Férfi vízi: Märcz Tamás kijelölte 15 fős keretét a világligára

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 14:37
Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott 15 fős keretét a belgárdi világliga szuperdöntőjére.

Mint a waterpolo.hu-n olvasható, a további 12 játékos, aki nem tart a csapattal Belgrádba, otthon készül a későbbi tornákra. Az együttes elsőként június 18–23-án Belgrádban játszik a világliga nyolcas döntőjében. a waterpolo.hu-n olvasható, a további 12 játékos, aki nem tart a csapattal Belgrádba, otthon készül a későbbi tornákra. Az együttes elsőként június 18–23-án Belgrádban játszik a világliga nyolcas döntőjében.

A szombaton Bajnokok Ligáját nyert Ferencváros játékosai – összesen tízen – a csütörtök reggeli edzésen csatlakoztak a felkészülést már korábban megkezdőkhöz, közülük hárman – Gór-Nagy Miklós, Kállay Márk és Német Toni – utaznak Szerbiába.

„Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Märcz Tamás. A szövetségi kapitány kiemelte, a világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár csapatára, és elsőként arra kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a tornára készülő 15 játékos miként formálódik majd csapattá, később pedig arra, miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben.

„Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani, de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk” – tette hozzá a szakember.

A magyar csapat a világligát követően június 30. és július 2. között a Margitszigeten szerepel a BENU-kupán a görögök, a franciák és a hollandok társaságában, majd július 4-én Japánba utazik edzőtáborozni, oda tizennégy játékost visz magával a szövetségi kapitány. Közülük kerül ki az a tizenhárom, aki vízbe ugrik a dél-koreai Kvangdzsuban július 15-én kezdődő világbajnokságon.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 15 FŐS KERETE A VILÁGLIGÁRA
Kapusok: BisztritsányiDávid (UVSE),KardosGergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik