nemzetisport.hu 2016.12.18 19:10 Frissítve: 2016.12.18 21:06

Férfi vízi MK: a Szolnok visszahódította a trófeát

A Szolnok 10–4-re legyőzte az Egert a budapesti Tüskeuszodában a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében. Ötödször került a trófea a Tisza-parti városba.

A szolnokiak nemcsak a labdával, a pezsgővel is mesterien bánnak (Fotó. Földi Imre)

 

Pontatlan lövésekkel, elrontott befejezésekkel kezdtek a csapatok – vagy ha pozitívan akarunk hozzáállni, akkor remek védekezéssel, védésekkel. Mindenesetre tény, hogy az első negyedben egyetlen gól született, Varga Dénes szerezte.

Az első egri találatra a 9. percig kellett várni, ekkor Hosnyánszky Norbert emberelőnyből mattolta Nagy Viktort. Ezzel azonban nem oldódtak meg a címvédő problémái, sőt a Szolnok egymás után lőtt négy góllal tekintélyes előnybe került (1–5).

Egy büntetővel és egy emberelőnyös góllal az Egernek sikerült felzárkóznia, így a nagyszünetben még teljesen nyílt volt a döntő (3–5).

A FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA  GYŐZTESEI

A harmadik negyedben Vámos Márton megszerezte második, Milan Alekszics a harmadik találatát, és mivel egri oldalon csak Borisz Vapenszki volt eredményes (egyszer), a Szolnok 7–4-re vezetett a záró játékrész előtt.

Kisebb csodára lett volna szüksége tehát az Egernek a címvédéshez, ehelyett tovább nőtt a különbség a két csapat között. Ötödször került Szolnokra a férfi vízilabda Magyar Kupa.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–ZF-EGER 10–4 (1–0, 4–3, 2–1, 3–0)
Tüske uszoda, 900
néző. V: Molnár T., Molnár P.
SZOLNOK: NAGY V. – Prlainovics 1, Varga Dénes 1, Gocics 1, Mezei, VÁMOS 2, Jansik D. Csere: Kardos (kapus), Younger 2, Fülöp B., M. ALEKSZICS 3, Kis G., Hangay, Szatmári. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. Mitrovics – Milos Csuk, Erdélyi 1, Decker Á., Hárai, Lőrincz B. 1, Hosnyánszky 1. Csere: Vapenszki 1, Bedő, Kovács Gergő, Kürti. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 11/1
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kiállítva (végleg cserével): Prlainovics (22. p.), Milos Csuk (29. p.)
Kipontozódott: Lőrincz B. (31. p.), Decker Á. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Szenzációsan játszottunk, főleg a védekezésünk volt fantasztikus, és sokáig jól is támadtunk. Az utolsó negyedben már direkt lassítottuk a játékot, s még így is tíz gólt lőttünk. Vannak ilyen napok, amikor egy csapatnak ennyire jól megy, fantasztikus érzés döntőt nyerni, büszke vagyok az együttesre. Mi szereztük meg a vezetést, ami lélektani előnyt jelentett, a harmadik negyedtől pedig látszott, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez az ötödik döntőm, ebből négyet megnyertem, olyan ez, mint amikor egy gyerek felkel, és várja a nagy napot. Ennél boldogabb nem is lehetnék most.
Dabrowski Norbert: – Az ilyen helyzetekben minden összefügg egymással. Agresszívabban lehet csak szorost védekezni, így rövidebb ideig kell zónázni, és még mondhatnám tovább a példákat, a lényeg, hogy a Szolnok minden játékelemben gyorsabb, frissebb volt nálunk. Ezt tudtuk a meccs előtt is, ameddig bírtuk szusszal, igyekeztünk. Támadtunk azért, hogy feljöjjünk egy gólra, nem sikerült, az volt az utolsó szalmaszál, amibe belekapaszkodhattunk volna.

2019.06.12 21:54:01

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ha a csapatot olyan tökéletesen felkészült, tiszta fejű edző, mint Varga Zsolt kovácsolja egybe, mögötte meg ott egy profi stáb és egy tőkeerős klub, akkor még így, »hátulról« érkezve is simán elérhető, hogy az FTC végül mindenkit megelőzzön.

2019.06.12 09:50:47

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Meglátjuk, mennyi fér bele, mennyit akar a Fradi, de harmincöt éves koromig biztosan játszom.”

2019.06.08 13:07:26

Vízilabda HATÁR DÁVID (Budapest), LAKNER GÁBOR (Hannover)

Az Olympiakosz óriási hajrával egyenlített, de a Vargát és Vámost is elveszítő zöld-fehérek így is nyertek.

2019.06.07 19:49:43

Vízilabda LAKNER GÁBOR (HANNOVER) / NSO

Varga Dénesék kiváló negyedik negyeddel verték meg a Barcelonetát.

2019.05.29 09:05:06

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Ha egyetlen érmet sem nyerek, és úgy fejezem be, akkor is a legboldogabb embernek érezném magamat.”