Férfi vízi MK: négy között a Honvéd, az OSC, az Eger és a Szolnok

Vágólapra másolva!
2014.11.09. 19:36
null
A Honvéd kikapott ugyan az FTC-től, de így is négy közé jutott (Fotó: Reviczky Zsolt)
A bajnok Eger mellett a Honvéd, az OSC és a Szolnok jutott be a férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe. A legutóbbi három kiírás győztese, az új idényre több alapemberét elveszítő Szeged a visszavágón sem tudott nyerni a Szolnok ellen a negyeddöntőben.

Az első mérkőzések szinte mindent eldöntöttek a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, így a visszavágókra már kevés izgalom maradt: a Honvéd, az OSC, az Eger és a Szolnok jutott a legjobb négy közé.

A Ferencváros–Honvéd presztízsmeccsen a zöld-fehérek ötgólos hátrányból próbálták meg a fordítást: félidőre ledolgoztak ugyan kettőt, 1:20-szal a vége előtt pedig 8–4-re vezettek, ám ekkor Kiss Gergely egy megúszásból megszerezte a vendégek ötödik gólját, mely biztosította a négy közé jutást.

A BVSC az első mérkőzésen összeszedett hatgólos hátrányt követően legfeljebb abban bízhatott, hogy szoros mérkőzést tud játszani a jóval nagyobb játékerejű OSC-vel. Ez össze is jött a zuglóiaknak, igaz, csak azért, mert 5–1-re megnyerték az utolsó negyedet – a négygólos Kovács Gábor vezette OSC addig már rég eldöntötte a meccset (4–10 volt három negyed után).

Kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé az Eger, mely harminc gólt hozó összecsapást nyert meg a Vasas ellen – a második negyedben hét gólt szerezve. A szebb napokat is látott Vasasnak a továbbjutásra az első mérkőzés után nem volt esélye, és igazából most is csak tisztes vereség elszenvedésére tudott hajtani.

Szintén könnyedén lépett tovább a Szolnok, mely szünetig ötgólos előnyt épített fel a Szegeddel szemben, a végén pedig hattal győzött – miután idegenben is három góllal nyert, izgulnivaló ebben a párosításban sem volt.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
Ferencváros–RacioNet-Honvéd 8–5 (1–1, 3–1, 1–1, 3–2)

Továbbjutott: a Honvéd, 17–15-ös összesítéssel.
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–A Híd-OSC-Újbuda 9–11 (2–3, 1–3, 1–4, 5–1)
Tj:
az OSC kettős győzelemmel, 25–17-es összesítéssel.
Szolnoki Dózsa-Közgép–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 12–8 (3–1, 5–2, 2–3, 2–2)
Tj:
a Szolnok kettős győzelemmel, 22-15-ös összesítéssel.
VasasPlaket–ZF-Eger 14–16 (2–2, 3–7, 4–2, 5–5)
Tj: az Eger kettős győzelemmel, 27-18-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik