Férfi vízi MK: ötméteresekkel verte a Fradit, döntős a Szolnok

Vágólapra másolva!
2017.12.02. 19:16
null
Nagy Viktor és a Szolnok újra bejutott a döntőbe (Fotó: Madar Dávid – archív)
A Szolnok 7–7-es rendes játékidőbeli eredményt követően ötméteresekkel legyőzte az FTC-t a férfi vízilabda Magyar Kupa szombat esti második elődöntőjében, így sorozatban hatodszor is bejutott a fináléba. A címvédő szolnokiak ellenfele az OSC lesz a vasárnapi döntőben, szintén a Komjádiban.

 

Az első negyedben Sztefan Mitrovics akciógóljával és Vámos Márton emberelőnyből lőtt góljával megugrott a Fradi, de a Szolnok még ebben a játékrészben egyenlített, majd a második negyedben – sorozatban három gólt szerezve, Andrija Prlainovics duplájára építve – 5–3-ra megugrott.

A harmadik negyed a Fradié volt, zsinórban három gólt szereztek a zöld-fehérek, 6–5-re ők vezettek – a Szolnok 14 percnyi gólcsend után, az utolsó játékrészben Aaron Younger előnygóljával egyenlített. Az ausztrál másfél perccel a vége előtt is kihasznált egy fórt, csakhogy Varga Dénes kezében is volt még egy gól – 7–7 a vége, jöhetett az ötméterespárbaj.

Az első ötös körben mindkét oldal egyszer hibázott, a második, már „hirtelen halállal” kombinált felvonásban Manhercz Krisztián megint nem bírt Nagy Viktorral. Ezt Gárdonyi András, a Fradi kapusa még ellensúlyozta egy remek védéssel, azonban Nagy Viktor kifogott Sztefan Mitrovicson is, kifejelte a léc alá tartó bombáját, és odaát Aaron Younger már nem hibázott – 6–5-ös párbajt követően a Szolnok jutott be a döntőbe.

A korábbi elődöntőből az OSC jutott be a fináléba, miután nagy csatában 10–7-re legyőzte az Egert. Az OSC 2014 után játszik újra a serlegért, akkor kikapott a Szolnoktól – vasárnap tehát elégtételt vehet.

Az előző két kiírásban Szolnok–Eger döntőt rendeztek; tavaly a Szolnok, azt megelőzően az Eger hódította el a trófeát.

A döntő vasárnap 17.45-kor kezdődik a Komjádiban.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA–FTC-PQS 7–7 (2–2, 3–1, 0–3, 2–1 ) – ötméteresekkel 6–5
Komjádi uszoda, 900
néző. V: Petik A., Rubos
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., Bátori, PRLAINOVICS 3, Mezei, Zalánki 1, Gocics. Csere: Milos Csuk 1, Younger 2, Alekszics, Kis G., Hangay. Edző: Cseh Sándor
FTC: VOGEL – SZ. MITROVICS 2, Varga Dénes 1, Varga Dániel, Szirányi, Vámos 1, Jaksics. Csere: Gárdonyi (kapus), JANSIK SZ. 2, Manhercz, Nikics, Sedlmayer, Madaras 1, Pohl. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. 2/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Varga Dániel (28.)
Kiállítás cserével: Zalánki (28.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor
: – Kicsit lassan kezdtünk, de a félidőig nagyon jól játszottunk, csak aztán a harmadik negyedre sablonossá váltunk. Nyilván felrémlett kicsit a szerdai Spandau-meccs emléke. Az utolsó negyedről nem tudok beszélni, a kiállításom után lementem az öltözőbe, s csak az ötöspárbajra sétáltam fel a lépcsőkig, a szurkolók reakciója alapján hallottam, ki mit lőtt. Nagyon örülök, hogy a csapatnak ilyen tartása volt, hogy hat ötről vissza tudott jönni, s ha jól tudom, a rendes játékidő végén mi álltunk közelebb a sikerhez.
Varga Zsolt nem nyilatkozott.

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–ZF-EGER 10–7 (3–2, 3–1, 3–4, 1–0)
Komjádi uszoda, 600
néző. V: Molnár P., Mucskai
OSC: Bisztritsányi – Salamon 1, Hegedüs, DRASKO BRGULJAN 2, UBOVICS 3, ERDÉLYI 3, Tóth M. Csere: Bundschuh, Gór-Nagy, Randjelovics, Kovács Gábor 1, Juhász Zs., Seman. Edző: Petik Attila
EGER: B. Mitrovics – Angyal 2, Rasovics 1, Hosnyánszky 1, Hárai, Lőrincz, Vlahopulosz 1. Csere: KOVÁCS GERGŐ 2, Decker Ádám, Bedő, Avramovics, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 14/1
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Vlahopulosz (22.), Lőrincz (22.), Bundschuh (27.)
Kiállítás, cserével: Erdélyi Balázs (23.), Decker (24.)
MESTERMÉRLEG
Petik Attila:
– Két fáradt csapat találkozott, a hétközi utazás valószínűleg többet vett ki az egriekből, ezt próbáltuk is kihasználni, és Csucskovics hiánya is a mi malmukra hajtotta a vizet. Sok személyi hibát hozott a meccs, mindenki igyekezett figyelni a kiállításokra. A harmadik negyedben feltámadtak, szépen visszajöttek a mérkőzésbe, de új erőre kaptunk, Erdélyi Balázs kiállítása sem zavart meg minket. Másfél perccel a vége előtt hittem el, hogy nyerünk.
Dabrowski Norbert: – Már a kezdés előtt egyértelmű volt, hogy mindkét csapatnak nehéz lesz a meccs, kicsit mi lassabban kezdtünk. Rettentő sok energiát beletettünk, hogy vagy háromszor is visszajöjjünk a mérkőzésbe, sajnos így sikerült a vége. Nincs szégyenkezni valónk, nagy harcban kikaptunk egy jobb csapattól. Elismerésem az OSC-nek.

Döntő
Vasárnap, 17.45:
A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik