.
Varga Zsolt:
– Jól kezdtük a meccset, aztán hullámzás következett, amikor az OSC egy gólra megközelített minket a negyedik negyedben. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert az eredményjelzőn látható kis pontokon is jól látszódott a különbség, de jól tolerálták ezt a játékosok, higgadtak maradtak, Vogel Soma nagyokat védett. A védekezés volt a kulcs, hogy aztán abból tudtunk támadni.

A FOLYTATÁSBAN
Szerda.
FTC-Telekom–A-Híd OSC Újbuda, 19
Május 25.
OSC–FTC, 17*
Május 28.
FTC–OSC, 20.15*
*ha szükséges. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Az M4 Sport az összes meccset közvetíti.

A 7. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
RacioNet-Honvéd–Debreceni VSE 13–9 (4–0, 2–4, 4–2, 3–3)
Összesítve: 2–1-re a a RacioNet-Honvéd nyerte a párharcot.
A 11. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
AVUS Szombathely–Tatabánya 10–8 (1–1, 0–0, 5–4, 4–3)
Összesítve: 1–1.
A 13. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Kaposvári VK–UVSE Hunguest Hotels 8–9 (1–3, 3–3, 2–2, 2–1)
Összesítve: 0–2.
A 15. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
KSI–VasasPlaket 10–11 (3–4, 2–5, 3–2, 2–0)
Összesítve: 0–2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik