nemzetisport.hu 2014.12.07 20:16 Frissítve: 2015.03.16 03:25

Férfi vízi MK: negyedszer került Szolnokra a trófea

Egymás után elbukott két finálét követően idén a Szolnoki Dózsa nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát, miután a szentesi döntőben 10–7-re legyőzte az OSC-t. A nőknél az UVSE-Centrál diadalmaskodott.

A szolnoki Kis Gábor (balra) birkózik az OSC-s Bundschuh Erikkel (Fotó: MTI)

 

 

NEGYEDSZER KERÜLT SZOLNOKRA A TRÓFEA
A férfi vízilabda Magyar Kupa eddigi győztesei.

Az elődöntőben mindkét csapat 2–0-ra vezetett a nagyszünetben, és a védekezésre a fináléban is odafigyeltek a felek. Joseph Kayes és Bátori Bence góljával meglepetésre az OSC vezetett 2–0-ra, Milan Alekszics azonban még az első negyedben szépített, a második játékrészt pedig 2–0-ra megnyerte a Szolnok a Varga testvérek egy-egy találatával (2–3).

Dániel és Dénes a harmadik negyedben is beköszönt, így hiába volt eredményes közben Kevin Graham és Salamon Ferenc, a záró nyolc perc előtt még mindig a Szolnok volt kicsivel közelebb a kupához (4–5).

Az utolsó játékrészben Kis Gábor vette kezébe az irányítást, két centergóljával lerázta a fővárosiakat (4–7). Ekkor már sejteni lehetett, hogy a Szeged ellen elbukott legutóbbi két finálét követően a szolnokiak ezúttal már nem engedik ki a kezük közül a trófeát.

Az utolsó percekben több szép gól született még, ám a különbség már nem változott, így Szolnokra került a Magyar Kupa, 1966, 1968 és 1986 után negyedszer.

THEODORA VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ
FÉRFIAK, DÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 10–7 (1–2, 2–0, 2–2, 5–3)
Szentes, 600
néző. Vezette: Kun Gy., Székely Balázs
SZOLNOK: NAGY V. – VARGA DÉNES 2, Sz. Mitrovics 1, Jansik Sz., Tóth M., Vámos 1, VARGA DÁNIEL 2. Csere: Madaras, KIS G. 2, Gocics, M. Alekszics 2, Mezei, Hangay Z. Edző: Cseh Sándor
OSC: Bisztritsányi – Bátori 1, SALAMON F. 2, Bundschuh 1, KAYES 2, Gór-Nagy, Graham 1. Csere: Hegedüs G., Decker Á., Drasko Brguljan, Kovács Gábor, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből:
11/4, ill. 11/3
Kipontozódott: Gocics (20. p.), Bundschuh (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: –
Az első két-három percben beragadtunk, onnantól viszont nagyon jól játszottunk. Az elején sem volt nagy gond, kicsit tompábban tettük a dolgunkat. Azért jöttünk ide, hogy győzzünk, ahhoz viszont úgy kellett játszani, ahogy utána sikerült is. Csak megköszönni tudom a játékosoknak az alázatot, amellyel hozzáálltak a feladatokhoz az elmúlt hetekben és ezen a hétvégén. Óriási megkönnyebülés, hogy klubunk nyert egy kupát.
Vincze Balázs: – Négy-négy után nem figyeltünk oda, fegyelmezetlenek voltunk, egymás után kaptunk két-három gólt. Kettő-nulla után sokáig nem lőttünk gólt, viszont az öt kapott sem volt sok. Egynegyednyit kicsúszott a lábunk alól a talaj, amit a Szolnok ellen nem tudunk ellensúlyozni. Jó csapat a Szolnok, de megmutattuk, mi is azok vagyunk, hiszen ezúttal is megleptük az elején, de a győzelemhez nyilván még több kell.

NŐK, DÖNTŐ
UVSE-CENTRÁL–DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 6–5 (2–2, 1–1, 2–1, 1–1)

Szentes, 300 néző. Vezette: Marjay, Fodor
UVSE-CENTRÁL: GANGL – Sikter, KESZTHELYI 1, Szücs G., TÓTH I. 1, Csabai 1, KISTELEKI H. 2. Csere: Kövesdi 1, Kiss A. E., Kuna, Hertzk. Edző: Áts Bertalan
DUNAÚJVÁROS: KASÓ – Menczinger K., SZILÁGYI D. 3, Garda 1, Guristatti 1, Horváth B., Slagter. Csere: Zigler, Brávik F., Vályi F., Hlengiwe, Vályi V. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 4/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Garda (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– A válogatott játékosaim rutinjával voltunk jobbak. A Dunaújváros nagyon megnehezítette a dolgunkat, végig pariban volt velünk, több nagy lehetősége volt, de hál' Istennek, ezeket sikerült kivédekeznünk. Gangl Edina nagyon jól védett, rengeteget blokkoltunk, végül egy góllal jobbak voltunk. Jó érzés a győzelem, egyúttal szeretném megköszönni a klubvezetőknek és a támogatóknak a segítséget, amelyet a csapat jó szerepléséhez nyújtanak!
Mihók Attila: – Látszott, hogy fizikailag felkészültebb az ellenfél. Ez életkori kérdés, de egy-egy döntő pillanatban, főleg a negyedik negyedben azért benne volt a meccsben a bravúr. Ám fáradtak voltunk, és több esetben az utolsó passz helyett lövést választottunk. Az bánt igazán, hogy közel voltunk a sikerhez, és nem tudom, mikor leszünk legközelebb ennyire közel… De ez most elment, meg kell emészteni.

Áts Bertalant, az UVSE vezetőedzőjét a csapat játékosai bedobják a vízbe (Fotó: MTI)

 

 

2019.06.12 21:54:01

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ha a csapatot olyan tökéletesen felkészült, tiszta fejű edző, mint Varga Zsolt kovácsolja egybe, mögötte meg ott egy profi stáb és egy tőkeerős klub, akkor még így, »hátulról« érkezve is simán elérhető, hogy az FTC végül mindenkit megelőzzön.

2019.06.12 09:50:47

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Meglátjuk, mennyi fér bele, mennyit akar a Fradi, de harmincöt éves koromig biztosan játszom.”

2019.06.08 13:07:26

Vízilabda HATÁR DÁVID (Budapest), LAKNER GÁBOR (Hannover)

Az Olympiakosz óriási hajrával egyenlített, de a Vargát és Vámost is elveszítő zöld-fehérek így is nyertek.

2019.06.07 19:49:43

Vízilabda LAKNER GÁBOR (HANNOVER) / NSO

Varga Dénesék kiváló negyedik negyeddel verték meg a Barcelonetát.

2019.05.29 09:05:06

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Ha egyetlen érmet sem nyerek, és úgy fejezem be, akkor is a legboldogabb embernek érezném magamat.”