nemzetisport.hu 2016.12.18 19:10 Frissítve: 2016.12.18 21:06

Férfi vízi MK: a Szolnok visszahódította a trófeát

A Szolnok 10–4-re legyőzte az Egert a budapesti Tüskeuszodában a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében. Ötödször került a trófea a Tisza-parti városba.

A szolnokiak nemcsak a labdával, a pezsgővel is mesterien bánnak (Fotó. Földi Imre)

 

Pontatlan lövésekkel, elrontott befejezésekkel kezdtek a csapatok – vagy ha pozitívan akarunk hozzáállni, akkor remek védekezéssel, védésekkel. Mindenesetre tény, hogy az első negyedben egyetlen gól született, Varga Dénes szerezte.

Az első egri találatra a 9. percig kellett várni, ekkor Hosnyánszky Norbert emberelőnyből mattolta Nagy Viktort. Ezzel azonban nem oldódtak meg a címvédő problémái, sőt a Szolnok egymás után lőtt négy góllal tekintélyes előnybe került (1–5).

Egy büntetővel és egy emberelőnyös góllal az Egernek sikerült felzárkóznia, így a nagyszünetben még teljesen nyílt volt a döntő (3–5).

A FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA  GYŐZTESEI

A harmadik negyedben Vámos Márton megszerezte második, Milan Alekszics a harmadik találatát, és mivel egri oldalon csak Borisz Vapenszki volt eredményes (egyszer), a Szolnok 7–4-re vezetett a záró játékrész előtt.

Kisebb csodára lett volna szüksége tehát az Egernek a címvédéshez, ehelyett tovább nőtt a különbség a két csapat között. Ötödször került Szolnokra a férfi vízilabda Magyar Kupa.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–ZF-EGER 10–4 (1–0, 4–3, 2–1, 3–0)
Tüske uszoda, 900
néző. V: Molnár T., Molnár P.
SZOLNOK: NAGY V. – Prlainovics 1, Varga Dénes 1, Gocics 1, Mezei, VÁMOS 2, Jansik D. Csere: Kardos (kapus), Younger 2, Fülöp B., M. ALEKSZICS 3, Kis G., Hangay, Szatmári. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. Mitrovics – Milos Csuk, Erdélyi 1, Decker Á., Hárai, Lőrincz B. 1, Hosnyánszky 1. Csere: Vapenszki 1, Bedő, Kovács Gergő, Kürti. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 11/1
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kiállítva (végleg cserével): Prlainovics (22. p.), Milos Csuk (29. p.)
Kipontozódott: Lőrincz B. (31. p.), Decker Á. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Szenzációsan játszottunk, főleg a védekezésünk volt fantasztikus, és sokáig jól is támadtunk. Az utolsó negyedben már direkt lassítottuk a játékot, s még így is tíz gólt lőttünk. Vannak ilyen napok, amikor egy csapatnak ennyire jól megy, fantasztikus érzés döntőt nyerni, büszke vagyok az együttesre. Mi szereztük meg a vezetést, ami lélektani előnyt jelentett, a harmadik negyedtől pedig látszott, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez az ötödik döntőm, ebből négyet megnyertem, olyan ez, mint amikor egy gyerek felkel, és várja a nagy napot. Ennél boldogabb nem is lehetnék most.
Dabrowski Norbert: – Az ilyen helyzetekben minden összefügg egymással. Agresszívabban lehet csak szorost védekezni, így rövidebb ideig kell zónázni, és még mondhatnám tovább a példákat, a lényeg, hogy a Szolnok minden játékelemben gyorsabb, frissebb volt nálunk. Ezt tudtuk a meccs előtt is, ameddig bírtuk szusszal, igyekeztünk. Támadtunk azért, hogy feljöjjünk egy gólra, nem sikerült, az volt az utolsó szalmaszál, amibe belekapaszkodhattunk volna.

2020.05.26 10:26:51

Vízilabda BABJÁK BENCE

A legemlékezetesebb tripla, a legfontosabb labdaszerzés, a legjobb negyed és a legfélelmetesebb uszoda.

2020.05.23 08:40:35

Vízilabda BALLAI ATTILA

Még láthatta, és hősként tisztelte Gyarmatiékat, még láthatták, ma is látják, és hősként tisztelhetik őt Kásásék.

2020.05.21 22:40:22

Vízilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. A magyar pólóban az ezüstérem kudarc, ebben a versenyben a huszonkettedik hely sem az.

2020.05.19 00:01:45

Vízilabda CH. GÁLL ANDRÁS

Hiteles szakmai grémiumot nem volt nehéz találni. Bemutatjuk a voksoló panel tagjait.