Férfi vízi MK: negyedszer került Szolnokra a trófea

Vágólapra másolva!
2014.12.07. 20:16
null
A szolnoki Kis Gábor (balra) birkózik az OSC-s Bundschuh Erikkel (Fotó: MTI)
Egymás után elbukott két finálét követően idén a Szolnoki Dózsa nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát, miután a szentesi döntőben 10–7-re legyőzte az OSC-t. A nőknél az UVSE-Centrál diadalmaskodott.

 

 

NEGYEDSZER KERÜLT SZOLNOKRA A TRÓFEA
A férfi vízilabda Magyar Kupa eddigi győztesei.

Az elődöntőben mindkét csapat 2–0-ra vezetett a nagyszünetben, és a védekezésre a fináléban is odafigyeltek a felek. Joseph Kayes és Bátori Bence góljával meglepetésre az OSC vezetett 2–0-ra, Milan Alekszics azonban még az első negyedben szépített, a második játékrészt pedig 2–0-ra megnyerte a Szolnok a Varga testvérek egy-egy találatával (2–3).

Dániel és Dénes a harmadik negyedben is beköszönt, így hiába volt eredményes közben Kevin Graham és Salamon Ferenc, a záró nyolc perc előtt még mindig a Szolnok volt kicsivel közelebb a kupához (4–5).

Az utolsó játékrészben Kis Gábor vette kezébe az irányítást, két centergóljával lerázta a fővárosiakat (4–7). Ekkor már sejteni lehetett, hogy a Szeged ellen elbukott legutóbbi két finálét követően a szolnokiak ezúttal már nem engedik ki a kezük közül a trófeát.

Az utolsó percekben több szép gól született még, ám a különbség már nem változott, így Szolnokra került a Magyar Kupa, 1966, 1968 és 1986 után negyedszer.

THEODORA VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ
FÉRFIAK, DÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 10–7 (1–2, 2–0, 2–2, 5–3)
Szentes, 600
néző. Vezette: Kun Gy., Székely Balázs
SZOLNOK: NAGY V. – VARGA DÉNES 2, Sz. Mitrovics 1, Jansik Sz., Tóth M., Vámos 1, VARGA DÁNIEL 2. Csere: Madaras, KIS G. 2, Gocics, M. Alekszics 2, Mezei, Hangay Z. Edző: Cseh Sándor
OSC: Bisztritsányi – Bátori 1, SALAMON F. 2, Bundschuh 1, KAYES 2, Gór-Nagy, Graham 1. Csere: Hegedüs G., Decker Á., Drasko Brguljan, Kovács Gábor, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből:
11/4, ill. 11/3
Kipontozódott: Gocics (20. p.), Bundschuh (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: –
Az első két-három percben beragadtunk, onnantól viszont nagyon jól játszottunk. Az elején sem volt nagy gond, kicsit tompábban tettük a dolgunkat. Azért jöttünk ide, hogy győzzünk, ahhoz viszont úgy kellett játszani, ahogy utána sikerült is. Csak megköszönni tudom a játékosoknak az alázatot, amellyel hozzáálltak a feladatokhoz az elmúlt hetekben és ezen a hétvégén. Óriási megkönnyebülés, hogy klubunk nyert egy kupát.
Vincze Balázs: – Négy-négy után nem figyeltünk oda, fegyelmezetlenek voltunk, egymás után kaptunk két-három gólt. Kettő-nulla után sokáig nem lőttünk gólt, viszont az öt kapott sem volt sok. Egynegyednyit kicsúszott a lábunk alól a talaj, amit a Szolnok ellen nem tudunk ellensúlyozni. Jó csapat a Szolnok, de megmutattuk, mi is azok vagyunk, hiszen ezúttal is megleptük az elején, de a győzelemhez nyilván még több kell.

NŐK, DÖNTŐ
UVSE-CENTRÁL–DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 6–5 (2–2, 1–1, 2–1, 1–1)

Szentes, 300 néző. Vezette: Marjay, Fodor
UVSE-CENTRÁL: GANGL – Sikter, KESZTHELYI 1, Szücs G., TÓTH I. 1, Csabai 1, KISTELEKI H. 2. Csere: Kövesdi 1, Kiss A. E., Kuna, Hertzk. Edző: Áts Bertalan
DUNAÚJVÁROS: KASÓ – Menczinger K., SZILÁGYI D. 3, Garda 1, Guristatti 1, Horváth B., Slagter. Csere: Zigler, Brávik F., Vályi F., Hlengiwe, Vályi V. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 4/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Garda (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– A válogatott játékosaim rutinjával voltunk jobbak. A Dunaújváros nagyon megnehezítette a dolgunkat, végig pariban volt velünk, több nagy lehetősége volt, de hál' Istennek, ezeket sikerült kivédekeznünk. Gangl Edina nagyon jól védett, rengeteget blokkoltunk, végül egy góllal jobbak voltunk. Jó érzés a győzelem, egyúttal szeretném megköszönni a klubvezetőknek és a támogatóknak a segítséget, amelyet a csapat jó szerepléséhez nyújtanak!
Mihók Attila: – Látszott, hogy fizikailag felkészültebb az ellenfél. Ez életkori kérdés, de egy-egy döntő pillanatban, főleg a negyedik negyedben azért benne volt a meccsben a bravúr. Ám fáradtak voltunk, és több esetben az utolsó passz helyett lövést választottunk. Az bánt igazán, hogy közel voltunk a sikerhez, és nem tudom, mikor leszünk legközelebb ennyire közel… De ez most elment, meg kell emészteni.

Áts Bertalant, az UVSE vezetőedzőjét a csapat játékosai bedobják a vízbe (Fotó: MTI)
Áts Bertalant, az UVSE vezetőedzőjét a csapat játékosai bedobják a vízbe (Fotó: MTI)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik