LAKNER GÁBOR, ROSKA EMESE BOGLÁRKA 2019.05.18 14:55 Frissítve: 2019.05.18 21:55

Férfi vízi ob I: a győzelem a Ferencvárosé, de a bajnoki cím még nem

Az FTC-Telekom 15–10-re nyert az A-Híd OSC Újbuda otthonában a férfi vízilabda ob I döntőjének második mérkőzésén, így már csak egy győzelemre van a bajnoki cím megszerzésétől.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (FOTÓK: BALOGH LÁSZLÓ)

 

Hosszú, tömött sorok alakultak ki a Nyéki uszoda jegypénztáránál a bajnoki döntő második mérkőzése előtt, Vámos Márton családtagjai például még éppen időben értek be a lelátóra, hogy lássák a mérkőzés első gólját, melyet pont az FTC-Telekom balkezese vágott be az A-Híd OSC Újbuda kapujába.

Amit ezúttal nem Braniszlav Mitrovics, hanem Lévai Márton őrzött, Vad Lajos vezetőedző ugyanis megpróbálta meglepni a zöld-fehéreket. Ez a húzás egyszer már bevált, a középszakaszban Lévaival a kapuban tudott nyerni az OSC a Komjádi uszodában.

Ezúttal annyira nem lepődött meg a vendégcsapat, ugyanis mire Lévai először találkozott a labdával, már három góllal vezetett az FTC. Annál jobban ült az OSC edzőjének másik döntése, amellyel a lelátóra ültette Nemanja Ubovicsot, helyette pedig másik légiósának, az idényben sérülés miatt meglehetősen kevésszer bevetett Aleksza Ukropinának szavazott bizalmat. A montenegrói balkezes csapata legjobbja volt, és lényegében ő tartotta látótávolságon belül az újbudaiakat.

Az FTC ugyanis rendkívül határozottan és szellemesen pólózott, ráadásul az első két negyedben a nyomát sem lehetett látni annak, hogy a zöld-fehérek a hét közepén még Moszkvában játszottak Bajnokok Ligája-meccset. Ehhez párosult az OSC támadásban kapkodó, védekezésben pedig el-elcsúszó játéka, így a térfélcseréig négygólos előnyt harcoltak ki a vendégek.

Az OSC ezt követően valamelyest összefésülte a védekezését, támadásban pedig a gyenge emberelőnyös mutató ellenére is elkezdett gólokat lőni – természetesen Ukropina vezérletével. A zöld-fehéreken ekkor lehetett észrevenni, hogy az oroszországi túra azért nem múlt el nyomtalanul, de amikor egyetlen gólra zárkózott fel a hazai csapat, mégis újítani tudtak.

Sedlmayer Tamás gólja megfordította a mérkőzés menetét, az FTC újra visszaült a nyeregbe, a hajrában pedig előbb a bekként centerben küzdő Nikola Jaksics, majd a hatalmas mezőnymunkát végző, többek között rendre Hárai Balázson bekkelő Varga Dénes lőtt két-két gólt.

Játszik a Fradi!” – skandálta eközben a lelkes vendégtábor, kijelentésük igazságtartalmával pedig aligha lehetett vitatkozni. Ahogyan az otthonlétüket hirdető rigmussal sem, a szépszámú hazai közönség ugyanis ekkorra már csendben figyelte a mérkőzés végi gálaelőadást.

A végén Erdélyi Balázsé volt az utolsó szó, így tíz lőtt góllal zárta a mérkőzést az OSC, ami nem lenne rossz, csak éppen a kapott tizenöt rengeteg. A csapatként is jobban játszó és több kitűnő egyéni teljesítményt felvonultató FTC egyetlen periódust leszámítva végig irányítani tudta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten nyert a második találkozón is.

Amennyiben Varga Zsolt együttese szerdán is győzni tud a vélhetően telt házas Komjádi uszodában, megvédi a címét – ezt szeretné elkerülni az OSC, amelynek nem maradt több esélye a hibázásra.

