NSO/MTI 2019.06.13 14:37 Frissítve: 2019.06.13 15:04

Férfi vízi: Märcz Tamás kijelölte 15 fős keretét a világligára

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott 15 fős keretét a belgárdi világliga szuperdöntőjére.

 

Mint a waterpolo.hu-n olvasható, a további 12 játékos, aki nem tart a csapattal Belgrádba, otthon készül a későbbi tornákra. Az együttes elsőként június 18–23-án Belgrádban játszik a világliga nyolcas döntőjében.

A szombaton Bajnokok Ligáját nyert Ferencváros játékosai – összesen tízen – a csütörtök reggeli edzésen csatlakoztak a felkészülést már korábban megkezdőkhöz, közülük hárman – Gór-Nagy Miklós, Kállay Márk és Német Toni – utaznak Szerbiába.

„Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Märcz Tamás. A szövetségi kapitány kiemelte, a világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár csapatára, és elsőként arra kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a tornára készülő 15 játékos miként formálódik majd csapattá, később pedig arra, miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben.

„Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani, de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk” – tette hozzá a szakember.

A magyar csapat a világligát követően június 30. és július 2. között a Margitszigeten szerepel a BENU-kupán a görögök, a franciák és a hollandok társaságában, majd július 4-én Japánba utazik edzőtáborozni, oda tizennégy játékost visz magával a szövetségi kapitány. Közülük kerül ki az a tizenhárom, aki vízbe ugrik a dél-koreai Kvangdzsuban július 15-én kezdődő világbajnokságon.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 15 FŐS KERETE A VILÁGLIGÁRA
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)
 

2020.07.03 19:55:55

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 5. RÉSZ. Az 1999-es doppingügy sportpolitikai játszmába torkollott, és megfosztotta Benedek Tibort a vízilabdától.

2020.07.02 22:09:59

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 4. RÉSZ. Benedek Tibor az atlantai olimpia sokkja után elindult a csúcsra vezető úton.

2020.07.01 22:44:08

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 3. RÉSZ. 1993-tól mintegy varázsütésre elindult felfelé a vízilabda – az emelkedésnél az egyik legfőbb hajtóműnek az UTE gárdája számított, a főszerepben Benedek Tiborral.

2020.07.01 00:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 2. RÉSZ. „Huszonegyből tizennégy vízilabdás a sportosztályban – hát nem voltunk jó gyerekek...”

2020.06.29 22:03:40

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 1. RÉSZ. Már gyerekként látszott rajta, hogy sohasem ad fel semmit, hogy sohasem fél semmitől.