Azonban ahhoz, hogy szerdán ne érjen véget a párharc, jelentős fordulatnak kell bekövetkeznie.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

A-HÍD OSC ÚJBUDA
FTC-TELEKOM 10–15 (2–5, 2–3, 3–1, 3–6)
Nyéki uszoda, 850 néző. V: Rubos, Homonnai

OSC:
Lévai – Manhercz K., Erdélyi 2, Drasko Brguljan 1, HÁRAI, UKROPINA 4, Randjelovics 1. Csere: Seman, Bundschuh, Kovács Gergő 1, Salamon 1, Burián, Tóth M.
Edző:
Vad Lajos
FTC:
Vogel Soma – JAKSICS 2, Sz. Mitrovics 1, Younger, MEZEI 2, VÁMOS 2, Varga Dénes 2. Csere: Gór-Nagy, Német T. 1, Pohl, SEDLMAYER 2, Jansik Sz. 1, Kállay 2
Edző:
Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből:
15/4, ill. 9/5
Gól – ötméteresből:
–, ill. 2/2
Kiállítva (végleg, cserével):
Sedlmayer (30. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
2–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– A két csapat között azért van különbség, még ha nem is ennyi. Az FTC sok döntőt játszott már, amelyeket meg is nyert, ennek a társaságnak így együtt ez az első fináléja. Szinteket léptünk, de meg kell érni, állandóság kell. Persze ne higgye senki, hogy feladjuk, most sem adtuk fel, nagy hátrányból sikerült felzárkózni. A gyenge kezdést butaság okozta, olyanokat hibáztunk, amilyeneket nem engedhetünk meg magunknak.
Varga Zsolt:
– Jól kezdtük a meccset, aztán hullámzás következett, amikor az OSC egy gólra megközelített minket a negyedik negyedben. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert az eredményjelzőn látható kis pontokon is jól látszódott a különbség, de jól tolerálták ezt a játékosok, higgadtak maradtak, Vogel Soma nagyokat védett. A védekezés volt a kulcs, hogy aztán abból tudtunk támadni.

A FOLYTATÁSBAN
Szerda.
FTC-Telekom–A-Híd OSC Újbuda, 19
Május 25.
OSC–FTC, 17*
Május 28.
FTC–OSC, 20.15*
*ha szükséges. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Az M4 Sport az összes meccset közvetíti.

A 7. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
RacioNet-Honvéd–Debreceni VSE 13–9 (4–0, 2–4, 4–2, 3–3)
Összesítve: 2–1-re a a RacioNet-Honvéd nyerte a párharcot.
A 11. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
AVUS Szombathely–Tatabánya 10–8 (1–1, 0–0, 5–4, 4–3)
Összesítve: 1–1.
A 13. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Kaposvári VK–UVSE Hunguest Hotels 8–9 (1–3, 3–3, 2–2, 2–1)
Összesítve: 0–2.
A 15. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
KSI–VasasPlaket 10–11 (3–4, 2–5, 3–2, 2–0)
Összesítve: 0–2.

2019.06.12 21:54:01

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ha a csapatot olyan tökéletesen felkészült, tiszta fejű edző, mint Varga Zsolt kovácsolja egybe, mögötte meg ott egy profi stáb és egy tőkeerős klub, akkor még így, »hátulról« érkezve is simán elérhető, hogy az FTC végül mindenkit megelőzzön.

2019.06.12 09:50:47

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Meglátjuk, mennyi fér bele, mennyit akar a Fradi, de harmincöt éves koromig biztosan játszom.”

2019.06.08 13:07:26

Vízilabda HATÁR DÁVID (Budapest), LAKNER GÁBOR (Hannover)

Az Olympiakosz óriási hajrával egyenlített, de a Vargát és Vámost is elveszítő zöld-fehérek így is nyertek.

2019.06.07 19:49:43

Vízilabda LAKNER GÁBOR (HANNOVER) / NSO

Varga Dénesék kiváló negyedik negyeddel verték meg a Barcelonetát.